Διάλεξη από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn

Στο πλαίσιο της πολύμορφης εκδήλωσης «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η διάλεξη «So close, yet so FAR» από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn του γραφείου FAR architects Köln/Santiago.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, στο Αρχιτεκτονικό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μιχαήλ Γεωργάλλα 1, Έγκωμη).

Ο Marc Frohn γεννήθηκε στο Κράφελντ της Γερμανίας το 1976, σπούδασε στη σχολή αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Άαχεν από το 1996-1998, στη σχολή αρχιτεκτονικής στη Νάπολη, Ιταλίας από το 1998 /99 και στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, Τέξας μέχρι το 2001.

Με διάφορες υποτροφίες συνέχισε τις μελέτες του μέχρι το 2004 και ήταν ένας από τους ιδρυτές του FAR frohn & rojas το 2004, ενός αρχιτεκτονικού γραφείου με δικτυωμένη αρχιτεκτονική πρακτική σχεδίου και έρευνας που βρίσκεται στο Βερολίνο, στο Σαντιάγο της  Χιλής και στο Λος Άντζελες.

Τα έτη 2005-2007 ήταν βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Άαχεν, Γερμανία, και από το 2007-2009 καθηγητής στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνιας.

Από το 2009 διδάσκει στο Βασιλικό Κολλέγιο Τέχνης στο Λονδίνο.

Στη διάλεξη ο αρχιτέκτονας θα παρουσιάσει δουλειές του γραφείου και θα εξηγήσει μεταξύ άλλων πως το γραφείο του καταφέρνει να εκμηδενίσει απόσταση και κόστος στα διάφορα του πρότζεκτ.

Η πολυμορφική εκδήλωση «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» στηρίζεται από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας: Έναρξη με Σπανουδάκη

Με τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη «Πάμε γι’ άλλες πολιτείες» σηκώνει αυλαία ο νέος ...

«Το Δικό της Δωμάτιο»: Ανοιχτή συζήτηση με οκτώ γυναίκες

Στην πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων, η Σ Ε Ζ Ο Ν προσκαλεί ...

Εντυπωσιακή η επιτυχία της «9ης Ιουλίου» – Συνεχίζονται οι παραστάσεις

«Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκεν για να την-ι-ξηλείψη, κανένας, ...

ΔΙΑΛΕΞΗ | «Κυπριακές αρχαιότητες και Βρετανικό Μουσείο, 1893-1896»

Η σειρά των διαδικτυακών διαλέξεων «Μίλα μου Ιστορικά» εμπλουτίζεται με το νέο επεισόδιο- διάλεξη ...

«Θεάσεις υπό χάραξιν»: Ο περίπατος

Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ, Mίλτος Σαχτούρης,  Βάδιζα κατὰ μῆκος τῆς ἀκτῆς μιὰ βαριὰ συννεφιὰ σκέπαζε τὸν ...

«Το Κενό» του Μάριου Νικολάου στο Θέατρο Δέντρο

Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Μάριου Νικολάου «Το Κενό» – μια ...

X