Χρόνια πολλά Μίκυ Μάους!

Έχουν περάσει 85 χρόνια απ’ όταν ο Μίκυ Μάους έγινε γνωστός στο κοινό με την ταινία κινουμένων σχεδίων Steamboat Willie.

Σήμερα, η διάσημη και εκσυγχρονισμένη Walt Disney Animation Studios ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για χάρη του Μίκυ Μάκους και ετοιμάζει μια ασπρόμαυρη ταινία κινουμένων σχεδίων στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος.

Σύμβολο της Ντίσνεϊ και αγαπημένο δημιούργημα του Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο Μίκυ Μάους  πρωτοπαρουσιάστηκε επισήμως στις 18 Νοεμβρίου 1928 στην ταινία «Steamboat Willie», αν και είχε προηγηθεί μια άλλη εμφάνιση στις 15 Μαΐου στην ταινία «Plane Crazy».

«Όταν ο κόσμος γελάει με τον Μίκυ, το κάνει επειδή είναι τόσο ανθρώπινος. Αυτό είναι το μυστικό της δημοτικότητάς του» έλεγε ο ίδιος ο Ντίσνεϊ.

Για να γιορτάσει τα 85α γενέθλιά του, η Walt Disney κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ από την επτάλεπτη ταινία με τίτλο Get A Horse, στην οποία επικρατεί η αισθητική της πρώτης ταινίας με την οποία συστήθηκε στο κοινό ο αγαπημένος ήρωας κινουμένων σχεδίων.

«Δουλέψαμε με πολύ ταλαντούχους ανθρώπους για να φτιάξουμε ένα Μίκυ Μάους όπως ήταν ο αυθεντικός, της δεκαετίας του 1920», ανέφερε στην Huffington Post η διευθύντρια της ομάδας παραγωγής της ταινίας, Λορίν ΜακΜούλαν.

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στη δημιουργία αυτής της vintage ταινίας ήταν… τα ηθελημένα λάθη. Τα κουμπιά του Μίκυ, για παράδειγμα, να είναι λευκά σε μια σκηνή και μαύρα στην αμέσως επόμενη.

Στο μεταξύ, η χθεσινή εορταστική μέρα ξεκίνησε με την προβολή του πρώτου μεγάλου επεισοδίου από τη σειρά Potatoland, για τις περιπέτειες του Μίκυ και του Γκούφυ από το Άινταχο στην Potatoland.

You May Also Like

Αστερίξ νέας κοπής… στα Highlands

Πολλά λίτρα σκοτσέζικου ουίσκι, το τέρας του Λοχ Νες και το τοπίο της Σκοτίας ...

Η νέα ταινία του Λάνθιμου στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου

Το «Nimic» είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ματ ...

Ασκήσεις επί χάρτου στο Μουσείο Ζαμπέλα

Την εικαστική πρόταση της Δήμητρας Κόκκινου θα παρουσιάσει το Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη ...

Bραβείο Ευρώπη για το θέατρο στο Δημήτρη Παπαϊωάννου

Το ειδικό «Bραβείο Ευρώπη για το θέατρο» απονεμήθηκε στον Έλληνα χορογράφο και σκηνοθέτη Δημήτρη ...

Μακρύς ο δρόμος για τα πνευματικά δικαιώματα στην Κύπρο

Μεγάλη ευκαιρία ώστε οι δημιουργοί να διεκδικούν τα δικαιώματά τους θεωρεί τη νέα ευρωπαϊκή ...

Cyprus Film Days | Οι ταινίες του Viewfinder

  H ταινία «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, η οσκαρική Son of Saul του Λάζλο ...

X