Γιώργος Μιχαήλ

Φωτορεπόρτερ στο Συγκρότημα Δίας

Λονδίνο 2012, μερικούς μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Κάποιοι φοβόντουσαν για τρομοκρατικά κτυπήματα, άλλοι προφήτευαν ότι θα βομβάρδιζαν το BigBen σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό στους τουρίστες, αλλά και στους φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι της πόλης αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τους γλάρους και τα όμορφα ξετινάγματά τους. Βλέπετε, το πάγωμα της εικόνας είναι ο αγαπημένος μου τρόπος έκφρασης και πάντα στις φωτογραφίες μου επιλέγω να έχω κίνηση.

CV

Ημ. γέννησης: 23/6/1980

Σπουδές: IEK LEICA ACADEMY στην Αθήνα και διάφορα σεμινάρια φωτογραφίας.

Eπιρροές: Επειδή θέλω πάντα να λέω την αλήθεια και να μην κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου, παίζοντας τον σπουδαίο και μορφωμένο καλλιτέχνη και γράφοντας ονόματα σπουδαίων φωτογράφων ανά το παγκόσμιο, εγώ πήρα επιρροές από δύο “δικούς μας”. Ο ένας είναι ο Σάκης Σαββίδης, ο Δάσκαλος, ίσως κάτι περισσότερο από πατέρας, είναι ο μέντοράς μου και τον ευχαριστώ για όλα. Μαζί του έμαθα και ακόμα μαθαίνω πολλά όχι μόνο όσον αφορά τη δουλειά μου, αλλά γενικά και την προσωπική μου ζωή. Ο άλλος σπουδαίος Κύπριος φωτογράφος που θαυμάζω είναι ο Αντρέας Μανώλη που εργάζεται στον “Φιλελεύθερο” για πάνω από 30 χρόνια. Ίσως να μην υπάρχει καλύτερος στον τομέα του φωτορεπορτάζ αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, αφού όποιο θέμα της καθημερινότητας προκύψει, είναι πρώτος εκεί και φωτογραφίζει.

High: Μια εικόνα είναι αρκετή για να σε ταξιδέψει σε μέρη μακρινά και να την ερμηνεύσεις όπως εσύ θέλεις. Κορυφαία στιγμή της καριέρας μου ως φωτογράφος είναι αδιαμφισβήτητα τα πολλά ταξίδια σε όλη σχεδόν την Ευρώπη με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ, όπου μέσα από τις φωτογραφίες μου θέλω να πιστεύω ότι ταξίδευαν μαζί μου όσοι τις έβλεπαν.

Low: Η υποτίμηση που νιώθουμε κάποιες φορές από άσχετους που μας λένε: “Σιγά τη δουλειά που κάνεις, απλά πατάς ένα κουμπί!”

Tip: Όταν θέλεις και αγαπάς κάτι τόσο πολύ, τότε μπορείς να το κατακτήσεις με κόπους και θυσίες.

You May Also Like

Μάριος Γρηγορίου

Όσλο, 11.10.2011: Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των Εθνικών ομάδων ...

Τάκης Δημητριάδης, AFIAP, ESFIAP

«Μολυβιά απόχρωση» Θεωρώ  ότι όταν βλέπεις φωτογραφίες θαλασσοταραχής ηρεμείς. Πάντα μου άρεσε να φωτογραφίζω ...

Ειρήνη Βουρλούμη

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά μου “Σε Αναμονή”, η οποία είναι η ...

Aντώνης Φαρμακάς

«20 Ιουλίου 1994, ο ΘΟΚ, στο πλαίσιο της επετείου 20 χρόνων από την τουρκική ...

Άλεξ Μίτας

Ο σεΐχης Ναζίμ Κιμπρισί, ο σούφι μουσουλμάνος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, απεικονίζεται στο σπίτι του ...

Αντρέας Δημητρίου

Στις υποβρύχιες φωτογραφικές εξορμήσεις μου συνηθίζω να καταδύομαι με ελεύθερη κατάδυση, χωρίς μπουκάλες και ...

X