Πλήρης οδηγός για 92 κυπριακά μουσεία

Εναν πλήρη οδηγό μουσείων ο οποίος θα διανέμεται δωρεάν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων ετοίμασε το Εργαστήριο Οπτικής Κοινωνιολογίας και Μουσειολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με συντονισμό της δρος Θεοπίστης Στυλιανού Λάμπερτ.

Ο «Οδηγός Μουσείων της Κύπρου», όπως τιτλοφορείται, είναι ένα νέο βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για 92 μουσεία τα οποία βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί στην ελληνική γλώσσα και τα πρώτα αντίτυπά του θα διατεθούν δωρεάν στο κοινό στις 18 Μαΐου, κατά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Διανομή στα κυριότερα μουσεία

Η διανομή των δωρεάν αντιτύπων θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, σε συνεργασία με το Κυπριακό Μουσείο, τη Λεβέντειο Πινακοθήκη και την Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Λευκωσία, στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου στη Λεμεσό, στο Δημοτικό Μουσείο Thalassa της Αγίας Νάπας και στο Επαρχιακό Μουσείο Πάφου (στην Πάφο η διανομή θα αργήσει μερικές μέρες και ο οδηγός θα φτάσει στο μουσείο στις 23 Μαΐου).

COVER Cyprus Museum Guide (2)Χρήσιμο εργαλείο

Ο εν λόγω οδηγός, ο οποίος άργησε να κάνει την εμφάνισή του, αλλά έφτασε χάρη στην πρωτοβουλία και έρευνα του Εργαστηρίου Οπτικής Κοινωνιολογίας και Μουσειολογίας του ΤΕΠΑΚ, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνονται πολύτιμες πληροφορίες για τα 92 μουσεία που περιλαμβάνονται σ’ αυτόν: για το είδος του κάθε μουσείου, την τοποθεσία του, τις συλλογές που φιλοξενεί, το ωράριο λειτουργίας, τα στοιχεία επικοινωνίας, την τιμή εισόδου, την προσβασιμότητα, τις οργανωμένες ξεναγήσεις, τις εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες ή παιδιά. Άλλα χρήσιμα στοιχεία αφενός ενημερώνουν και αφετέρου διευκολύνουν τη διοργάνωση και πραγματοποίηση επισκέψεων στα μουσεία.

Όλα τα πιο πάνω ενισχύονται από πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, καλαίσθητο σχεδιασμό, πρακτική ταξινόμηση και εύκολη αναζήτηση.

Και στο διαδίκτυο

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον αριθμό αντιτύπων, ο οδηγός θα διατίθεται διαδικτυακά και η πρόσβαση θα είναι δωρεάν στην ιστοσελίδα www.cyprusmuseumguide.com από τις 18 Μαΐου και έπειτα.

Τον οδηγό χορηγούν το ΤΕΠΑΚ, οι Πολιτιστικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Εργαστήρι Γλώσσας και Γραφιστικής του ΤΕΠΑΚ.

 

You May Also Like

Νεκρή και τραυματίες σε συναυλία των Linkin Park

Μια γυναίκα νεκρή και 19 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά την κατάρρευση σκαλωσιάς ...

Ντοκιμαντέρ για τα τελευταία πέντε χρόνια του Ντέιβιντ Μπόουι

Τα τελευταία πέντε χρόνια στη ζωή του Ντέιβιντ Μπόουι εξερευνά το ντοκιμαντέρ του BBC ...

Τι έμαθα στη σχολή Καλών Τεχνών

Η έκθεση των τελειόφοιτων φοιτητών του προγράμματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φιλοξενείται αυτήν ...

Απόφαση-σταθμός για την παράνομη εμπορία αρχαιοτήτων

Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η απόφαση Εφετείου των ΗΠΑ που εκδόθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου, ...

The icon hunter | Ένα βιβλίο για την κλοπή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου

Η κλοπή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή του 1974 αλλά ...

Ταινίες για το Διάστημα στο City Plaza

Ταινίες επιστημονικού ενδιαφέροντος και ντοκιμαντέρ σχετικά με το Διάστημα και την ‘κατάκτησή’ του προβάλλονται ...

X