Αρχιτεκτονική Made in Germany

Γράφει η Χριστίνα Λάμπρου

Νέες αρχιτεκτονικές προτάσεις από τη Γερμανία παρουσιάζει η έκθεση με τίτλο «Εξωτερικές Σχέσεις. Νέοι Αρχιτέκτονες από τη Γερμανία», η οποία παρουσιάζεται από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Ερευνητικό Κέντρο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δεκατέσσερα αντιπροσωπευτικά διεθνή έργα νέων αρχιτεκτόνων από τη Γερμανία οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κατασκευή κτηρίων, στην εσωτερική διακόσμηση, την πολεοδομία και την αρχιτεκτονική τοπίου, κυρίως μετά το 2004.

Πέρα από τα μεγάλα ονόματα της αρχιτεκτονικής και τον εντυπωσιασμό των μεγάλων αναθέσεων, το ενδιαφέρον της έκθεσης εστιάζει στα παραδείγματα αυτά τα οποία παρουσιάζουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι επιλεγμένοι αρχιτέκτονες «ασχολούνται με τα υπάρχοντα κτήρια σε μια ξένη χώρα, πώς χρησιμοποιούν και συμπληρώνουν διαφορετικά το υπάρχον, πώς δημιουργούν κάτι νέο υπό ασυνήθιστες συνθήκες. Η έκθεση παρουσιάζει καινοτόμα αρχιτεκτονικά έργα που προβάλλονται χωρίς εντυπωσιασμούς, με αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, ενώ συγχρόνως διατηρούν μια σταθερή αναφορικότητα στον τόπο για τον οποίο δημιουργήθηκαν».

Η έκθεση είναι μια παραγωγή του Ινστιτούτου Εξωτερικών Πολιτιστικών Σχέσεων (IFA) και του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων [BAK] Γερμανίας με χορηγό επικοινωνίας τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Deutsche Welle DW-TV.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολύμορφης εκδήλωσης με τίτλο «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» που στηρίζεται από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Romana Schneider.

+ Η έκθεση Εξωτερικές Σχέσεις παρουσιάζεται στο Αρχιτεκτονικό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας [Μιχαήλ Γιωργάλλα 1, Έγκωμη] και θα παραμείνει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου. Πληροφορίες: 22842601 22842601.

 

You May Also Like

«Λύκε Λύκε, είσαι»: Θεατές από το αυτοκίνητο

Ένα πρωτότυπο κυπριακό έργο, το οποίο περιγράφει σε μορφή μονολόγου αποτρόπαια εγκλήματα κατά των ...

DUST / ΣΚΟΝΗ: Ομαδική Έκθεση Τέχνης

Κατά την διάρκεια του μήνα Μαρτίου και μέχρι αρχές Απριλίου, η ομαδική έκθεση DUST ...

Φιλοζωικό παζαράκι ReUSE and Art Bazaar

Το Καφενείο “Στα Πεταχτά”, σας προσκαλεί αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 11:00-16:00, στο Φιλοζωικό ...

Αρχή με Μπέργκμαν για το Θέατρο Ένα

Με το έργο «Μετά την Πρόβα» του Σουηδού δημιουργού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν θα γιορτάσει τα ...

Develop. Develop Again. Develop Better. (Developing in Cyprus) στο Θέατρο Ριάλτο

Τι σχέση έχουν μια λάμπα που βρίζει, ο θάνατος ενός παππού το ‘74, η ...

«Τρεις Γενιές Θάλασσα» από την Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις»

Η Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου «Τρεις ...

X