Θοδωρής Κωστιδάκης

O Θοδωρής Κωστιδάκης καραγκιοζοπαίζει

Πού κρύβεσαι;
Κρύβομαι πίσω από τον μπερντέ, πίσω από τον Καραγκιόζη και τον υπόλοιπο θίασο. Όμως, δεν κρύβομαι για να μην φαίνομαι. Αντιθέτως, οι σκιές με βοηθούν να εκφραστώ, να μοιραστώ και να… αποκαλυφθώ. Φοράω μάσκες για να πω την αλήθεια [μου], όπως έλεγε και ο Oscar Wilde.

Πώς κι έτσι;
Παίζω Καραγκιόζη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ο πατέρας μου είναι καραγκιοζοπαίκτης, οπότε από πολύ νωρίς άρχισα να μαθαίνω στην πράξη αυτή την πολυδιάστατη τέχνη [από την κατασκευή φιγούρων, σκηνικών, μπερντέ μέχρι τις αλλαγές στη φωνή]. Ακόμα και σήμερα ανακαλύπτω πόσα πράγματα έχω μάθει, χωρίς να το καταλαβαίνω τότε, μέσα από τον Καραγκιόζη.

Και μετά;
Μετά σπούδασα αρχιτέκτονας, έγινα εμψυχωτής ομάδων θεατρικού παιχνιδιού… αλλά ο Καραγκιόζης πάντα υπάρχει στη ζωή μου. Στην Κύπρο ξεκινήσαμε από το 2012 με το Εργαστήρι Τέχνης και Θεάτρου ‘Arts and Moods’ το project “ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού!”, που περιλαμβάνει παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρούς ή/και μεγάλους, δημιουργικά εργαστήρια, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, μουσικές βραδιές κ.ά.

Εκτός από τα σχολεία, οι επόμενες παραστάσεις Καραγκιόζη θα δοθούν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Λευκωσία [18/5, ώρα 20:00], στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου στη Λεμεσό [μαζί με εργαστήρι κατασκευής φιγούρας 25/5, ώρα 11:00], στα Καρβουνομαγειρέματα [Πεζόδρομος Λήδρας 7/6, ώρα 13:30] και στο Arts and Moods [Στρόβολος, μαζί με εργαστήρι – Ιούνιος ’14].

+ facebook/ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού!-Arts and Moods και facebook/Arts and Moods Workshop

You May Also Like

Προκόπης Αγαθοκλέους

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους ξεκίνησε από μια κλινική και ακολουθεί επιλεκτικές διαδρομές Πώς ξεκίνησες; Τόπος: ...

Νάγια Τ. Καρακώστα

Ποια είσαι; Είμαι η Νάγια Τ. Καρακώστα. Συχνά θα με βρεις να προσπαθώ να ...

Παναγιώτης Λάρκου

30.10.2011 Ο Παναγιώτης Λάρκου θέλει να παίξει wii αλλά δεν τον αφήνει το θέατρο ...

Tsemberi Fashion Project

Ποιοι είστε; Είμαστε η ομάδα “Tsemberi Fashion Project” και είμαστε η πρώτη ομάδα στην ...

Ελένη Ιωάννου

Η Ελένη Ιωάννου κινείται εντός και εκτός συμβατικού θεατρικού χώρου Τι κάνεις; Είμαι σκηνογράφος ...

ΑΖΙΝΕΣ

Ποιοι είσαστε;  Είμαστεν μια ομάδα (Μαρία Λ., Άννα Μαρία, Μαρία Ε., Αντρέας, Αλεξάνδρα) που εδημιουργήσεν ...

X