Άρτος και θεάματα

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

* Ευτυχώς που υπάρχει και το Μέγαρο Πολιτισμού να υπάρχει λίγο debate σ’ αυτόν τον τόπο. Θα γίνει δεν θα γίνει, εδώ που τα λέμε, στις μέρες μας, δεν νομίζω να έχουν μείνει πολλοί που να νοιάζονται.

* Ήταν και η πλατεία Ελευθερίας που ξεκίνησε αλλά έμεινε στα μισά και τώρα παίρνουν προσφορές για διάφορες… λεπτομέρειες. Όπως τα φώτα!
* Ε, καλά, πόσο περισσότερο να στοιχίσει μια… λάμπα; Για ρωτήστε τον μετασχηματιστή της!

* Πάντως ο δήμαρχος το δήλωσε προχθές: στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πλατεία στα τέλη του 2014 και η γέφυρα στις αρχές του νέου χρόνου!

* Βγήκαν και οι Urban Cyprus που όλα τα παρακολουθούν και τίποτα δεν τους ξεφεύγει να πουν ότι ο εργολάβος ζητά παράταση ενάμιση χρόνου. Έτσι.

* Τα μεγάλα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν, μέχρι όλα να τιναχτούν στον αέρα, που λέει και ο Γαβράς στο «Κεφάλαιο».

* Βεβαίως στον αγαπημένο μας τόπο δεν μας απασχολούν μόνο τα έργα που θα γίνουν αλλά και εκείνα που έγιναν και… πέφτουν. Δες Θέατρο ΘΟΚ.

* Τρελή ψυχαγωγία τα αρχιτεκτονικά θέματα αυτού του τόπου. Τώρα οι αρχιτέκτονες του Θεάτρου λένε με καταγγελία στην αστυνομία, παρακαλώ, ότι ίσως υπάλληλος του ΘΟΚ που ίσως έχει πρόσβαση στο κτήριο, ίσως να προέβη σε κακόβουλη πράξη. Να… ρίχνει πέτρες, δηλαδή, στα γυαλιά;

* Σε κάθε περίπτωση, τα καλλιτεχνικά πράγματα πάνε μια χαρά. Την ερχόμενη Τρίτη θα δοθεί παράσταση και στη Βουλή, καθώς το Θέατρο Ανεμώνα έστειλε επιστολή στην επίτροπο Διοικήσεως καταγγέλλοντας ότι ο ΘΟΚ αρνήθηκε να δώσει στο θεατρικό σχήμα περισσότερα από 13 χιλιάδες ευρώ για τις παραγωγές του, χωρίς να δικαιολογήσει επαρκώς την άρνησή του.

* Ωραία πράγματα.

* Αλλά τα σπουδαιότερα έπονται, γι’ αυτό κρατήστε την ημερομηνία: στις 14 Δεκεμβρίου 2013 έχουμε Γιορτή στο Πάρκινγκ!

* Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση μιας εκδήλωσης στον χώρο στάθμευσης της εφημερίδας «Πολίτης», στην παλιά Λευκωσία, που προσανατολίζεται στη στήριξη μη κυβερνητικών οργανισμών που με τη σειρά τους στηρίζουν συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

* Πέρυσι γεμίσαμε ένα βαν με είδη πρώτης ανάγκης για το Βαγόνι της Αγάπης. Πουλήσαμε και λουκάνικα, ζεστό κρασί και άλλα καλά, και όσα χρήματα μαζέψαμε τα δώσαμε κι αυτά.

* Φέτος στηρίζουμε το Future Worlds Centre!

* Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν πολύ σύντομα.

+ ΟΥΠΣ: Σημαντικά λάθη παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη του Αντώνη Ηλιάκη η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Τα αναφέρουμε με τις απολογίες μας.
Ο αδελφός του Αντώνη Ηλιάκη που σκοτώθηκε ήταν ο Τάσος. Ο Παρίδης ήταν ο δεύτερος ήρωας της Αναφωτίας. Άλλος ένας αδελφός του συγγραφέα και ποιητή απεβίωσε το 2003 σε ηλικία 66 ετών. Ήταν ο Χριστοφόρος -κατά κόσμον Ιωάννης- επίσκοπος Τελμησσού. Υπήρχε και ένας πολύ μικρός αδελφός που σκοτώθηκε σε δυστύχημα το 1935 σε ηλικία 3 ετών. Όλα τα μέλη της οικογένειας ήταν 10. Επιπλέον, ο Γιώργος Κομήτης απεβίωσε το 1984 και όχι το 1979, όπως γράψαμε.

You May Also Like

ΣΟΚ (χωρίς δέος)

Γράφουν οι Μερόπη Μωυσέως και Μιχάλης Σταύρου • Αλήθεια, γιατί δεν πρότειναν τη μεταφορά ...

Δεν είναι η Μπιενάλε, είναι το σύστημα

Όταν τον περασμένο Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε ότι η Κύπρος θα συμμετάσχει στην επόμενη Μπιενάλε Τέχνης ...

Στιγμές

Την περασμένη Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, απονεμήθηκε το βραβείο Γ. Φ. Πιερίδης, της Ένωσης Λογοτεχνών ...

Ξανά-μανά

Ανακοινώθηκαν την περασμένη βδομάδα οι συντελεστές της νέας συμπαραγωγής του ΘΟΚ με το Εθνικό ...

Της υπομονής

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * “Η υπομονή μου εξαντλήθηκε!” * Με αφορμή μια σειρά ...

Τα όρια της τέχνης [του σκίτσου]

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Εκφράστηκαν όλες οι αμφιβολίες, διατυπώθηκαν όλες οι απόψεις, διαβάσαμε ...

X