«Κακόβουλη ενέργεια η θραύση των υαλοπινάκων», καταγγέλλουν οι αρχιτέκτονες του Θέατρου ΘΟΚ

Σε καταγγελία προς την αστυνομία προχώρησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ. Κυθρεώτης & Συνεργάτες, για τη διερεύνηση κακόβουλης πράξης θραύσης υαλοπινάκων στο νέο κτήριο του ΘΟΚ.

Οι αρχιτέκτονες του κτηρίου θεωρούν ότι τα αλυσιδωτά συμβάντα θραύσης υαλοπινάκων, 18-21 μήνες μετά την τοποθέτησή τους, συνιστούν πολύ παράξενο γεγονός.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2013, η ποιότητα των θερμικά επεξεργασμένων υαλοπινάκων τύπου «tempered» που τοποθετήθηκαν στο θέατρο χάρη στην εφαρμογή της μεθόδου HST ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή για τον συγκεκριμένο σκοπό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πραγματογνώμονας του ΘΟΚ.

Ο δε συγκεκριμένος τύπος υαλοπίνακα θεωρείται ασφαλής τύπος γυαλιού, για αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στα αυτοκίνητα και στην Κύπρο σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, μπαλκόνια πολυκατοικιών κ.α.

«Κάθε νέο συμβάν θραύσης υαλοπίνακα υπέσκαπτε το προηγούμενο συμβάν και ακύρωνε κάθε ενέργεια προς καθορισμό των αιτιών», σημειώνουν οι αρχιτέκτονες, αναφέροντας ότι υπήρξε θραύση υαλοπίνακα ακόμη και μετά την επανατοποθέτηση των υαλοπινάκων με διορθώσεις, και τη γραπτή διαβεβαίωση του Πραγματογνώμονα που διόρισε ο ΘΟΚ, ότι οι εργασίες αποκατάστασης των υαλοπινάκων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Τονίζοντας ότι τα γεγονότα δεν δυσφήμισαν μόνο τους ίδιους και τον εργολάβο, αλλά και δημιούργησαν φοβία στο κοινό για την ασφάλεια του κτηρίου, στην ανακοίνωσή τους, οι αρχιτέκτονες καταλήγουν:

«Είμεθα πεπεισμένοι ότι κάποιος από το προσωπικό του ΘΟΚ που έχει άμεσα σχέση με το κτήριο και ελεύθερη διακίνηση σ’ αυτό, για δικούς του λόγους και σκοπούς με εσκεμμένο και δόλιο τρόπο δημιουργούσε με κακόβουλη πράξη ένα φαύλο κύκλο με τα συμβάντα θραύσης υαλοπινάκων, προκαλώντας τα γνωστά σε όλους προβλήματα στους αρχιτέκτονες, εργολάβο και στο κτήριο του ΘΟΚ».

Ζητούν δε από την αστυνομία να ερευνήσει σοβαρά τα γεγονότα ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος, διότι ενδέχεται να συνεχίσει να προκαλεί ζημιές στο κτήριο.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Πάφος 2017 : Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χίλιοι πεντακόσιοι καλλιτέχνες, 152 παραγωγές και 300 δράσεις θα συμβάλουν στην υλοποίηση του θεσμού ...

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2020

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σήμερα, με την επαναλειτουργία ...

«Δεν έχω τόπο, δεν έχω γειτονιά», ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα των προσφύγων

Από τις 10 μέχρι τις 14 Μαρτίου 2016, σε μια δημοσιογραφική αποστολή της εφημερίδας ...

Η Νίκη Μαραγκού θα διδάσκεται στο Cambridge

Στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ θα διδάσκεται από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος η Νίκη Μαραγκού ...

Πέθανε ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας Φράνκο Τζεφιρέλι, πέθανε σήμερα ...

Ζητείται intern στο Point Centre for Contemporary Art

Το Point Centre for Contemporary Art ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση μη αμειβόμενης ...

X