Παράταση με παράλληλες δράσεις για την έκθεση Chapters

Παρατείνεται η έκθεση της Χάρις Επαμεινώνδα με τίτλο Chapters, η οποία φιλοξενείται στο Point Centre for Contemporary Art, στη Λευκωσία, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δύο σχετικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης:

  • ξενάγηση από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης Έλενα Πάρπα και

  • ανοικτή συζήτηση γύρω από το έργο Chapters, με εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους Γιάννη Παπαδάκη και Κώστα Μ. Κωνσταντίνου.

To πρόγραμμα

Πέμπτη 28.11 | 19:00
Το τοπίο και το ερείπιο στο ‘Chapters’ της Χάρις Επαμεινώνδα: Ξενάγηση από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης Έλενα Πάρπα

Το Point Centre of Contemporary Arts συνεχίζει τον κύκλο ξεναγήσεων στην έκθεση της Χάρις Επαμεινώνδα με προσκεκλημένη την επιμελήτρια, Έλενα Πάρπα. Η ξενάγηση θα επικεντρωθεί σε μια ανάγνωση του τρόπου που η Επαμεινώνδα επέλεξε να προσεγγίσει το κυπριακό τοπίο στο φιλμ της ‘Chapters’ (2013).
Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων: info@pointcentre.org
Η ξενάγηση θα είναι στα ελληνικά.

Παρασκευή 6.12 | 19:00
Ανοικτή Συζήτηση γύρω από το φιλμ “Chapters”
Εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους Γιάννη Παπαδάκη και Κώστα Μ. Κωνσταντίνου

«Η αναπαράσταση της ετερότητας, διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας στο έργο ‘Chapters’, o ρόλος της υπέρβασης και κατάχρησης ως αναστοχαστικό εργαλείο, η αίσθηση και η πολιτική σημασία του οικείου ως ξένου και του ξένου ως οικείου»

Συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για το έργο Chapters της Χάρις Επαμεινώνδα που παρουσιάζεται στο Point Center for Contemporary Art με εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους Κώστα Μ. Κωνσταντίνου και Γιάννη Παπαδάκη.

Ο Γιάννης Παπαδάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει ασχοληθεί με θέματα εθνικισμού, κοινωνικής μνήμης, εθνοτικών συγκρούσεων, λαογραφίας, βιβλίων ιστορίας, και τελευταία με το κυπριακό σινεμά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Echoes from the Dead Zone: Across the Cyprus Divide (I.B.Tauris, 2005) και έχει επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, το Divided Cyprus: Modernity, History and an Island in Conflict (Indiana University Press, 2006) και το ειδικό αφιέρωμα για την Κύπρο του περιοδικού Postcolonial Studies (2006).

Ο Κώστας Μ. Κωνσταντίνου είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με τη διπλωματία, την αντιπαράθεση, τη διεθνή πολιτική θεωρία και τους διεθνείς κανόνες, νόρμες και εξαιρέσεις. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με ακαδημαϊκούς εκδοτικούς οίκους. Επίσης διευθύνει και συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει διατελέσει μέλος σε εκδοτικές και συμβουλευτικές επιτροπές επιστημονικών περιοδικών, συγκεκριμένα στα Review of International Studies, Politics, Religion and Ideology, International Journal of Euro-Mediterranean Studies, The Cyprus Review και Millennium, και στη σειρά βιβλίων Rethinking Peace and Conflict Studies του Palgrave Macmillan.

You May Also Like

H σειρά έργων “Human Kind” ταξίδεψε στο διάστημα με τον Falcon 9

Δεν μετέφερε μόνον τους αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ...

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας

Τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2018 ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, ...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παίζει… μπάλα σε Λεμεσό και Λευκωσία

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αιφνιδίασε το κοινό σε Λεμεσό και Λευκωσία, όταν εμφανίστηκε παίζοντας… ...

Ο Γιάννης Τουμαζής αντεπιστέλλον μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

O Καθηγητής Γιάννης Τουμαζής, Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης στο Τμήμα Τεχνών και ...

Συνεχίζονται οι Live Jazz Wednesdays στο Library Bar

Μετά απο ένα πολύ επιτυχημένο Σεπτέμβρη για τις ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΖΑΖ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, το Library ...

“Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι” / Nicosia Pop Up Festival

Φωτογραφία: Αναστασία Προκόπη Τάκη Στα πλαίσια του Nicosia Pop Up Festival που διοργανώνει το ...

X