Μουσική στον κήπο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Δυο φίλοι μουσικοί, η ερμηνεύτρια Παυλίνα Κωνσταντοπούλου και ο πιανίστας Αντρέας Παπαπέτρου, θα συναντηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στον κήπο του εστιατορίου της Παλιάς Ηλεκτρικής [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών]

Μαζί θα παρουσιάσουν «τραγούδια για παλιούς και νέους έρωτες», όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα για τη συναυλία τους.

Η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου στο τραγούδι και ο Αντρέας Παπαπέτρου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν νοσταλγικά και σύγχρονα ακούσματα από το διεθνές ρεπερτόριο, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1940 και φτάνοντας μέχρι το σήμερα, από τις «μεγάλες κυρίες» της τζαζ, τα αγγλικά «Σκαθάρια» και τους λαϊκούς τροβαδούρους της φολκ, μέχρι τους σύγχρονους τραγουδοποιούς.

Ένα πιάνο με ουρά στη μέση ενός κήπου, τραπεζάκια έξω, φεγγαράδα και χαλαρή ατμόσφαιρα, με ποτό και ρομαντική διάθεση στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας.

Να η «πρόσκληση» που ετοίμασαν οι δύο μουσικοί:

Θυμάμαι τ’ απογεύματα του Μάη στη Νάντη. Τότε που ατενίζαμε μαζί λειβάδια από χρυσό φτιαγμένα και μου χαμογελούσες. Κι ένα βράδυ δίπλα στον Τάμεση, να με προσκαλείς να πετάξουμε στο φεγγάρι. Ναι, μου μιλούσες για τα περιπλανώμενα αστέρια, με μάθαινες για τα μυστήρια της ζωής. Και εκείνο το καλοκαίρι στην Πράγα, που κάθε μέρα, κάθε ώρα έμοιαζε με Κυριακή πρωί. Κι έτσι, όπως ακούγαμε τα κουρασμένα μπλούζ των μουσικών του δρόμου, εκεί, κάπου ανάμεσα στα μέτρα των στροφών και στις γραμμές του τράμ, ένα φιλί. Μού ‘λεγες πως είμαι χαζός που σε θέλω αλλά σου απαντούσα πως νοιάζομαι μόνο για ‘σένα. “Γιατί” με ρωτούσες γελαστή και απαντούσα “επειδή η γή είναι στρογγυλή και ο ουρανός γαλάζιος”. Κανείς ποτέ δεν ξέρει ακριβώς το γιατί συμβαίνει, έτσι; Κι όμως, όλοι γνωρίζουν πως είναι κάτι το απόλυτο, όπως το ηλιοβασίλεμα και η ανατολή. Όσο απόλυτο το να μ’ αγαπάς ή να μ’ αφήσεις. Εκεί, κάπου πέρα από το ουράνιο τόξο, τα δάκρυα μου σχημάτισαν ένα ποταμό. Τον ακολουθήσαμε χορεύοντας στις όχθες του, μέχρι το τέλος της αγάπης. 

Θα αναρρωτιέσαι αν είμαι λυπημένος. Αγάπη μου, από πού να ξεκινήσω; Σ’ αγάπησα με ένα δικό μου τρόπο. Εσύ ήσουν το κορίτσι από την Ιπανέμα κι εγώ ο κύριος με το ντέφι. Είχα στην τσέπη μου μόνο διαμάντια και σκουριά να σου προσφέρω. Κάποτε αυτά μας ήταν αρκετά, μα οι καρδιές και οι αγκαλιές μας έμειναν τώρα αδειανές. Σου ζητώ να έρθεις ξανά στον κήπο να με βρείς, για να μετράμε τ’ αστέρια μαζί και να ακούμε τον ήχο της σιωπής. Και θα δείς που η αγάπη θα έρθει ξανά, εκεί.

Εις το επανιδείν, Ελεονώρα Ρίγκμπυ.

Θα σε περιμένω, στην Παλιά Ηλεκτρική, βράδυ με φεγγαράδα, 12 Σεπτεμβρίου στις εννιά και μισή.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα τραγούδια που κρύβονται στην επιστολή και να αποκρυπτογραφήσετε το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς;

+ Στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:30 στην Παλιά Ηλεκτρική [εστιατόριο]. 

Η Παλιά Ηλεκτρική βρίσκεται στην οδό Τεμπών 3, στην παλιά Λευκωσία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 22432559.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

«Thank you for applying!»|Σεμινάριο με τον Διομήδη Κουφτερό

H Στέγη Χορού Λεμεσού, συνεχίζει να στηρίζει την καλλιτεχνική  κοινότητα της Κύπρου, μεταφέρει online ...

Pentalogia

Omikron Gallery, for its next group exhibition, invites five artists with individual artistic identities, ...

Έκθεση του Ιωάννη Μαχαιριώτη στην Opus 39

Την νέα ζωγραφική του δουλειά με τίτλο Kali Yuga παρουσιάζει ο Ιωάννης Μαχαιριώτης στην ...

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Bogaz Musique Live

H Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique ταξιδεύουν ξανά στην Ελλάδα και την Κύπρο ...

Διάλεξη για τον Christian Dior στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο των μηνιαίων Διαλέξεων της Τετάρτης, η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει τη διάλεξη «Christian ...

«Μίλα μου Ιστορικά»: Νέα διάλεξη με θέμα την Λατινική Εκκλησία της Κύπρου

Η σειρά των διαδικτυακών διαλέξεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου εμπλουτίζεται σήμερα, με νέο ...

X