Cyprus Film Days με ταινίες και πάρτι

Οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2014» έχουν πάντα σχεδόν το ίδιο ενδιαφέρον όσο το διαγωνιστικό τμήμα Glocal Images και το εκλεκτό Viewfinder.

Το φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις 4 Απριλίου, ταυτόχρονα στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού και στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία, και οι παράλληλες δράσεις του έχουν ως εξής:

  • «Ανακαλύπτοντας εκ νέου τον ρωσικό κινηματογράφο»: ένα αφιέρωμα που επιθυμεί να δώσει μια μικρή γεύση από την ωρίμανση, αλλά συνάμα μια φρέσκια ματιά, μιας νέας περίοδου του Ρωσικού κινηματογράφου που αρχίζει να διαμορφώνεται δυναμικά στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.  Το αφιέρωμα αποτελείται από ταινίες που ξεχώρισαν μέσα από τις σημαντικότερες διεθνείς φεστιβαλικές διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων και έχουν επίσης ξεχωρίσει ως αξιόλογα δείγματα αυτής της στροφής του Ρωσικού κινηματογράφου που είναι ιδιαίτερα πολύμορφη και αρκετά υποσχόμενη. Προβάλλονται οι ταινίες: Silent Souls, Ηow I ended this Summer, The Banishment και Cargo 200.

  • H Ιρανή ηθοποιός και σκηνοθέτης Mania Akbari φιλοξενείται ως μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής και με την ευκαιρία αυτή το φεστιβάλ τιμά το έργο της με την προβολή τεσσάρων ταινιών της. Από το κάθισμα του οδηγού στο βραβευμένο «10» του Abbas Kiarostami μέχρι την καρέκλα του σκηνοθέτη με τις δικές της ταινίες, η Mania Akbari έχει καταφέρει μέσα στην τελευταία δεκαετία να γίνει μια από τις πιο συναρπαστικές φιγούρες του σύγχρονου Ιρανικού κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες 20 Fingers, One.Two.One., From Tehran to London, και 10+4.

  • Με τη στήριξη της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου, το Φεστιβάλ πραγματοποιεί το Σάββατο, 5 Απριλίου 2014, και ώρα 16:00, στο Art Studio 55 (δίπλα στο Ριάλτο), στη Λεμεσό, εργαστήρι με τίτλο Crowdfunding για επαγγελματίες κινηματογράφου: Επιτυχίες, Μύθοι και Δυνατότητες. Σε αυτή τη συζήτηση πάνελ, οι σκηνοθέτιδες Iva Radivojevic (Evaporating Borders) και Στελάνα Κληρής (Committed) συζητούν τους λόγους για τους οποίους έχουν στραφεί στη Διαδικτυακή Μικροχρηματοδότηση και τη συνταγή της επιτυχίας μιας καμπάνιας μικροχρηματοδότησης: ποια στοιχεία είναι αποτελεσματικά και γιατί, ποιες πλατφόρμες είναι κατάλληλες, ενώ ταυτόχρονα θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους παραδείγματα επιτυχημένων εκστρατειών και θα μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία αναφορικά με την εξεύρεση πόρων.

Η πρώτη μέρα

Το Φεστιβάλ σηκώνει ταυτόχρονα αυλαία σε Λεμεσό και Λευκωσία στις 4 Απριλίου 2014. Η ομάδα  κρουστών  Batukinio θα σηματοδοτήσει την έναρξη του φεστιβάλ στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό και θα ακολουθήσει πάρτυ έναρξης μετά την προβολή της πρώτης ταινίας [Omar] στο Art Studio 55 στις 22:00 με την μπάντα Latin Touch.

Στον κινηματογράφο Ζήνα Πάλας την έναρξη θα σημάνει το μουσικό σχήμα Tat-n-Bar, ενώ μετά την προβολή της εναρκτήριας ταινίας [On my way], θα ακολουθήσει πάρτυ έναρξης όπου θα εμφανιστούν οι Justeeze.

Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στη διεύθυνση www.cyprusfilmdays.com

Πληροφορίες στα τηλ. 77777745 και 77772552 και στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος:

–       Η Είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλες τις απογευματινές προβολές.

–       €6 κάρτα εισόδου ημέρας

–       €25 κάρτα γενικής εισόδου (για όλες τις προβολές του φεστιβάλ)

–       Φοιτητές δωρεάν με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας

–       Δωρεάν είσοδος για μαθητές και σε κατόχους κάρτας ΑμεΑ

You May Also Like

Έτος Καβάφη το 2013

«Ετος Κ.Π. Καβάφη» ανακηρύσσει το 2013 το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ...

Στάση εργασίας στο εργοτάξιο της Βιβλιοθήκης του Παν. Κύπρου

Σε στάση εργασίας κατέβηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της νέας βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου ...

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης δίνει συναυλίες σε ταράτσες εργατικών πολυκατοικιών

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης θέλει να φέρει τη μουσική πιο κοντά στους πολίτες ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 12η

Γράφει η Εβίτα Ιωάννου / Σκηνοθέτης θεάτρου Identity Crisis Ξυπνώ κάθε πρωί τζαι καθαρίζω ...

Η Κύπρος προσκεκλημένη χώρα του φετινού φεστιβάλ κινηματογράφου Raindance στο Λονδίνο

Την Κύπρο επέλεξαν φέτος ως προσκεκλημένη χώρα οι ιθύνοντες του διάσημου βρετανικού φεστιβάλ ανεξάρτητου ...

Cyprus Jazz & World Music Showcase 2014 | Greg Makamian Quartet

Το γκρούπ Greg Makamian Quartet αποτελείται απο τους  Γκρέκ Μακαμιάν: κοντραμπάσο,  Χάρη Ιωάννου: σαξόφωνο,  ...

X