Κάθε χρόνο εφεξής τα βραβεία θεάτρου

Κάθε χρόνο και όχι ανά δύο σεζόν θα δίνονται τα Βραβεία Θεάτρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των θεατρικών βραβείων που απονέμει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου αναφέρει ότι μετά από 14 χρόνια, ο ΘΟΚ είχε προχωρήσει κατά τη θητεία του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου σε μια σειρά αλλαγών τόσο στους κανονισμούς όσο και στη δομή της σχετικής επιτροπής βραβείων.

Σημαντική αλλαγή υπήρξε η μείωση της θητείας της επιτροπής σε μονοετή αλλά και η συμμετοχή σε αυτήν ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που προτείνονται από τα επαγγελματικά επιχορηγούμενα θέατρα της Κύπρου και όχι πλέον μόνο από τον ΘΟΚ, ο οποίος με το νέο σύστημα διορίζει μόνο 2 από τα 7 μέλη της.

Δυστυχώς η ανταπόκριση των επαγγελματικών επιχορηγούμενων θεάτρων δεν ήταν η αναμενόμενη,  με αποτέλεσμα το νυν Συμβούλιο να προχωρήσει στη σύσταση της επιτροπής για την περίοδο Οκτωβρίου 2013-14 μέσα από ένα συνδυασμό των ονομάτων που δόθηκαν από κάποια θέατρα και άλλων προσωπικοτήτων με κύρος και θεατρική γνώση.

Η σύνθεση της Επιτροπής είναι η ακόλουθη:

  • Στέφανος Αθηαινίτης, Σκηνογράφος

  • Δρ Νίκη Κατσαούνη, Κριτικός Τέχνης

  • Νίκος Κουρούσιης, Σκηνογράφος

  • Βάκης Λοϊζίδης, Λογοτέχνης, Ποιητής

  • Μαρίνα Παναγίδου, Μουσικοθεραπεύτρια

  • Σοφοκλής Σοφοκλέους, Ιατροδικαστής

  • Θανάσης Φωτίου, Δημοσιογράφος 

Η 7μελής κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την επαγγελματική θεατρική δημιουργία της περιόδου 2013-2014, συμπεριλαμβανομένων και παραστάσεων για παιδιά, τηρώντας τους υφιστάμενους κανονισμούς των βραβείων όπως αυτοί ανακοινώθηκαν το φθινόπωρο του 2013,  ενώ  κατά την ίδια περίοδο ειδική επιτροπή του δ.σ. θα μελετήσει το θεσμό και τους νέους κανονισμούς του, αξιολογώντας μεταξύ άλλων τους τομείς των βραβείων, τα χρηματικά έπαθλα, τον τρόπο απόφασης και ψηφοφορίας και τη σύνθεση της εκάστοτε κριτικής επιτροπής όπως ανακοινώθηκαν τον περασμένο  Δεκέμβριο,  ώστε οποιεσδήποτε αδυναμίες παρατηρηθούν κατά την εφαρμογή τους, διορθωθούν.

Οι ενδεχόμενες νέες τροποποιήσεις στο θεσμό των βραβείων θεάτρου θα ισχύσουν από τον Οκτώβριο 2014, με την έναρξη της νέας θεατρικής περιόδου.

You May Also Like

Σχέδιο ανάπτυξης της Κυπριακής Βιβλιοθήκης έμεινε στα χαρτιά

Αν το κράτος διέθετε το 2010 το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ, θα είχαμε ...

Tokyo Tonight

Το βίντεο της Αικατερίνης Γεγησίαν με τίτλο Tokyo Tonight δίνει συνέχεια στην ομαδική έκθεση ...

Τεράστια άνθη εμπνευσμένα από τελετές ερωτοτροπίας πτηνών, στο Μουσείο Reina Sofia.

Ο καλλιτέχνης Petrit Halilaj εμπνεύστηκε αυτή τη μοναδική εγκατάσταση από τις ιδιαίτερες τελετές ερωτοτροπίας ...

Λογοτεχνικά Βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου

Ανακοινώθηκαν τα φετινά λογοτεχνικά βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου για ανέκδοτο παιδικό/εφηβικό ...

Τελετή βράβευσης των 30ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου

Στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ Εύης Γαβριηλίδης, έγινε χθες 7 Μαΐου η βράβευση των σχολείων ...

Έκθεση στην Αυστραλία για τον Cai Guo Qiang

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία παρουσιάζει τα εντυπωσιακά του έργα ο ...

X