Παράταση με παράλληλες δράσεις για την έκθεση Chapters

Παρατείνεται η έκθεση της Χάρις Επαμεινώνδα με τίτλο Chapters, η οποία φιλοξενείται στο Point Centre for Contemporary Art, στη Λευκωσία, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δύο σχετικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης:

  • ξενάγηση από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης Έλενα Πάρπα και

  • ανοικτή συζήτηση γύρω από το έργο Chapters, με εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους Γιάννη Παπαδάκη και Κώστα Μ. Κωνσταντίνου.

To πρόγραμμα

Πέμπτη 28.11 | 19:00
Το τοπίο και το ερείπιο στο ‘Chapters’ της Χάρις Επαμεινώνδα: Ξενάγηση από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης Έλενα Πάρπα

Το Point Centre of Contemporary Arts συνεχίζει τον κύκλο ξεναγήσεων στην έκθεση της Χάρις Επαμεινώνδα με προσκεκλημένη την επιμελήτρια, Έλενα Πάρπα. Η ξενάγηση θα επικεντρωθεί σε μια ανάγνωση του τρόπου που η Επαμεινώνδα επέλεξε να προσεγγίσει το κυπριακό τοπίο στο φιλμ της ‘Chapters’ (2013).
Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων: info@pointcentre.org
Η ξενάγηση θα είναι στα ελληνικά.

Παρασκευή 6.12 | 19:00
Ανοικτή Συζήτηση γύρω από το φιλμ “Chapters”
Εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους Γιάννη Παπαδάκη και Κώστα Μ. Κωνσταντίνου

«Η αναπαράσταση της ετερότητας, διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας στο έργο ‘Chapters’, o ρόλος της υπέρβασης και κατάχρησης ως αναστοχαστικό εργαλείο, η αίσθηση και η πολιτική σημασία του οικείου ως ξένου και του ξένου ως οικείου»

Συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για το έργο Chapters της Χάρις Επαμεινώνδα που παρουσιάζεται στο Point Center for Contemporary Art με εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους Κώστα Μ. Κωνσταντίνου και Γιάννη Παπαδάκη.

Ο Γιάννης Παπαδάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει ασχοληθεί με θέματα εθνικισμού, κοινωνικής μνήμης, εθνοτικών συγκρούσεων, λαογραφίας, βιβλίων ιστορίας, και τελευταία με το κυπριακό σινεμά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Echoes from the Dead Zone: Across the Cyprus Divide (I.B.Tauris, 2005) και έχει επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, το Divided Cyprus: Modernity, History and an Island in Conflict (Indiana University Press, 2006) και το ειδικό αφιέρωμα για την Κύπρο του περιοδικού Postcolonial Studies (2006).

Ο Κώστας Μ. Κωνσταντίνου είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με τη διπλωματία, την αντιπαράθεση, τη διεθνή πολιτική θεωρία και τους διεθνείς κανόνες, νόρμες και εξαιρέσεις. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με ακαδημαϊκούς εκδοτικούς οίκους. Επίσης διευθύνει και συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει διατελέσει μέλος σε εκδοτικές και συμβουλευτικές επιτροπές επιστημονικών περιοδικών, συγκεκριμένα στα Review of International Studies, Politics, Religion and Ideology, International Journal of Euro-Mediterranean Studies, The Cyprus Review και Millennium, και στη σειρά βιβλίων Rethinking Peace and Conflict Studies του Palgrave Macmillan.

You May Also Like

Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Καννών

Το ετήσιο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, δεν θα διεξαχθεί ...

«Τσέχωφ για 2, Αρκούδα σε Πρόταση γάμου…»

Ο Συνδέσμος Φίλοι της Λευκωσίας, μέσα στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων προσφέρει την ...

Νέα Υπηρεσία Live Streaming Παραστάσεων & Εκδηλώσεων από την SoldOut Tickets

Προσαρμοζόμενη στα δεδομένα της εποχής, η SoldOut Tickets πρωτοπορεί και πάλι για τα κυπριακά ...

Γκας, Τσιανγκ, Καλτ, Πανκ και… ξερό ψωμί

Δύο ταινίες του Γκας Βαν Σαντ όπου ο αείμνηστος Χάρης Σαββίδης ήταν διευθυντής φωτογραφίας, ...

Έξι καλλιτέχνες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στη Μπιενάλε Νέων

Ο Αντρέας Καλλή, η Ανδριάνα Νικολαΐδου, η Σοφία Παπακώστα, η Μάγια Χατζηγεωργίου, ο Χριστόφορος ...

X