Ηρακλής Ηρακλέους, AFIAP

Ιούλιος 2013, νότια Κρήτη, ατενίζοντας το λιβυκό πέλαγος. Η παραλία ονομάζεται Τριόπετρα, ουσιαστικά από τα βράχια που είναι στη φωτογραφία, γιατί από μακριά φαίνονται σαν τρεις μεγάλες πέτρες αφημένες στα σύνορα στεριάς και θάλασσας. Πολιορκούνται καθημερινά από τις ακτίνες του ήλιου, λαξεύονται από την αλμύρα της θάλασσας, έρμαια στις ορέξεις του αγέρα… παραμένουν όμως ανυποψίαστες και αγέρωχες, υλικές μα άπιαστες ανάμεσα στα πανάρχαια στοιχεία που τις πολιορκούν. Μία αέναη πάλη που αντιτάσσεται στη δική μας παροδικότητα. Μια μαγευτική εικόνα, κοιτάζοντας αυτές, αλλά και κοιτάζοντας απ’ αυτές…

Ημερομηνία γέννησης: 25 Απριλίου, 1971

Σπουδές: Certificate in Professional Photography και Certificate of Graduation in Advanced Portraiture, New York Institute of Photography.

Πτυχίο Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Drugs and Alcohol: Policy and Intervention.

Επιρροές: Οτιδήποτε μπορεί να με εμπνεύσει φωτογραφικά.

High: Η διαδικασία στον σκοτεινό θάλαμο. Παρόλο που με την εμφάνιση της ψηφιακής φωτογραφίας έχει απομείνει ως μια ρομαντική ανάμνηση, εντούτοις πάντα με συνεπαίρνει η διαδικασία αυτή. Η εμφάνιση του φιλμ και η αποτύπωση της εικόνας στο χαρτί είναι για μένα η ολοκλήρωση ενός έργου που ξεκίνησα πατώντας το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής. Κοιτάζοντας τη φωτογραφία, μου δίνεται η αίσθηση ότι έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω στον χρόνο, να μεταφέρομαι στο σημείο εκείνο, ξυπνούν μέσα μου αναμνήσεις, συναισθήματα, ήχοι, οσμές της στιγμής που πάγωσα στον χρόνο.

Low: Όταν το αποτέλεσμα μιας φωτογράφησης δεν είναι αυτό που είχα φανταστεί, αυτό που προσδοκούσα.

Tip: Φωτογραφήστε αυτό που νιώθετε

You May Also Like

Γιάννης Κούρτογλου

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει τη στιγμή που μια κυρία ακουμπώντας με τα χέρια της ...

Μάριος Τζιωρτζής

Είμαι φανατικός υποστηρικτής της δημιουργίας μιας φωτογραφίας και όχι απλώς της σύλληψης της στιγμής. ...

Anca Clivet

Οι φωτογραφίες μου δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα όπως τη βλέπουμε με τα μάτια μας, ...

Ιωάννης Γέρου

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι βγαλμένη τον Σεπτέμβριο του 2003 στο πανηγύρι της Αγίας Θέκλας ...

Παναγιώτης Μηνά

Με πετυχαίνεις σε μια φάση της ζωής μου που δεν είμαι καν σίγουρος αν ...

Γιώργος Χατζηπαύλου

Λίγες μέρες μετά τη δεύτερη εισβολή των Τούρκων, πήγαμε με δημοσιογράφους και φωτογράφους του ...

X