Διάλεξη από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn

Στο πλαίσιο της πολύμορφης εκδήλωσης «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η διάλεξη «So close, yet so FAR» από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn του γραφείου FAR architects Köln/Santiago.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, στο Αρχιτεκτονικό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μιχαήλ Γεωργάλλα 1, Έγκωμη).

Ο Marc Frohn γεννήθηκε στο Κράφελντ της Γερμανίας το 1976, σπούδασε στη σχολή αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Άαχεν από το 1996-1998, στη σχολή αρχιτεκτονικής στη Νάπολη, Ιταλίας από το 1998 /99 και στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, Τέξας μέχρι το 2001.

Με διάφορες υποτροφίες συνέχισε τις μελέτες του μέχρι το 2004 και ήταν ένας από τους ιδρυτές του FAR frohn & rojas το 2004, ενός αρχιτεκτονικού γραφείου με δικτυωμένη αρχιτεκτονική πρακτική σχεδίου και έρευνας που βρίσκεται στο Βερολίνο, στο Σαντιάγο της  Χιλής και στο Λος Άντζελες.

Τα έτη 2005-2007 ήταν βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Άαχεν, Γερμανία, και από το 2007-2009 καθηγητής στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνιας.

Από το 2009 διδάσκει στο Βασιλικό Κολλέγιο Τέχνης στο Λονδίνο.

Στη διάλεξη ο αρχιτέκτονας θα παρουσιάσει δουλειές του γραφείου και θα εξηγήσει μεταξύ άλλων πως το γραφείο του καταφέρνει να εκμηδενίσει απόσταση και κόστος στα διάφορα του πρότζεκτ.

Η πολυμορφική εκδήλωση «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή» στηρίζεται από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021: Οι επόμενες δράσεις

Τον Μάρτιο του 2019, η Μαγδαλένα Ζήρα και η Αθηνά Κάσιου εγκαινίασαν τη ΣΕΖΟΝ ...

H ELENI ERA στη Βάβλα

Μια μοναδική ατμοσφαιρική βραδιά στο γραφικό χωριό της Βάβλας στην Ορεινή Λάρνακα υπόσχεται η ...

H Imany έρχεται στην Κύπρο

Η περίφημη τραγουδίστρια Imany φτάνει στην Κύπρο τον ερχόμενο Φεβρουάριο, για δύο συναυλίες στις ...

«Κάποιος θα ‘ρθει» στο Θέατρο Versus

Το Θέατρο VERSUS παρουσιάζει το σύγχρονο έργο «Κάποιος θα ‘ρθει» του Jon Fosse, σε ...

Gallery Αποκάλυψη – “Steel is sometimes very soft”

Η Gallery Αποκάλυψη παρουσιάζει την έκθεση του γνωστού Κύπριου καλλιτέχνη Σταύρου Λοΐζου Πάου με ...

Αυλαία για την «Αυλαία», στις 13 Σεπτεμβρίου

Αυλαία στη νέα σεζόν για τη… Μουσική Σκηνή «Αυλαία», την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με ...

X