Έκθεση του Στας Παράσκου στην Alpha C.K. Art Gallery

Ο ζωγράφος Στας Παράσκος παρουσιάζει από τις 16 Οκτωβρίου τη νέα του ατομική έκθεση στην Alpha C.K. Art Gallery στη Λευκωσία, με τίτλο «Το Ημερολόγιο του Δον Καβάλλο».

Παράλληλα, ο ζωγράφος θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο ποίησής του με τίτλο «Στίχοι και Σημειώσεις από το Ημερολόγιο του Δον Καβάλλο».

Η έκθεση περιλαμβάνει 24 έργα ζωγραφικής από την τελευταία τριετία, καθώς και μικρό αριθμό σχεδίων από το πρόσφατο βιβλίο ποίησής του.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 19:00 και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στην Αlpha C.K.Art Gallery [πρώην Αlpha Gallery, η οποία μετονομάστηκε μετά τη συγχώνευση της Alpha και της C.K. Art Gallery].

Παρατηρώντας τα διαφορετικά είδη του ζωγραφικού έργου του Στας, μπορεί να δει κανείς την ποικιλία των έργων του και, κυρίως, να ανακαλύψει κάποια στοιχεία από τα κίνητρα και τις μεθόδους του. Η ποικιλία αυτή είναι εκπληκτικά ευρεία. Στις μέρες μας, θεωρείται φυσιολογικό οι ζωγράφοι να εδραιώνονται στο κοινό με βάση την επιλογή τους για ένα μοναδικό είδος εικόνας και, συχνά, για ένα θέμα.

Το ζωγραφικό έργο του Στας εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, τόσο σε τρόπο όσο και σε περιεχόμενο, παρόλο που ο ουσιαστικός χαρακτήρας του έργου του, όπως άλλωστε και ο δικός του, παραμένει αμετάβλητος. Στο σύνολό τους, τα έργα του Στας ανέπτυσσαν ένα εικαστικό ιδίωμα, το οποίο μπορούσε να επικοινωνήσει τόσο με λυρικό τρόπο, όπου ήταν αναγκαίο, όπως και με δραματικό τρόπο, με στόχο να αποδώσει σημαντικά θέματα. Πολλά από τα έργα του σχολιάζουν με στοργικότητα τους συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η ανθρωπότητα στην καθημερινότητά της.

Ο Στας Παράσκος

Γεννήθηκε στην Αναφωτία της Λάρνακας το 1933. Κατά τη διετία 1956-58 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Leeds College of Art και στη συνέχεια υπήρξε λέκτορας στο τμήμα προπτυχιακών σπουδών στο Leicester College of Art του Λεϊτσέστερ και λέκτορας στο τμήμα ζωγραφικής στο Leeds Polytechnic.

Τα ενδιαφέροντα του Στας Παράσκου δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της ζωγραφικής δημιουργίας, αλλά εκτείνονται και στη γλυπτική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Επίσης, υπήρξε ο ιδρυτής του Κυπριακού Κολλεγίου Τέχνης (Cyprus College of Art), που δημιούργησε το 1979 και διευθύνει στην Κάτω Πάφο.

Έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται σε διάφορες δημόσιες συλλογές της Βρετανίας, όπως στις Tate Gallery Λονδίνου, Leeds City Art Gallery, Arts Council Collection και University of Leeds, καθώς και στην Κύπρο, στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στη Δανία.

Δείτε τον κατάλογο της έκθεσης στο www.ackgallery.com.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Alpha C.K. Art Gallery:

1 Νοεμβρίου, Κωστής Γεωργίου, PIXELS, έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής

22 Νοεμβρίου, Αλέξανδρος Γιωρκάτζης, Tra l’Essere e Essere, έκθεση γλυπτικής

 

+ Η γκαλερί Alpha βρίσκεται στην γωνία της λεωφ. Μακαρίου και Πανανικολή 3, στη Λευκωσία. 

Η έκθεση του Στας Παράσκου θα είναι ανοικτή για το κοινό Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00 και 16:00-19:00 και Σάββατο 10:00-13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 22721325 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@ackgallery.com.

You May Also Like

Ο Rhadoo ξανά στην Κύπρο και στην ΑΠ51

Οι ομάδες Alternadiva [Κύπρος] και default [Ελλάδα] συνεργάζονται και παρουσιάζουν τον Rhadoo, έναν αγαπημένο ...

Μουσείο Κυπριακού Σιδηροδρόμου στην Ευρύχου

Στις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Κυπριακού Σιδηρόδρομου στην Ευρύχου, στην ...

Οι «μαγικές» εγκαταστάσεις του Έλληνα εικαστικού Τάκι, στην Tate Modern του Λονδίνου

Πάνω από 80 έργα του πρωτοπόρου Έλληνα εικαστικού, Τάκι (Παναγιώτη Βασιλάκη, γεννημένου στην Αθήνα ...

Τιμητική εκδήλωση για την Τουρκοκύπρια δημοσιογράφο Σεβγκιούλ Ουλουντάγ

Τιμητική εκδήλωση για την Τουρκοκύπρια δημοσιογράφο Σεβγκιούλ Ουλουντάγ, διοργανώνει ο Δήμος Λύσης, την Τετάρτη ...

Κηδεύτηκε ο Παύλος Μάτεσις

Στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Παπάγου, αναπαύεται πλέον ο συγγραφέας του πολυδιαβασμένου ...

Βουλή: ξεκίνησε συζήτηση για τα μουσεία και τα μνημεία

Σε νέα συνεδρία θα συνεχίσει την συζήτηση για την αξιοποίηση των μουσείων και αρχαιολογικών ...

X