«Κακόβουλη ενέργεια η θραύση των υαλοπινάκων», καταγγέλλουν οι αρχιτέκτονες του Θέατρου ΘΟΚ

Σε καταγγελία προς την αστυνομία προχώρησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ. Κυθρεώτης & Συνεργάτες, για τη διερεύνηση κακόβουλης πράξης θραύσης υαλοπινάκων στο νέο κτήριο του ΘΟΚ.

Οι αρχιτέκτονες του κτηρίου θεωρούν ότι τα αλυσιδωτά συμβάντα θραύσης υαλοπινάκων, 18-21 μήνες μετά την τοποθέτησή τους, συνιστούν πολύ παράξενο γεγονός.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2013, η ποιότητα των θερμικά επεξεργασμένων υαλοπινάκων τύπου «tempered» που τοποθετήθηκαν στο θέατρο χάρη στην εφαρμογή της μεθόδου HST ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή για τον συγκεκριμένο σκοπό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πραγματογνώμονας του ΘΟΚ.

Ο δε συγκεκριμένος τύπος υαλοπίνακα θεωρείται ασφαλής τύπος γυαλιού, για αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στα αυτοκίνητα και στην Κύπρο σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, μπαλκόνια πολυκατοικιών κ.α.

«Κάθε νέο συμβάν θραύσης υαλοπίνακα υπέσκαπτε το προηγούμενο συμβάν και ακύρωνε κάθε ενέργεια προς καθορισμό των αιτιών», σημειώνουν οι αρχιτέκτονες, αναφέροντας ότι υπήρξε θραύση υαλοπίνακα ακόμη και μετά την επανατοποθέτηση των υαλοπινάκων με διορθώσεις, και τη γραπτή διαβεβαίωση του Πραγματογνώμονα που διόρισε ο ΘΟΚ, ότι οι εργασίες αποκατάστασης των υαλοπινάκων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Τονίζοντας ότι τα γεγονότα δεν δυσφήμισαν μόνο τους ίδιους και τον εργολάβο, αλλά και δημιούργησαν φοβία στο κοινό για την ασφάλεια του κτηρίου, στην ανακοίνωσή τους, οι αρχιτέκτονες καταλήγουν:

«Είμεθα πεπεισμένοι ότι κάποιος από το προσωπικό του ΘΟΚ που έχει άμεσα σχέση με το κτήριο και ελεύθερη διακίνηση σ’ αυτό, για δικούς του λόγους και σκοπούς με εσκεμμένο και δόλιο τρόπο δημιουργούσε με κακόβουλη πράξη ένα φαύλο κύκλο με τα συμβάντα θραύσης υαλοπινάκων, προκαλώντας τα γνωστά σε όλους προβλήματα στους αρχιτέκτονες, εργολάβο και στο κτήριο του ΘΟΚ».

Ζητούν δε από την αστυνομία να ερευνήσει σοβαρά τα γεγονότα ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος, διότι ενδέχεται να συνεχίσει να προκαλεί ζημιές στο κτήριο.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Η Λευκωσία δεν έχει θάλασσα αλλά…

…έχει την Πινακοθήκη Λεβέντη, η οποία ετοίμασε ένα ειδικό έντυπο για τους μήνες Ιούλιο ...

«Ανοιχτοί Ορίζοντες» στον κόσμο, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ταινίες από «επαναστάτες» αλλά αναγνωρισμένους σκηνοθέτες φέρνει το τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του διεθνούς Φεστιβάλ ...

Παγκόσμια online πρεμιέρα της ταινίας «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη» του Σταύρου Παμπαλλή

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Σταύρου Παμπαλλή «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη», ένα ...

«Αφροδίτη: ερωτική και αδάμαστη»

Η Alpha Square παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Αφροδίτη: ερωτική και αδάμαστη» για πέντε παραστάσεις ...

Παγκόσμια Hμέρα Ταινίας Μικρού Μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου  συμμετέχει στην πρωτοβουλία Le jour le plus ...

Αποκρυπτογραφήθηκαν σύμβολα της Γραμμικής Α των Μινωιτών

Μέχρι σήμερα οι ερευνητές κατανοούσαν ένα μικρό μόνο μέρος της γραφής και των αριθμών ...

X