Ο «θεατρικός» Καβάφης σε τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η επιτυχημένη θεατρική παραγωγή «Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου. Σπουδή στον ‘θεατρικό’ Καβάφη» του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου, κλείνει τον κύκλο των φετινών παραστάσεων στις 7 και 8 Οκτωβρίου στη Λευκωσία και στις 5 Νοεμβρίου στη Λεμεσό.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία, επιλογή και επιμέλεια κειμένων του Μιχάλη Πιερή, ήταν μια σημαντική κυπριακή συμβολή στις πανελλήνιες εκδηλώσεις για την 150η επέτειο από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή Κ. Π. Καβάφη, καθώς παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Θέατρο Φρύνιχος των Δελφών, στο πλαίσιο των επιστημονικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για το Έτος Καβάφη που οργάνωσε τον περασμένο Ιούλιο το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

«Συγκινητική και καθόλα ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού που παρακολούθησε τις μέχρι τώρα παραστάσεις στην Κύπρο, ενώ αδιαμφισβήτητη ένδειξη για την ποιότητα της αξιόλογης αυτής προσπάθειας για σκηνική παρουσίαση του καβαφικού έργου αποτελούν οι προσκλήσεις για παραστάσεις στη Ρώμη, στην Αγία Πετρούπολη και στην Αθήνα», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Cavafy-5

Η εν λόγω παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ποίηση του Καβάφη και συνδυάζει εκείνα τα ποιήματα ή μέρη σε ποιήματα όπου ο Αλεξανδρινός ποιητής αξιοποιεί τεχνικές και στοιχεία της δραματικής τέχνης.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Ευαγόρας Καραγιώργης και τα κουστούμια ο Σταύρος Αντωνόπουλος.

+ Οι τελευταίες παραστάσεις του έργου «Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου. Σπουδή στον ‘θεατρικό’ Καβάφη» θα δοθούν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 20:30, στο Αρχοντικό Αξιοθέας, στο πλαίσιο του 16ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μια παράσταση για το κοινό της Λεμεσού θα δοθεί την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, στο θέατρο της Ε.Θ.Α.Λ.

Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 22894531-2.

You May Also Like

23ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Επιστρέφουμε λοιπόν, όσο μας επιτρέπουν οι καιροί και οι περιστάσεις. Φορτωμένοι με ενδοιασμούς και ...

Προβολές στη μνήμη του Αγγελόπουλου στο Youth Hostel

«Περάσαμε τόσα σύνορα και δεν φτάσαμε σπίτι μας ακόμη…» είναι ο τίτλος της σειράς ...

Ντοκιμαντέρ και παρουσίαση για τα οριγκάμι στο Μουσείο Ζαμπέλα

Πλούσιος ο μήνας Μάιος στο Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα: μήνας μουσείων αλλά ...

Οι νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Βίκυ Κάλλα

Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται ...

«Πολύχρωμη Πόλη» από την κολεκτίβα ZoneBox

H εικαστική παρέμβαση με τίτλο «Πολύχρωμη Πόλη» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 19:00, ...

Τέσσερεις δωρεάν διαδικτυακές προβολές κυπριακών ντοκιμαντέρ

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, στα πλαίσια του προγράμματος “Κινηματογραφικές Τετάρτες 2021”, σε συνεργασία ...

X