«Το Σκάσιμον» από τη θεατρική ομάδα Μίτος έρχεται τον Ιανουάριο

Η θεατρική ομάδα ΜΙΤΟΣ προγραμματίζει, με την έναρξη της νέας χρονιάς, την παράσταση με τίτλο «Το Σκάσιμον», η οποία βασίζεται στη νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα».

Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό, στην έδρα του ΜΙΤΟΣ, στις 22, 23, 24, 29, 30, 31 Ιανουαρίου και 5, 6, 7 Φεβρουρίου 2014.

«Το Σκάσιμον» είναι μια σόλο παράσταση με την Έλενα Αγαθοκλέους, σε σκηνοθεσία Σπύρου Χαραλάμπους, μουσική Λούκας Βαλέβσκι και κοστούμι Μελίτας Κούτα.

Απόσπασμα από τη δουλειά παρουσιάστηκε για τα πρώτα γενέθλια του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου τον περασμένο Μάρτιο. Την ίδια περίοδο παρουσιάστηκε σε τμήματα του σχολείου Νέα Σύγχρονη Μαθητεία στη Λεμεσό. Τέλος, έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν αναγνώσεις/ ανοικτές πρόβες για την εξέλιξη της δουλειάς με άλλους καλλιτέχνες.

Η Φόνισσα θεωρείται ένα από τα κορυφαία λογοτεχνικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα με αποχρώσεις του σκιαθίτικου ιδιώματος της εποχής και αποτελείται συνολικά από 17 κεφάλαια.

Η σπουδή στο κείμενο αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ομάδα, αφού εντάσσεται στη γενικότερη έρευνα πάνω στην ποιητική της γλώσσας (αρχαία ελληνική, μεσαιωνική, καθαρεύουσα, νεοελληνική, διαλέκτοι κλπ) και της αναζήτησης μιας σύχρονης παραστατικότητας.

Η θεατρική ομάδα Μίτος έχει ήδη παρουσιάσει δουλειές πάνω σε κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας (Βάκχες και Μήδεια του Ευριπίδη, Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή), το Χρονικό του Λεόντιου Μαχαιρά και άλλα ποιητικά κείμενα της σύγχρονης λογοτεχνίας και δραματουργίας.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, το οποίο ...

Διαδικτυακή συναυλία με Springsteen, Jon Bon Jovi και άλλους

Ο Bruce Springsteen, ο Jon Bon Jovi, η Halsey και άλλοι σταρ από την ...

Κλείνει το διάσημο βιβλιοπωλείο του Notting Hill

Ένα από τα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας, το Travel Bookshop, το οποίο έγινε ...

ΑΡΚΑΣ : Η ζωή μετά

Παρακολουθήσαμε πρόβες της θεατρικής παράστασης «Αρκάς: Η ζωή μετά» που θα δούμε σε πρώτη ...

Ανοιχτό κάλεσμα για νέα πρωτότυπα έργα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση

Η Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση αναζητά καλλιτεχνικές προτάσεις δημιουργών, οι οποίοι, ...

X