Τρεις ταλαντούχοι φωτογράφοι στο 6Χ6

To Κέντρο Φωτογραφίας 6×6 παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας New Talent Show Vol. I με έργα τριών ταλαντούχων φωτογράφων, της Σάρα Μαλιάν, του Παύλου Βρυωνίδη και του Σίλβιο Ρουσμίγκο.

Η έκθεση έχει τίτλο «Νew Talent Show Volume και εγκαινιάζεται στις 15 Φεβρουαρίου, στις 18:00 και θα παραμείνει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2014.

Ανάμεσα στους στόχους τoυ Kέντρου Φωτογραφίας 6×6 είναι να ενθαρρύνει και να προωθεί το έργο νέων φωτογράφων, κυρίως μέσα από φωτογραφικές εκθέσεις. Την πρώτη έκδοση του ‘New Talent Show’ θα ακολουθήσουν άλλες εκθέσεις φωτογραφίας, στα πλαίσια των οποίων θα παρουσιαστούν αποκλειστικά έργα νέων, ανερχόμενων φωτογράφων.

New_Talent_Sarah_MalianΗ Σάρα Μαλιάν έχει ζήσει και φωτογραφήσει εκτενώς στη Λωρίδα της Γάζας κατά την τελευταία δεκαετία. Μέσα από τα έργα της επιχειρεί να μεταφέρει μια διαφορετική ματιά από εκείνη που συνήθως παρουσιάζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης. 

New_Talent_Pavlos_VryonidesΟ Παύλος Βρυωνίδης θα εκθέσει φωτογραφίες που εμπίπτουν στην κατηγορία του φωτορεπορτάζ, με ιδιαίτερη έμφαση στο συνεχώς εξελισσόμενο αστικό τοπίο της Κύπρου. Ο Παύλος εργάζεται ως φωτορεπόρτερ καλύπτοντας θέματα για την εφημερίδα Πολίτης, άλλες κυπριακές εφημερίδες και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

New_Talent_Silvio_RusmigoΟ Σίλβιο Ρουσμίγκο θα παρουσιάσει έγχρωμες φωτογραφίες από τις εξορμήσεις του  στην κυπριακή ύπαιθρο. Ο Σίλβιο ευελπιστεί να αναδείξει τη μοναδικότητα του τοπίου της Κύπρου και να επικοινωνήσει στο κοινό τη σημασία του να ανακαλύπτει κανείς πτυχές του νησιού που συχνά παραγνωρίζονται. 

Και οι τρεις φωτογράφοι συμμετείχαν στο φωτογραφικό πρότζεκτ του «Παραθύρου» με τίτλο HOTSHOT.

Ακολουθήστε τους συνδέσμους για να δείτε τα hotshot της Σάρα Μαλιάν, του Παύλου Βρυωνίδη και του Σίλβιο Ρουσμίγκο.

Βιογραφικά σημειώματα

Η Σάρα Μαλιάν γεννήθηκε το 1978 στην Λάρνακα. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της σχετίζεται με τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν. Επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις. Το έργο της έχει ως στόχο να αναδείξει την ικανότητα των ανθρώπων να συνεχίζουν τις ζωές τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ακόμα και όταν οι δομές των κοινωνιών τους καταστρέφονται γύρω τους.

Ολοκλήρωσε της σπουδές της με ΜΑ Photojournalism and Documentary Photography από το London College of Communication, University of the Arts. Φωτογραφίες της έχουν εκδοθεί στις εφημερίδες Guardian UK, Telegraph, Financial Times και στο Sky News και BBC. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ για άτομα που επηρεάζονται από την απώλεια και το πένθος εξαιτίας των συγκρούσεων.

Ο Παύλος Βρυωνίδης γεννήθηκε το 1981 στην Κύπρο. Σπούδασε Φωτογραφία στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Eργάστηκε στο φωτογραφικό εργαστήριο της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών υπό την εποπτεία του γνωστού φωτογράφου Μανώλη Μπαμπούση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο πρόγραμμα Εράσμους στην AFAD Μπρατισλάβας, Σλοβακία. Σήμερα εργάζεται ως φωτορεπόρτερ καλύπτοντας θέματα για κυπριακές εφημερίδες και ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία όπως το Associated Press. Επίσης ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία (stage photography) καλύπτοντας κυρίως παραστάσεις σύγχρονου χορού. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία και εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ο Σίλβιο Ρουσμίγκο γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1988. Aσχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φύση. Σήμερα εργάζεται σε ένα μακροχρόνιο προσωπικό του πρότζεκτ με τίτλο ‘This is Your Cyprus’ – μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που αποτυπώνουν απόκοσμα, ερημικά και εγκαταλελειμμένα τοπία της Κύπρου που έρχονται σε αντίθεση με αναγνωρίσιμες τοποθεσίες του νησιού. Ο φωτογράφος ευελπιστεί να επικοινωνήσει στο κοινό τη σημασία του να ανακαλύπτει κανείς πτυχές από μέρη της Κύπρου που συχνά παραγνωρίζονται. Κατά τις φωτογραφικές του εξορμήσεις, αποτυπώνει επίσης με τον φακό του διάφορες έγχρωμες εικόνες – πορτραίτα, τοπία, νυχτερινές φωτογραφίες- τις οποίες θα δούμε στην έκθεση.

+ Το Κέντρο Φωτογραφίας 6×6 βρίσκεται στην οδό Ηπείρου 19, στη Λεμεσό (παράλληλος Ανεξαρτησίας) και λειτουργεί καθημερινά 09:00 – 18:00 και Σάββατο 10:00 – 13:00.

Eπικοινωνία: www.centreforphotography6x6.com, info@cyprus6x6.com, +357 25354810, Facebook: 6×6 Centre for Photography

You May Also Like

Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Καζούο Ισιγκούρο

Ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι ο νικητής του φετινού ...

Είκοσι άθικτες σαρκοφάγοι στο φως, στο Λούξορ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο με 20 ξύλινες σαρκοφάγους στο Λούξορ, στη δυτική όχθη του ...

«Δεν θέλαμε η Σωτήρα να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης»

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν σχετίζεται τόσο με το θεατρικό έργο αλλά με ...

Όταν ο Όλιβερ Στόουν κάνει πολιτική

«Ο Καλντερόν είναι μια καταστροφή», είπε ο Όλιβερ Στόουν για τον Μεξικανό πρόεδρο Φελίπε ...

Ενός λεπτού φωνή για την Κύπρο – τα βίντεο

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος ...

Στις 10 Φεβρουαρίου τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ

Στις 10 Φεβρουαρίου και όχι στις 27 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί ...

X