Μάριος Τζιωρτζής

Είμαι φανατικός υποστηρικτής της δημιουργίας μιας φωτογραφίας και όχι απλώς της σύλληψης της στιγμής. Προτιμώ να στήσω ένα σκηνικό, να κατευθύνω το μοντέλο και να δημιουργήσω μια ατμόσφαιρα, παρά να πατήσω απλώς το κουμπί.
Κάθε φωτογραφία μου είναι αποτέλεσμα κάποιου προσχεδιασμού και ιδέας. Οι ιδέες μου πρώτα αρχίζουν από ένα σκίτσο και στη συνέχεια καταλήγουν σε φωτογραφία.
Τα σκίτσα αυτά, συμπεριλαμβάνουν τη σκηνή αλλά και τον τεχνητό φωτισμό. Με αυτό τον τρόπο προνοώ για τυχόν τεχνικά προβλήματα τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσω πριν ακόμη αρχίσω τη δημιουργία. Αυτή η φωτογραφία ήταν μια ιδέα που είχα αρκετό καιρό. Δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει αλλά κάτι το οποίο ήθελα να δημιουργήσω με το δικό μου προσωπικό ύφος.
Αποτελεί μια φωτογραφία μεταξύ fashion και conceptual. Με αυτή τη φωτογραφία έκανα και την αρχή κάποιων behind the scenes τα οποία επεξηγούν σε όποιον ενδιαφέρεται το πώς δημιουργήθηκε η φωτογραφία. Θέλω να μοιραστώ με τους θαυμαστές αυτής της τέχνης ότι δεν χρειάζεται ακριβός εξοπλισμός ή ακριβά υλικά για να απολαμβάνουν τη φωτογραφία ως χόμπι. Συγκεκριμένα, για τη δημιουργία αυτή, χρειάστηκαν τα πιο κάτω απλά υλικά: 6Kg αλεύρι, 3 ρολά σακούλια σκυβάλων, 2 κολλητικές ταινίες και 2 μικρά φτυαράκια. Τοποθεσία: Μια παλιά εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη Λεμεσό. Set-up: Χρησιμοποίησα τις σακούλες και την κολλητική ταινία για να δημιουργήσω μια “πλατφόρμα/δάπεδο” όπου θα μπορούσα να ξαναχρησιμοποιήσω το αλεύρι, μαζεύοντάς το από χάμω. Επίσης, δεν ήθελα να αφήσω τον χώρο ακαθάριστο. Οι βοηθοί μου [η μητέρα του μοντέλου και η γυναικά μου], έριχναν με τα φτυαράκια το αλεύρι, όπως τους είχα εξηγήσει, κατευθείαν στο κεφάλι του μοντέλου.
Πιστεύω ότι αν μοιράζεσαι τις γνώσεις και ιδέες σου, μπορείς να εξελιχθείς και να μάθεις πολύ περισσότερα. Επειδή για να εξηγήσεις κάτι πρέπει πρώτα να το κατανοείς πλήρως ο ίδιος.

Ημ. γέννησης: 13/6/1983

Σπουδές: BSc Computer Science & Engineering at University of Surrey, MSc Internet Computing at University of Surrey

Eπιρροές: Zack Arias, Joey L, David Hobby (strobist), Dave Hill, David Lachapelle, Jill Greenberg, Brooke Shaden

High point: η προσωπική αναγνώριση από φωτογράφους στο εξωτερικό τους οποίους θαυμάζω, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος.

Low point: Να μου λένε κάποιοι ότι πρέπει να έχω καλή φωτογραφική μηχανή επειδή βγάζω ωραίες φωτογραφίες. Πάντα απαντώ με το ακόλουθο παράδειγμα: “Μαγειρεύεις πολύ καλά. Πρέπει να έχεις καλή μαγειρική εστία”.

Tip: Μάθε να δέχεσαι κριτική και να δείχνεις τη δουλειά σου. Μόνο έτσι θα γίνεις καλύτερος.

+ Facebook Page & Behind the Scenes: http://fb.com/mariosphotography
Website: http://marios.in.

You May Also Like

Κάτια Χριστοδούλου

9 Ιανουαρίου 2005 Μετά την καταστροφή από το τσουνάμι στη Σρι Λάνκα σε αποστολή ...

Στέλιος Καλλινίκου

Η φωτογραφία με τίτλο Flash είναι μια εικόνα που μου αρέσει ιδιαίτερα. Το φλας ...

Alinne Rezende

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Παρίσι, στο La Defense, το 2011. Όταν ζούσα στο ...

Πάολα Ρεβενιώτη

Είναι μια από τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα, το 1984, ένα αγόρι που συνάντησα ...

Ειρήνη Βουρλούμη

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά μου “Σε Αναμονή”, η οποία είναι η ...

Νίκος Φιλίππου

Untitled, 2012, Instant photograph from the series Surrealscapes Αυτή δεν είναι η αγαπημένη μου ...

X