«Κακόβουλη ενέργεια η θραύση των υαλοπινάκων», καταγγέλλουν οι αρχιτέκτονες του Θέατρου ΘΟΚ

Σε καταγγελία προς την αστυνομία προχώρησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ. Κυθρεώτης & Συνεργάτες, για τη διερεύνηση κακόβουλης πράξης θραύσης υαλοπινάκων στο νέο κτήριο του ΘΟΚ.

Οι αρχιτέκτονες του κτηρίου θεωρούν ότι τα αλυσιδωτά συμβάντα θραύσης υαλοπινάκων, 18-21 μήνες μετά την τοποθέτησή τους, συνιστούν πολύ παράξενο γεγονός.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2013, η ποιότητα των θερμικά επεξεργασμένων υαλοπινάκων τύπου «tempered» που τοποθετήθηκαν στο θέατρο χάρη στην εφαρμογή της μεθόδου HST ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή για τον συγκεκριμένο σκοπό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πραγματογνώμονας του ΘΟΚ.

Ο δε συγκεκριμένος τύπος υαλοπίνακα θεωρείται ασφαλής τύπος γυαλιού, για αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στα αυτοκίνητα και στην Κύπρο σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, μπαλκόνια πολυκατοικιών κ.α.

«Κάθε νέο συμβάν θραύσης υαλοπίνακα υπέσκαπτε το προηγούμενο συμβάν και ακύρωνε κάθε ενέργεια προς καθορισμό των αιτιών», σημειώνουν οι αρχιτέκτονες, αναφέροντας ότι υπήρξε θραύση υαλοπίνακα ακόμη και μετά την επανατοποθέτηση των υαλοπινάκων με διορθώσεις, και τη γραπτή διαβεβαίωση του Πραγματογνώμονα που διόρισε ο ΘΟΚ, ότι οι εργασίες αποκατάστασης των υαλοπινάκων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Τονίζοντας ότι τα γεγονότα δεν δυσφήμισαν μόνο τους ίδιους και τον εργολάβο, αλλά και δημιούργησαν φοβία στο κοινό για την ασφάλεια του κτηρίου, στην ανακοίνωσή τους, οι αρχιτέκτονες καταλήγουν:

«Είμεθα πεπεισμένοι ότι κάποιος από το προσωπικό του ΘΟΚ που έχει άμεσα σχέση με το κτήριο και ελεύθερη διακίνηση σ’ αυτό, για δικούς του λόγους και σκοπούς με εσκεμμένο και δόλιο τρόπο δημιουργούσε με κακόβουλη πράξη ένα φαύλο κύκλο με τα συμβάντα θραύσης υαλοπινάκων, προκαλώντας τα γνωστά σε όλους προβλήματα στους αρχιτέκτονες, εργολάβο και στο κτήριο του ΘΟΚ».

Ζητούν δε από την αστυνομία να ερευνήσει σοβαρά τα γεγονότα ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος, διότι ενδέχεται να συνεχίσει να προκαλεί ζημιές στο κτήριο.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Αντώνης Κατσαρής: Στη Σαλαμίνα είδα ελπίδα

Γράφουν οι Σωτήρης Παρούτης, Μερόπη Μωυσέως Οσοι έτυχε -από τις χιλιάδες θεατές που γέμισαν ...

Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου», μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και ...

Χόλιγουντ και Μέγαρο

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Ήρθαν οι Γερμανοί, συζήτησαν με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ...

Μέρα μουσικής με συναυλίες στη Λεμεσό και ξυλοπόδαρους στη Λευκωσία

Λεμεσός και Λευκωσία γιορτάζουν την σημερινή Μέρα Μουσικής, με συναυλίες σε πλατείες και δρόμους. ...

19η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνουν ότι η 19η ...

Λένια Σορόκου ως Καίτε Κόλλβιτς σε τέσσερις ακόμα παραστάσεις

Ήρθα σαν κατάσκοπος. Έφτασα στην Αμερική. Δεν ήταν εύκολο. Ακολούθησα κολώνες ηλεκτροδότησης, ένα σμήνος ...

X