Open House Festival από τη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού

Στις 21 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πόρτες στις για τέταρτη χρονιά η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού, παρουσιάζοντας το φεστιβάλ Open House και μια σειρά από παραστάσεις σύγχρονου χορού.

Καταξιωμένοι χορογράφοι και ομάδες από την Ιταλία και την Κύπρο παρουσιάζουν τη δουλειά τους στη διάρκεια των πέντε ημερών του φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους: στο Θέατρο Ένα Λεμεσού [Β’ Δημοτική Αγορά] και στο Θέατρο Ριάλτο.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φιλοξενείται φέτος ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες ο Giulio D’Anna [φωτο], Ιταλός χορευτής και χορογράφος, ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο Parkin’son.

Ο χορογράφος έχει μελετήσει την εναλλακτική ιατρική και τη χορογραφία και ερευνά την σύνδεση μεταξύ των θεραπευτικών πρακτικών και της τέχνης.

Τα χοροθεατρικά έργα του, είναι η συνισταμένη της συγχώνευσης διαφορετικών πρακτικών θεάτρου και χορού και εστιάζουν στις προσωπικές ιστορίες των εκτελεστών.

Στη νέα του δουλειά, παρουσιάζει ένα χοροθεατρικό ντουέτο με τον πατέρα του, που πάσχει απο Πάρκινσον. Το έργο έχει βραβευτεί στο Premio Equilibrio Roma (2011) και στο Φεστιβάλ Dutch Days  (2012) της Ολλανδίας και από τότε κάνει περιοδεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπληρώνοντας μέχρι σήμερα πάνω από  40 παραστάσεις.

Τι θα δούμε

24/9/13

Παραστάσεις στο Θέατρο ΕΝΑ στα πλαίσια του Ευρωπαικού Προγράμματος Act Your Age, 20:30

CHANGING SKIN – Λία Χαράκη (Κύπρος): Το ‘Changing Skin’ είναι ένα ντουέτο της χορογράφου Λίας Χαράκη με τον πενηντάχρονο Αντώνη Λιβερόπουλο και την πενηνταεξάχρονη Soosan Gilson. To ντουέτο πραγματεύεται την ιδέα της τόλμης που χρειάζεται κανείς για να δεχτεί τον εαυτό του όπως είναι. Τέτοια τόλμη, όπως και οι ρυτίδες, έρχεται, μέσα από τη διαδικασία της ωρίμανσης.

openhouse_haraki

WEST END – Chiara Frigo (Ιταλία): Το West End της Ιταλίδας χορογράφου Chiara Frigo είναι μια προσπάθεια να γιορτάσουμε με μια απαραίτητη και υγιή ελαφρότητα, την πλέον πιθανή παρακμή της Δύσης, με την επανεξέταση της παράδοσης του Vaudeville και των πιο σημαντικών του βημάτων. Ένα λαμπερό και προκλητικό corps de ballet, με τραγούδια και θραύσματα διαλόγου, από περφόρμερς προχωρημένης ηλικίας.

openhouse_westend

ZOOMING IN – video dance screening – Εύη Δημητρίου (Κύπρος): Το Zooming in είναι μια συνδημιουργία της Κύπριας χορογράφου Εύης Δημητρίου με την Αγγλίδα Lucy Cash. Πρόκειται για ένα βίντεο που παρακολουθεί τη σχέση της πρόγιαγιας με τον δισέγγονο της και ερευνά τη ζωτική ανταλλαγή ενέργειας, μεταξύ δύο μακρινών γενεών.

openhouse_evidemetriou

25/9/13
Παράσταση στο Θέατρο Ριάλτο, 20:30

PARKIN’SON – Giulio D’Anna (Ιταλία)

Σεμινάρια και master classes

21, 22, 23 / 09 / 13

FROM LIMITS TO POSSIBILITIES /ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ – για άτομα με κινητικές δυσκολίες – Giulio D’Anna

Μετά από τη συνεργασία με τον πατέρα του, ο Giulio D’Anna δημιούργησε ένα κινητικό εργαστήριο  προσιτό για τους ανθρώπους με μειωμένη φυσική κινητική ικανότητα.

Το εργαστήριο προσφέρει μια εύθυμη εξερεύνηση και προσκαλεί τους συμμετέχοντες να αναζωογονήσουν τις αντιλήψεις τους, γύρω από το σώμα και τις δυνατότητες τους.

Επικεντρώνεται στην αλλαγή της εστίασης από τα όρια, στις δυνατότητες. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταλλακτούν μέσα από δημιουργικές πρακτικές και να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες, μέσα από την κίνηση του σώματος.

Το εργαστήρι είναι μια έρευνα, για το πως η χορευτική- δημιουργική κίνηση, μπορεί να οφελέσει άτομα με μειωμένη κινητική ικανότητα.

24/09/13

EMBODYING THE LIVING PROCESS / ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – για όλες τις ηλικίες- Αριάννα Οικονόμου

Το σεμινάριο επικεντρώνεται στη σύγχρονη και αωματική έρευνα της χορογράφου Αριάννας Οικονόμου, με θέμα τη διαδικασία που περνά το σώμα μέσα από τον χρόνο.

Θα εξερευνηθεί το σώμα από τη πρώτη μας ζωή ως έμβρυο, τη δύναμη της δημιουργίας  και τις δημιουργικές αρχές,  διαμέσου των οποίων υποστηρίζεται η ύπαρξη μας ως ανθρώπινα όντα.

Θα εξερευνηθούν κάποιες πτυχές των μεθόδων για  τους τρόπους ενσωμάτωσης, της προσωπικής αίσθησης, του ποιοι είμαστε  και  που βρισκόμαστε.

Θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό χορό, για μια βιωματική τοποθέτηση πάνω στο θέμα,  σώμα / χρόνος / φθορά και τι σημαίνει αυτό, για το κάθε άτομο σε αυτή την πραγματικότητα.

+ Tα σεμινάρια και master classes, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Act Your Age, στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού και προσφέρονται δωρεάν για όσους ενδιαφέρονται.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Για συμμετοχές και πληροφορίες τηλ. 99383379.

Εισιτήρια προς 12 και 8 ευρώ, για την παράσταση στο Ριάλτο, τηλ. 77777745.

Εισιτήρια προς 12 και 8 ευρώ για τις παραστάσεις στο Θέατρο ΕΝΑ, τηλ. 25340618 [08:30-13:00].

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Η ακτινογραφία των έργων τέχνης

Από την ανάλυση έργων του Ελ Γκρέκο και το «ζουμ» σε πορτρέτο της Αικατερίνης ...

Φεστιβάλ Φέγγαρος 2019

Το πρωτοποριακό και δημοφιλές φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας συναρπαστικούς καλλιτέχνες ...

Ο Ραφαήλ και το εργαστήριο του: Η “ψηφιακή” Στοά του ‘Ερωτα και της Ψυχής στη βίλα Φαρνεσίνα

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα προσφέρει μια συναρπαστική ψηφιακή διάσταση της ιστορίας και της ...

17ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Εκτός από τον Μάρτιο, κατά τον οποίο πραγματοποιείται ετήσια η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου, ...

Το ρεπερτόριο ΘΟΚ για τη χειμερινή σεζόν 2017-2018

Η σεζόν ξεκινά με την επιστροφή στον ΘΟΚ του Γερμανού σκηνοθέτη Χάινς Οούβε Χάους, ...

Απεβίωσε ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος, σε ηλικία 73 ετών. Ο Παύλος ...

X