Οι Μonsieur Doumani στο Σπίτι της Συνεργασίας

Οι Μonsieur Doumani παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο στο Σπίτι της Συνεργασίας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 στις 20:30.

Το τοπικό συγκρότημα Μonsieur Doumani, το οποίο προσεγγίζει την κυπριακή παραδοσιακή μουσική με το δικό του σύγχρονο τρόπο, θα δώσει μια συναυλία στο Σπίτι της Συνεργασίας, έναντι του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία.

Θα ακολουθήσει dj session με την DJ Koulla P. Katsikoronou.

monsieurdoumani_home

Ο δίσκος Grippy Grappa αποτελείται κυρίως από διασκευές κυπριακών παραδοσιακών κομματιών και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα, από τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» μέχρι το γαλλικό περιοδικό «Les InRocks» και το μουσικό περιοδικό «fRoots» ενώ ανακηρύχτηκε ως «Top of the World» στο 88ο τεύχος του σημαντικότερου περιοδικού έθνικ μουσικής «Songlines».

Επισης ο δίσκος ανέβηκε στο νούμερο 12 των τσαρτς του «World Music Network» για τον μήνα Αύγουστο και παρουσιάστηκε σε ραδιοσταθμούς ανά το παγκόσμιο, όπως στα BBC Radio3, RootsWorld Radio, PBS FM Melbourne, KDVS FM California κλπ.

Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά.

Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεση των τραγουδιών, καθώς επίσης στη σύνθεση κυπριακών τραγουδιών που αντλούν έμπνευση από την σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

+ Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο Σπίτι της Συνεργασίας, έναντι του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία. Εισιτήρια προς 8 ευρώ στο ταμείο και 6 ευρώ προπώληση στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας και αυξανόμενης ζήτησης, το κοινό προτρέπεται να κρατήσει έγκαιρα τα εισιτήριά του.  

Πληροφορίες www.home4cooperation.info, τηλ. 22445740, admin@home4cooperation.info. 

You May Also Like

Ρεσιτάλ τσέμπαλου από τον Μαχάν Εσφαχανί

Ένα πρόγραμμα με έργα Ουίλιαμ Μπερντ, Μπαχ και Σκαρλάτι, μεταξύ άλλων, θα ερμηνεύει ο ...

Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας

Εγκαινιάζεται στις 5 Οκτωβρίου το «Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας», το οίκημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Εικαστικών ...

Λεονάρντο Ντα Βίντσι, 500 χρόνια μετά | Διάλεξη για τον πίνακα «Salavator Mundi»

Στα πλαίσια των επίσημων εορτασμών για την επέτειο των 500 χρόνων από τον θάνατο ...

Έκθεση για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Αντιπροσωπευτικά έργα ενός διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη «της κυπριακής διασποράς», όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μιχάλης ...

«Uninterrupted Stare» από τη Νίνα Σουμαρακ

Η Νίνα Σουμαρακ παρουσιάζει τη νέα της δουλειά με έργα από κάρβουνο και παστέλ ...

«Χίλια Πλοία» για τη γυναικεία γενναιότητα

Καθώς η θεατρική σεζόν 2019-2020 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μια άλλη σεζόν κερδίζει εκ ...

X