Βιβλία κατά του καπνίσματος από τις Εκδόσεις Εν Τύποις

Ο Εκδοτικός Οίκος Εν Τύποις παρουσιάζει δύο βιβλία της νέας σειράς «Ιατρικά», τα οποία επικεντρώνονται στο θέμα του καπνίσματος και της εξάρτησης από τη νικοτίνη και αποτελούν μέρος μιας τριλογίας με την οποία οι συγγραφείς ευελπιστούν να βοηθήσουν τους καπνιστές και κυρίως τους νέους να ζήσουν μια υγιή ζωή χωρίς καπνό.

Τα βιβλία προσφέρουν στον αναγνώστη χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις με τρόπο χιουμοριστικό και έξυπνο και είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα για κάθε φίλο του βιβλίου, ανεξάρτητα αν καπνίζει, αν είναι φανατικός αντικαπνιστής, ή απλά παθητικός καπνιστής.

Η συγγραφική αυτή «τριλογία» καλύπτει τρία βασικά στοιχεία: την εξάρτηση από τη νικοτίνη, την απόφαση που χρειάζεται να πάρει ο κάθε καπνιστής για να απαλλαγεί από το κάπνισμα και τέλος τις πρακτικές συμβουλές που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη διακοπή του καπνίσματος.

COVERiiipdf

Το πρώτο βιβλίο έχει τίτλο: «Η Νικοτίνη Εξομολογείται. Δεν Φταις Εσύ. Φταίω Εγώ» και προσφέρει έγκυρη και εκλαϊκευμένη επιστημονική γνώση για την εξάρτηση από τη νικοτίνη η οποία αναπτύσσεται από τα πρώτα κιόλας τσιγάρα ιδιαίτερα στους εφήβους.

Συγγραφέας της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου, που εξηγεί τα πάντα σχετικά με την εξάρτηση από τη νικοτίνη, είναι ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης Δρ. Joseph R. DiFranza, ένας καταξιωμένος επιστήμονας σε παγκόσμιο επίπεδο για τις πρωτοποριακές του μελέτες σχετικά με την εξάρτηση από τη νικοτίνη στην εφηβεία. Η μετάφραση έγινε από τους Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη και Λάμπρο Λαζούρα.

COVERnnn

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο: «Μια Απόφαση Ζωής Μισού Εκατομμυρίου Ευρώ», αν και είναι αφιερωμένο στους νέους, είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όλους, καπνίζοντες και μη καπνίζοντες. Οι συγγραφείς πραγματεύονται με τρόπο γλαφυρό και ευχάριστο το θέμα της απόφασης που χρειάζεται να πάρει ο κάθε καπνιστής για να μπορέσει να σταματήσει το κάπνισμα. Το βιβλίο έχει ένα μοναδικό τρόπο να προσελκύει τους πάντες σε ένα ξεκούραστο ταξίδι μυαλού. Οι συγγραφείς, Δρ. Ελπιδοφόρος Σ. Σωτηριάδης, Ιατρός Εργασίας – Επιδημιολόγος και Δρ. Λάμπρος Λαζούρας, Ερευνητής – Ψυχολόγος ξαφνιάζουν ευχάριστα με το ταλέντο τους και την αμεσότητα της γραφής που μαγνητίζει τον κάθε αναγνώστη.

 Το τρίτο βιβλίο, «Μια Καινούργια Μέρα Ξημερώνει. Ένα βιβλίο μόνο για Αποφασισμένους» που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, αφορά στις πρακτικές συμβουλές και τις ψυχολογικές τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν τους καπνίζοντες να απαλλαγούν από την επικίνδυνη εξάρτηση – «συνήθεια» από το τσιγάρο.

Με την παρουσίαση αυτή, ο εκδοτικός οίκος Εν Τύποις εγκαινιάζει μια νέα σειρά βιβλίων με τίτλο «Ιατρικά» που είναι αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ενδιαφέροντος του αναγνωστικού κοινού.

Με την πρώτη αυτή εκδοτική δουλειά, οι Εκδόσεις Εν Τύποις ευελπιστούν να συμμετάσχουν σε μια επανάσταση εναντίον του καπνίσματος και σε μια απελευθέρωση των νέων μας που οδηγούνται σε μια εξάρτηση που τους καταστρέφει τη ζωή.

«Πιστεύουμε ότι τα δύο πρώτα βιβλία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το αναγνωστικό κοινό συμπεριλαμβανομένων των εφήβων και των νέων, των γονέων που αγωνιούν για τα παιδιά τους, αλλά και των δασκάλων και καθηγητών που θα μπορούν να εκπαιδεύσουν με σύγχρονα δεδομένα τα παιδιά ώστε να μείνουν μακριά από το κάπνισμα.

Τέλος, ελπίζουμε ότι θα προσφέρουμε πραγματική βοήθεια σε πολλούς νέους και ενήλικες καπνιστές ώστε να προβληματιστούν σοβαρά για το θέμα και να αναλάβουν δράση για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι το μεγάλο πρόβλημα του καπνίσματος για τις τωρινές και τις μέλλουσες γενιές».

Παρουσίαση στις 30 Μαΐου

Το American Medical Center / American Heart Institute (AMC/AHI) σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκωσίας – Κερύνειας “Ιπποκράτης” και τον Εκδοτικό Οίκο Εν Τύποις παρουσιάζουν τα δύο βιβλία ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος, την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 στις 18:30. 

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο American Medical Center στη Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 215, Στρόβολος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των βιβλίων για τη διακοπή του καπνίσματος

Η Νικοτίνη Εξομολογείται Δεν Φταις Εσύ. Φταίω Εγώ

Μια Απόφαση Ζωής Μισού Εκατομμυρίου Ευρώ

H εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με βράβευση νέων που έχουν διακόψει το κάπνισμα με επιτυχία.

ΠPOΓPAMMA

■ Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου “Ιπποκράτης” δρ Σταύρο Σταύρου

■ Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια του Εκδοτικού Οίκου Εν Τύποις, Βούλα Κοκκίνου

■ Παρουσίαση των βιβλίων για τη διακοπή του καπνίσματος από τον δρ Ανδρέα Παυλάκη Επίκουρο Καθηγητή Διοίκησης Μονάδων Υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Λίγα λόγια από τους Συγγραφείς

Δρ Joseph DiFranza, Καθηγητής Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης, ΗΠΑ (μέσω τηλεδιάσκεψης)

Δρ Λάμπρος Λαζούρας, Λέκτορας Ψυχολογίας του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου Sheffield στη Θεσσαλονίκη και Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Ψυχολογίας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης (μέσω τηλεδιάσκεψης)

Δρ Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Βοστώνη, ΗΠΑ

■ Βράβευση

 

 

You May Also Like

Νέος δίσκος από τους ΤRIO TEKKE & DAVE DE ROSE | ZIVO

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, το καταξιωμένο “νεο-ρεμπέτικο” γκρουπ  Τρίο Τεκκέ επιστρέφει με την τρίτη ...

Ανακοινωση ΘΟΚ σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση

Με αφορμή φήμες ή και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είτε ...

Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου: Το «Another Round» καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία του 2020

O Δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ με την ταινία του «Another Round» αναδείχθηκε μεγάλος νικητής ...

Οι χαρταετοί στην τέχνη

Καθαρή Δευτέρα διαφορετική για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω πανδημίας, με lockdown και ουκ ολίγες ...

Έκθεση του Αντρέα Σαββίδη στην γκαλερί Γκλόρια

Ατομική έκθεση με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Αντρέα Σαββίδη παρουσιάζει η Γκαλερί Γκλόρια, ...

Αποσύρθηκε έκθεση με φωτογραφίες από την Κύπρο του ’74

Στη ματαίωση μιας φωτογραφικής έκθεσης για τα θύματα πολέμων στα κεντρικά γραφεία της Ουνέσκο ...

X