Ανδρέας Πουπούτσης

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά “Obscure” που παρουσιάστηκε σε ατομική έκθεσή μου στο Λος Άντζελες το 2013. Η ταυτότητα είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη δουλειά μου. Χρησιμοποιώ το πρόσωπο ως έναν καμβά. Ποιοι είμαστε πίσω από τις μάσκες που προσωποποιούν τον εαυτό μας; Η μεταμόρφωση θα περιέγραφε καλύτερα τη δημιουργική μου διαδικασία. Είμαι γοητευμένος από τα πρόσωπα των ανθρώπων και ιδιαίτερα από τις μετατροπές που περνούν μέσα από τις φωτογραφίες μου. Είμαστε πολύπλοκα και μοναδικά άτομα με ξεχωριστές εμπειρίες, φόβους και απώλειες και βλέπουμε τον κόσμο ο καθένας μέσα από τα δικά του προσωπικά βιώματα. Το να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.

Ημερομηνία γέννησης: 4 Δεκεμβρίου 1985

Σπουδές: BA Graphic Design and Visual Communication, Accademia Italiana, Florence, Italy, Master in Fine Arts in Photography, New York Film Academy, New York – Los Angeles, USA

Επιρροές: Robert Frank, Henri Cartier Bresson, Arno Rafael Minkkinen, Andrew Moore, Richard Avedon, Herb Ritz, Irving Penn, Albert Watson… Επίσης ο μινιμαλισμός, κυβισμός και αφαίρεση, τα οποία βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και συναρπαστικά.

High: Όταν έλαβα μέρος σε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη, του γνωστού βιβλίου American Photography, όπου επιλέγονται οι καλύτερες φωτογραφίες του χρόνου. Επιλέγηκα ανάμεσα στους νικητές, γεγονός που μου έδωσε μια θέση μέσα σ’ αυτό το βιβλίο δίπλα από μεγάλους φωτογράφους, όπως οι James Nachtway, Sebastiao Salgado και Annie Leibovitz.

Low: Όταν πρωτοξεκίνησα να δουλεύω στη Νέα Υόρκη. Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο, αλλά έμαθα πως ποτέ δεν πρέπει να τα βάζεις κάτω και να είσαι ανοικτός σε ευκαιρίες που θα έρθουν στον δρόμο σου.

Tip: Μην σταματάς ποτέ να δημιουργείς.

You May Also Like

Παύλος Βρυωνίδης

“Όλες οι φωτογραφίες είναι memento mori, υπενθυμίζουν δηλαδή τη θνητότητά μας. Για να τραβήξεις ...

Ανδρέας Κούτας

“Ο τύμβος, Μακεδονίτισσα, 1974” Στις 21 Ιουλίου 1974, στρατιωτική βοήθεια μοίρας καταδρομέων αναχωρεί από ...

Ανθή Αλεξάνδρου

Light on the Meteora ©ΑΝΘΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, 2012 Ταξίδι με γκρουπ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο ...

Αλέξανδρος Δημητριάδης

Είχα καλύψει τα γεγονότα γύρω από την Αραβική Άνοιξη από το 2011 και αυτή ...

Κάτια Ιωάννου

«Εξερευνητής του βυθού» Με ονειρικό τοπίο μοιάζει η Αλυκή της Λάρνακας αυτές τις μέρες. ...

Πέτρος Καρατζιάς

Φωτορεπόρτερ στο πρακτορείο AP Η μητέρα [κέντρο] του Μoχάμεντ Άμπντελ Αλ, αγωνιστή της ισλαμικής ...

X