«Reform» από την Αμαλία Χατζηνικολάου

Η νέα εικαστική πρόταση της Αμαλίας Χατζηνικολάου με τίτλο «Reform» παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ από την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014.

Η Αμαλία Χατζηνικολάου έχει ως σημείο αναφοράς το ανθρώπινο σώμα στις διάφορες του όψεις. Λέει η ίδια για τη θεματική της ζωγραφικής της:

«Η τεχνολογία είναι πια πολύ σημαντική στη ζωή μας και μέσω αυτής το σώμα δέχτηκε πολλές αλλαγές, μεταμορφώθηκε, ανανεώθηκε. Καθώς η τεχνολογία διορθώνει γενετικές ατέλειες μέσω θεραπειών, ραγδαίες αλλαγές λαμβάνουν χώρα στην επιφάνεια του σώματος. Αυτές οι αλλαγές, ή οι μολύνσεις, στις οποίες το σώμα είναι πια αναπόφευκτα υποκείμενο, επαναπροσδιορίζουν την ταυτότητά του. Μέσω της γενετικής αλλοίωσης, η ταυτότητα όπως την ξέραμε μέχρι πρόσφατα, διαγράφεται εντελώς. Έτσι το σώμα γίνεται η περιοχή των συνόρων της ταυτότητας, της ανάμειξης μιας κουλτούρας και μιας άλλης, μεταξύ πραγματικού και ψεύτικου. Αναφέρομαι σε ένα καινούργιο σώμα και όχι σε ένα μεταμορφωμένο σώμα, σε ένα σώμα χωρισμένο από το μυαλό, σαν μια απλή επένδυση. Ένα σώμα διαμορφωμένο από την επιστήμη, σε μια συνεχή μεταμόρφωση που έχει πολλά πρόσωπα, ρόλους και ταυτότητες. Το μαύρο και το κόκκινο ανακαλούν την ελληνική αγγειακή ζωγραφική και αναπολούν την συνθετική αυστηρότητα και κομψότητα»

Η Αμαλία Χατζηνικολάου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Κάλων Τεχνών ″Pietro Vannucci” της Περούτζια, στην Ιταλία, από το 2000 μέχρι το 2005. Το 2006 παρακολούθησε μαθήματα από την Σχολή Κεραμικής Τέχνης ”Romano Ranieri” στην Ντερούτα της Ιταλίας όπου και πήρε τον τίτλο ειδικότητας στις τεχνικές καλλιτεχνικής κεραμικής. To 2007 απόκτησε με άριστα μεταπτυχιακό τίτλο στις ″Οπτικές Τέχνες και Θέματα Θεάματος″ από την Σχολή Κάλων Τεχνών ″Pietro Vannucci″ της Περούτζια, στην Ιταλία. Η πρώτη της ατομική έκθεση έγινε το 2008 στην Λευκωσία με τίτλο ‟Bio Body”. Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και έργα της εκτείθoνται σε μόνιμες εκθέσεις στην Ιταλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Λευκωσία.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης Reform θα γίνουν την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου 2014 και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα –Παρασκευή 17:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 13:00.

Για πρωινές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν προηγουμένως με το τηλέφωνο 22766117.

Μεγάλες αξίες, μικρές τιμές

Στο μεταξύ, στον πρώτο όροφο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος λειτουργεί η έκθεση «Μεγάλες αξίες μικρές τιμές» με έργα καλλιτεχνών που συνεργάζονται με το Κέντρο. Εκεί θα βρείτε και εντυπωσιακά κοσμήματα για όλες τις ώρες. Ακόμη η περφόρμερ Χριστίνα Γεωργίου η οποία από το 2007 δουλεύει και ως σχεδιάστρια με την επωνυμία LilaCGreen παρουσιάζει τις δημιουργίες της με γενικό τίτλο «Αναμορφώσεις».

+ Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην οδό Κρήτης 11, τηλ. 22766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.com

You May Also Like

Take a step #WithRefugees | Μαγεία και Νοσταλγία

Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου πραγματοποιεί ...

display 4 | Έκθεση και συζήτηση με θέμα «Τέχνη και Εξουσία»

Με την τέταρτη παρουσίασή του συνεχίζεται το ερευνητικό πρόγραμμα Display, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ...

Η Ιστορία έχει Πρόσωπο

Υπαίθρια έκθεση στο ιστορικό κέντρο της παλιάς Λευκωσίας και ψηφιακή έκθεση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα ...

«Συμβούλιο των Πολλών» στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] παρουσιάζει τη συμμετοχική δράση COUNCIL ...

Γλώσσα και πολιτική | η περίπτωση της Κύπρου

Μια δημόσια συζήτηση με θέμα «Γλώσσα και πολιτική: γλωσσικές εκδοχές και εξουσία στην Κύπρο» ...

“Βeyond 6 Strings” στα πλαίσια των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2020

Η Αυστριακή Πρεσβεία παρουσιάζει στα πλαίσια των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2020 κονσέρτο με σπάνια ...

X