Δημήτρη

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου

Εν πιστεύκω ότι για την κατάντια του τόπου φταίει ένας άνθρωπος ή έστω ένα κόμμα. Κατ’ αρχάς, εν πρέπει να παραλληλίζουμε την κατάντια με την οικονομική εξαθλίωση. Τα χάλια μας τα μαύρα ως κοινωνίας τα είχαμε πολύ καιρό πριν παττίσουμε. Απλά τότε είχαμε λίρες να ξοθκιάζουμε τζ’αι εν εφακκούσαμεν πέννα για το οτιδήποτε άλλον εν εδούλευκε σωστά.

Το ότι εφάτσισεν η πιέλλα στη θητεία του Χριστόφκια, εν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι μέχρι την ημέρα που ανέλαβε ούλλα εδουλεύκαν ρολόι. Τη γνώμη μου για τους πολιτικούς θα την πω παραφράζοντας κάτι που άκουσα παλιά. Είτε τούτοι ούλλοι που έν’ στην εξουσία έν’ πράγματι αχάπαροι τζ’αι ανεχούμαστεν τους, είτε έν’ πολλά έξυπνοι τζ’αι εμείς είμαστεν οι αχάπαροι που τους ανεχούμαστε.

Πιστεύκω ότι για την οικονομική καταστροφή της χώρας φταίει το πολιτικό σύστημα, που αποτελείται που δικηγόρους τζ’αι εκπροσώπους τραπεζικών τζ’αι μεγαλοεπιχειρήσεων, που τόσα χρόνια εκοκκαλιούσαν με δέκα μασέλλες. Ξέροντας ότι άμα πάει κάτι στραβά, εννά μας πατήσουν πας στον λέλλεχα τζ’αι θα μας κοττίσουν τον λοαρκασμό. Όπως τζ’αι έγινε.

Την ίδια ώρα, τα μέσα μαζικής εξημέρωσης του λαού [με μερικές εξαιρέσεις] ασχολούνταν με πελλάρες. Όπως το χρώμα που έβαλε στη σημαία της η Μακεδονία στη Γιουροβίζιον τζ’αι πώς αποκάλεσε τα κατεχόμενα ο δεύτερος αντιπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μποτσουάνας. Εμάθαν μας να ασχολούμαστε με σημειολογικές μαλακίες τζ’αι το φαίνεσθαι των καταστάσεων τζ’αι να αφήνουμε την ουσία στο παρασκήνιο.

Εμεταφέραμεν τη νοοτροπία τού «τι εννά πει ο κόσμος» σε ούλλους τους τομείς της κοινωνίας. Στο σπίτι μπορεί να έν’ ούλλα μπουρδέλο, αλλά ΟΚ, άμα η γειτονιά νομίζει ότι ούλλα παν καλά, εν υπάρχει λόγος να σάσουμε κάτι.

Επιστρέφω τζ’αι λαλώ. Φταίω τον Χριστόφκια για πολλά πράματα. Εκατάφερε μέσα σε 10 χρόνια να καταστρέψει την προσπάθεια που έγινε για τη λύση του Κυπριακού ’που τες προηγούμενες κυβερνήσεις, εθκιάλεξε να αδιαφορήσει τζ’αι να προτιμήσει την ασφαλή οδό τζ’αι τες προσωπικές του φιλοδοξίες σε στιγμές που έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εξέθαψεν τον παράλογο τζ’αι ξεχασμένο εθνικισμό τζ’αι τες μακαριακές αντιλήψεις τζ’αι εκόττισε μας τα στο πρόσωπο του Τάσσου με αντάλλαγμα την εξουσία. Σε ένα άλλο επίπεδο, ήταν ξεροτζ’έφαλος, κολλημένος στες απόψεις τζ’αι τες ιδεολογίες του παρελθόντος, έβαλλεν το κόμμα, την εξουσία τζ’αι τες απόψεις του πάνω ’που το κοινό καλό τζ’αι την κοινή λογική τζ’αι έκαμε ασυγχώρητα λάθη όσον αφορά το Μαρί τζ’αι την οικονομία.

Έν’ εθελοτυφλία τζ’αι παραλογισμός όμως να λαλούμεν ότι φταίει ένας για την κατάσταση. Τούτη η κοινωνία εν δουλεύκει σωστά τζ’αι η ευθύνη έν’ συλλογική. Τζ’αι παραπάνω φταίμεν εμείς που ανεχούμαστεν τους αχάπαρους.

 

 

You May Also Like

Το τέρτιν της Νίκης [Μέρος 7ο]

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Κοντά στο οδόφραγμα, εγκαταλελειμμένο που τον τζαιρό των φασαριών του ...

Αστέρω – Μέρος 21ο

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Έχω να τον δω περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Από την ...

Αστέρω – Μέρος 18ο

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Νύχταν με την νύχταν η Αστέρω εσκάλιζεν το σημειωματάριον της ...

Μέρα 1η

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Αγαπητή Ρέα, Μετά που σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή, εκατάφερα ...

Ο εφιάλτης

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Ήσουν νάκκον άρρωστη. Πριν να ππέσεις, εδώκαμε σου καλπόλ. Λιλά, ...

Ο Βαλεντίνος

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Ο Βαλεντίνος εμπήκε στην παρέα μας εντελώς αθόρυβα τζαι ύπουλα. ...

X