Ειρήνη Βουρλούμη

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά μου “Σε Αναμονή”, η οποία είναι η εξέταση της Αθήνας και του ρόλου της ως δημόσια σκηνή για την οικονομική κρίση. Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία στην Ελληνική Μονάδα Ποινικής Ερευνάς στο τμήμα απάτης [fraud department]. Ήθελα να παίξω με χιούμορ σε αυτή τη σειρά και νομίζω ότι αυτή η εικόνα είναι αρκετά κωμική και σουρεαλιστική.

Μου αρέσει ο τρόπος που η γάτα κοιτάζει τα ψάρια με λαχταρά και πώς το υπόλοιπο του χώρου είναι τόσο λευκό και λιτό. Μεταφορικά μιλώντας, ο τρόπος που η γάτα παρακολουθεί τα ψάρια θα μπορούσε να καθρεφτίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές ψάχνουν να λύσουν την επόμενη απάτη. Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία στην αρχή της σειράς και συνειδητοποίησα μετά τη λήψη αυτής της εικόνας τι ήτανε αυτό που πραγματικά έψαχνα να εκφράσω μέσα από αυτή τη δουλειά μου. Αλλόκοτους και εκκεντρικούς χώρους που αποκαλύπτουν κάτι για τους ανθρώπους που τα κατοικούν. Το στυλ αυτής της φωτογραφίας και της συγκεκριμένης σειράς σε γενικές γραμμές είναι πολύ διαφορετικό από το σύνηθες ρεπορτάζ μου και είναι μια αισθητική που θέλω να αναπτύξω, διότι πιστεύω ότι με αντιπροσωπεύει περισσότερο σε αυτό το στάδιο της ζωής μου.

Ημ. γέννησης: 31.10.1979

Σπουδές: BA/BFA Parsons school of Design MSc Columbia University Graduate School of Journalism

Επιρροές: Είναι πολλές, αλλά μερικές από αυτές συμπεριλαμβάνουν τους ανθρώπους που γνωρίζω μέσα από τις αναθέσεις μου, αλλά και ο πάππους μου, ο Έλληνας ζωγράφος Ανδρέας Βουρλούμης. Με τον παππού μου ήμασταν πολύ δεμένοι και αυτός με συνέστησε στην τέχνη. Είχε έναν μεγάλο σεβασμό για τα πράγματα και τους ανθρώπους που ζωγράφιζε και αυτό είναι κάτι πολύτιμο που με δίδαξε.

High: Όταν πήρα την απόφαση να γίνω επαγγελματίας φωτογράφος. Καμιά φορά η απόφαση να κάνεις κάτι αλλά και να αφοσιωθείς σε αυτό, είναι η πιο δύσκολη, αλλά συγχρόνως και η πιο σημαντική.

Low : Οι στιγμές που δεν πιστεύω στον εαυτό μου και ανησυχώ πολύ για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για τη δουλειά μου, το οποίο είναι χάσιμο χρόνου.

Tip: 1. Εμπιστοσύνη στο έργο σου έρχεται μέσα από την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου / 2. Δεν χρειάζεται να πας κάπου μακριά ή εξωτικά για να φωτογραφίσεις κάτι ενδιαφέρον, είναι τα πράγματα πιο κοντινά σε εμάς που είναι μερικές φορές τα πιο ενδιαφέροντα και πολύτιμα για να εξερευνήσουμε.

You May Also Like

Μιχαλάκης Ππαλής, EFIAP

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2010, κατά τη διάρκεια ενός φωτογραφικού ταξιδιού στο ...

Χάρης Πελλαπαϊσιώτης

Η φωτογραφία ανήκει σε μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο Not Yet. Δεν υπάρχει καμία ...

Παντελής Χατζημηνάς

‘In My Mind’, 2012 Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μέρος μιας συλλογής που ονομάζεται ‘In ...

Γιάννης Ζούρης

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε σε χώρο συνεύρεσης νεολαίας στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας το ...

Rebecca Sampson

Αυτή η εικόνα είναι μέρος της σειράς “AUSSEHNSUCHT”, η οποία ασχολείται με το θέμα ...

Κάτια Ιωάννου

«Εξερευνητής του βυθού» Με ονειρικό τοπίο μοιάζει η Αλυκή της Λάρνακας αυτές τις μέρες. ...

X