Νέο βιβλίο από τον Μίλαν Κούντερα

Ο Γαλλοτσέχος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα εξέδωσε ένα νέο έργο μυθοπλασίας με τίτλο La fete de l’insignifiance (Η γιορτή της ασημαντότητας) το οποίο κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου από τις εκδόσεις Gallimard.

Οι πρώτες ανταποκρίσεις των γαλλικών μέσων είναι ενθουσιώδεις, καθώς αναφέρονται με κολακευτικά λόγια στην τέχνη του 85χρονου σήμερα συγγραφέα, μια τέχνη ανατρεπτικής ειρωνείας και εκπληκτικής διαύγειας.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Gallimard, για μια νουβέλα η οποία ασχολείται με τα σοβαρότερα προβλήματα της εποχής μας όπου, όμως, ο αναγνώστης δεν θα διαβάσει ούτε μια σοβαρή πρόταση. Είναι ένα βιβλίο για την πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου στο οποίο όμως αποφεύγεται ο ρεαλισμός.

«Η ασημαντότητα, φίλε μου, είναι η ουσία της ύπαρξης» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ένας από τους πρωταγωνιστές «είναι μαζί μας παντού και πάντα».

Ο Μίλαν Κούντερα είχε εκδώσει την «Συνάντηση» το 2009, ένα βιβλίο δοκιμίων, μια καθαρά προσωπική, υπαρξιακή και αισθητική περιδιάβαση στην καλλιτεχνική, πνευματική και πολιτική διαδρομή της Ευρώπης κατά τον εικοστό αιώνα.

«Η άγνοια», το προηγούμενο μυθιστόρημά του είχε κυκλοφορήσει το 2000.

la-fete

Τέσσερις είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές σε αυτή την ιστορία, οι οποίοι βολτάρουν στους κήπους του Λουξεμβούργου, συζητούν διεξοδικώς και διαλογίζονται για σημαντικά ζητήματα, με εξαιρετική ελαφρότητα.

Ο Αλέν, ο οποίος λατρεύει τους αφαλούς των νεαρών κοριτσιών, ο Ραμόν ο οποίος επιχειρεί συστηματικά να δει μια έκθεση του Σαγκάλ αλλά εγκαταλείπει πάντοτε την ουρά έξω από το μουσείο, ο Σαρλ ο οποίος λέει ανέκδοτα για τον Στάλιν και ο Καλιμπάν ο οποίος εφευρίσκει ένα πακιστανικό γλωσσικό ιδίωμα το οποίο βεβαίως δεν υπάρχει…

Τα βιβλία του Μίλαν Κούντερα κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις της Εστίας.

ΠΗΓΗ: in.gr

You May Also Like

«The Shining» η συνέχεια..

Το μυθιστόρημα  του Στήβεν Κινγκ, «Doctor Sleep» το οποίο είναι η συνέχεια της ιστορίας ...

Συναντήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής για τον Πολιτισμό

Στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση όλων των μελών της Επιτροπής για τον Πολιτισμό, ...

Επικά ταξίδια στην Νέα Υόρκη με τον καλλιτέχνη Γιώργο Πελλαπαισιώτη

Ο Κύπριος Γιώργος Πελλαπαισιώτης, διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός, σχεδιαστής μόδας, συνθέτης και ζωγράφος θα ξεκινήσει ...

Στην Κύπρο για διάλεξη ο καθηγητής που έδωσε την έμπνευση για τον ‘Κώδικα Ντα Βίντσι’

Η Κύπρος φιλοξενεί εκδηλώσεις στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών με αφορμή τα 500 χρόνια ...

Ελεονώρα της Κύπρου | Θέατρο στο CVAR

Συνεχίζοντας τη συνεργασία της με το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας [CVAR του Ιδρύματος ...

X