Νέα δουλειά από την χορογράφο Έλενα Χριστοδουλίδου

MIND GAME είναι ο τίτλος της νέας χορογραφικής δουλειάς της Έλενας Χριστοδουλίδου και του Αμφίδρομου Χοροθεάτρου, η οποία παρουσιάζεται στις 19 και 20 Οκτωβρίου στον νεοσύστατο χώρο «ΕΓΚΩΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», στη βιομηχανική περιοχή της Έγκωμης.

Το χορογραφικό έργο «MIND GAME: Χορογραφώντας τις βαθύτερες όψεις της κυπριακής κρίσης» θα ερμηνεύσουν οι χορευτές Βίκυ Κάλα από την Κύπρο, Λουτσιάνα Παπαδάκη από την Ελλάδα, Οντέτ Ρόνεν και Ρόμπιν Κάιν από το Ισραήλ και η ηθοποιός Άννα Γιαγκιόζη.

Αναφέρεται στο δελτίο Τύπου για την παραγωγή:

«Τα όποια δώρα, προνόμια ή θαύματα της μεταπολεμικής συγκυρίας αποδείχτηκαν δανεικά.

Οι βεβαιότητες που εγγράφησαν στους κοινωνικούς κωδικούς ως εγγυήσεις για την εσαεί διάρκεια του θαύματος της ευδαιμονίας κατέρρευσαν την “στιγμή της κρίσης”.

Οι πάντες αποδείχτηκαν απροετοίμαστοι προσδίδοντας στον χαρακτήρα της στιγμής τη μεταφυσική διάσταση της νομοτέλειας, όλες οι άμυνες αποδείχτηκαν, έωλες, ρηχές, επιφανειακές. Μοναδική πλέον διέξοδος διαφυγής τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, μια τεχνητή τρύπα στο νερό που φτάνει ως τα βάθη της θάλασσας.

Μια τρύπα στο νερό ο πυθμένας της οποίας είναι γεμάτος φυσικό αέριο που θα ‘αναβλύσει’ και αναζωογονήσει τον κυρίαρχο στην υπάρχουσα ατμόσφαιρα νοσηρό αέρα. Ενα νέο ‘μάννα εξ’ ουρανού’ υποθαλάσσιας τούτη την φορά προέλευσης.

Το mind game της σύγχρονης κυπριακής κρίσης είναι πολύπλοκο, ανήκει σε αυτά που απαιτούν βαθιά καλλιτεχνική – υπαρξιακή ματιά για να κατανοηθούν και επικοινωνηθούν.

Αυτή την εξαιρετικά δύσκολη απόπειρα, πέρα και μακριά από την κυρίαρχη οπτική του ανάμεικτου με μπόλικες αλληλοκατηγορίες κοινωνικού πειθαναγκασμού, επιχειρεί η χοροθεατρική παράσταση MIND GAME με την σφραγίδα του ΑΜΦΙΔΡΟΜΟΥ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ της Ελενας Χριστοδουλίδου. Τέσσερις πραγματικά ιδιαίτερες χορευτικές παρουσίες (οι Βίκυ Κάλα από την Κύπρο, η Λουτσιάνα Παπαδάκη από την Ελλάδα, Οντέτ Ρόνεν και Ρόμπιν Κάιν από το Ισραήλ) συντονίζονται και κατευθύνονται σε χορογραφημένα επί σκηνής παιχνίδια του νου από την κυρίαρχη “μητέρα Κύπρο” και… γεννημένη ηθοποιό Αννα Γιαγκιόζη.

Διασχίζουν με αλληλοτροφοδοτούμενες ταχύτητες βιώνοντας την (ψευδ)αίσθηση της κοινής μοίρας όλα τα κατευθυνόμενα πήγαινε – έλα του νου.

Από τον εφησυχασμό στην ελεγχόμενη αγωνία που τείνει σε διακριτές στιγμές να ξεφύγει αγγίζοντας τα όρια του πανικού, από εκεί πάλι πίσω στην ελεγχόμενη αγωνία πεπερασμένης διάρκειας μέχρι τις στιγμές που το mind game των διαβεβαιώσεων επαναφέρει το νου σε θέση στιγμιαίου εφησυχασμού.

Η παράσταση MIND GAME φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην ανάγκη αληθούς κοινωνικής ορατότητας λίγο πιό πέρα και λίγο πιό βαθιά από τα κυρίαρχα στερεότυπα διαχείρισης της εποχής της κρίσης. Αν μη τι άλλο είναι μιά παράσταση που διεκδικεί να είναι βαθύτερη από τα συνήθη και διαφορετική, γι’ αυτό άλλωστε και θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο που μοιράζεται την ίδια διεκδίκηση».

Η ταυτότητα της παράστασης

Ιδέα – χορογραφία: Ελενα Χριστοδουλίδου
Μουσική σύνθεση: Χάρης Σοφοκλέους
Χορεύουν: Βίκυ Κάλα, Λουτσιάνα Παπαδάκη, Οντέτ Ρόνεν,Ρόμπιν Κάιν
Ηθοποιός: Αννα Γιαγκιόζη
Επιμέλεια κειμένων: Αντώνης Σκορδίλης
Κοστούμια, σκηνικά: Λάκης Γενεθλής
Φωτισμός: Άλεξ Γιότοβιτς

+ Παραστάσεις στο ΕΓΚΩΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, στην βιομηχανική περιοχή της Εγκωμης [Νέας Εγκωμης 8], το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Η παράσταση χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη για την στήριξη των ομάδων σύγχρονου χορού.
Για κρατήσεις εισιτηρίων 99771797.

Εισιτήρια προς 8 και 5 ευρώ.

You May Also Like

Αλκίνοος Ιωαννίδης – Electric Solo στην κεντρική σκηνή του Gazarte

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του Gazarte, για μια ξεχωριστή LiveStreaming συναυλία, ...

«STMTS: Power of Innocence» | Η πρώτη δημόσια έκθεση του Έλληνα street artist στη Νέα Υόρκη

Η Avant Gallery παρουσιάζει την έκθεση του γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη του δρόμου, STMTS. Από ...

Ερευνητικό εργαστήριο με την Εύη Δημητρίου στην Στέγη Χορού Λεμεσού

Ένα ερευνητικό εργαστήριο με βάση την κίνηση από την Εύη Δημητρίου στην Στέγη Χορού ...

Podcast από τον ΘΟΚ: Οδύσσεια του Ομήρου – Ραψωδία Υ’

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει σε ηχογραφημένη ανάγνωση τη Ραψωδία Υ’ («Τὰ πρὸ τῆς ...

Οι «Αχαρνείς» σε Λάρνακα και Δερύνεια

Γιατί το δίκιο το ξέρει καλά και η κωμωδία. Οι «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, σε ...

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Μουσική στα Θέατρα της Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου επιστρέφει στα θέατρα της Κύπρου σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό, ...

X