Η ανθρώπινη κατάσταση στον φακό του Στιβ ΜακΚάρι

“Το να γοητεύεσαι και να ενθουσιάζεσαι από τυχαία, περίεργα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου είναι στοιχειώδες για να είσαι φωτογράφος!”, είχε πει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πολίτης” το 2009 ο Στιβ ΜακΚάρι, ο διάσημος φωτογράφος του περιοδικού “National Geographic”.
Από τις 18 Ιουνίου το Μουσείο Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα θα παρουσιάσει -για πρώτη φορά στην Κύπρο- φωτογραφίες του θρυλικού φωτογράφου, σε δύο διαδοχικές εκθέσεις: η αρχή θα γίνει στις 18 Ιουνίου με τα πορτρέτα του, ανάμεσα στα οποία εκείνο ενός νεαρού -τότε- κοριτσιού από το Αφγανιστάν, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στον κόσμο. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 7 Ιουλίου. Στις 5 Αυγούστου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες από τοπία του Στιβ ΜακΚάρι. Τοπία τα οποία αποκαλύπτουν ανθρώπινες ιστορίες και συμπεριφορές, όπως αυτοί οι ψαράδες από τη Σρι Λάνκα. Για τον ίδιο, άλλωστε, “μια καλή φωτογραφία είναι” -όπως είπε στη συνέντευξή του στον “Π”- “αυτή που ρίχνει φως στην ανθρώπινη κατάσταση”.

+ Το Μουσείο Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα βρίσκεται στη λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 27 [Πεντάδρομος] στο Καϊμακλί. Πληροφορίες τηλ. 22456099 και www.zampelasart.com.

You May Also Like

Μαργαρίτα Α. Τσαγγάρη

«Οι τόποι ήταν μέσα της ζωγραφιστοί, πράσινοι, άσπροι, πλουμιστοί, μ’ ούλλα τα χρώματά τους», ...

Μέλανη Λάμπρου

4.9.2011 Η Μέλανη Λάμπρου είναι 14 ετών και το όνειρό της είναι να γίνει ...

Νιρβάνα

H Maggie Poukkula, 19 χρόνων, εντόπισε φωτογραφίες από την πρώτη συναυλία των Nirvana. Τις ...

“Πέτρες, μύθοι και τρέμιθοι”

Χρίστος Φουκαράς επιστρέφει εκεί που πάντα περιδιάβαζε: στη σύζευξη ανθρώπου-φύσης και στη νέα του ...

Rimini Protokoll: Στο θέατρο με headphones

Αναχώρηση από τη Σπηλιά της Φάμπρικας και μετά από μια διαδρομή-παράσταση στην πόλη, τερματισμός ...

Man on the Roof

Το Θέατρο Ριάλτο επιλέγει να αρχίσει τη σεζόν του με μια παράσταση από το ...

X