Απέχεις

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Δεν επήες να ψηφίσεις, γιατί έν’ ούλλοι οι ίδιοι τζαι διεφθαρμένοι και τα λοιπά και τα λοιπά. Λαλείς το, μάλιστα, τζαι στα γκάλοπ, αυτάρεσκα, γέρνοντας πίσω στην καρέκλα και κρυφογελώντας, γιατί νομίζεις εγέλασές τους.

Ξεκαθαρίζεις το πάντως – εν απείχες, για να στείλεις μήνυμα, ελπίζοντας να αλλάξει κάτι. Εν απείχες που επιλογή ανάλογη με του λευκού, επειδή καμιά που τις υπάρχουσες επιλογές δεν εκφράζει τη στάση σου για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα πράματα. Απείχες γιατί είσαι πιο έξυπνος που τους άλλους, πιο έξυπνος που τα αρνιά που βουρούν άμπα τζαι αλλάξει κάτι. Γι’ αυτό μιλώ σε εσένα, συγκεκριμένα, τζαι όι σε ούλλους όσοι απείχαν. Τζαι ελπίζω να μεν είσαι η πλειοψηφία.

Μάλλον εν είδες στην τηλεόραση την Κυριακή την νύχτα τα αρνιά των κομμάτων να γιορτάζουν στο Συνεδριακό λες τζαι εν άλλαξεν τίποτε. Να φωνάζουν τα συνθήματα των κομμάτων τους λες τζαι δεν τους επουτσόγραψε το 57% των ψηφοφόρων. Εν τους είδες να μεν τους ενδιαφέρει αν τούτο το 57% αποτελείται που κόσμο που εν τον κόφτει ή κόσμο που δεν τον εκφράζει κανένας υποψήφιος ή κόσμο που δεν μπορεί να αποφασίσει ποιον να ψηφίσει.

Θα συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις. Θα συνεχίζουν να σε επικαλούνται ως μέρος των υποστηρικτών τους. Τζαι δεν θα μιλούν για το 10-15% των ψηφοφόρων που στην πραγματικότητα τους ψήφισε. Θα επικαλούνται, χωρίς να το πουν, αλλά κρατώντας το ως πειστήριο λαϊκού ερείσματος, ένα μαγικό 40, ένα 30%. Στο οποίο υποθέτουν πως είσαι τζαι εσύ, ψηφοφόρε μαλάκα.

You May Also Like

Διαφημιστικός πατριωτισμός

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Κι εκεί που στο σχολείο μάς δίδασκαν γεωγραφία με τον ...

Καρπασία

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ταξιδεύοντας μέσα από τη Γιαλούσα, και μετά το Ριζοκάρπασο, ο ...

Ο Θησέας πάνω από τη Λευκωσία

Πες-πες τα ΜΜΕ και οι ιστοσελίδες με τίτλους στα κανάλια και push notifications στα ...

Εγκλήματα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Σύμφωνα με τον υποψήφιο Λιλλήκα [υπενθυμίζω ότι αν πάρει κάτω ...

Δαμαί έσιει δράκους*

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Οι ταράτσες και οι πάνω όροφοι των εμπορικών κέντρων, των ...

Οι ξερόκκελλοι τζαι οι ανίκανοι

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Το να ακουστούν μετά που μισόν αιώνα ελληνικά, τζαι μάλιστα ...

X