Momenta | Έκθεση της Σιμόνης Συμεωνίδου

Tη νέα της -πολύ ενδιαφέρουσα- εικαστική δουλειά παρουσιάζει μέχρι και τις 11 Ιουνίου η Σιμόνη Συμεωνίδου, σε μια έκθεση με τίτλο Momenta.

Σε επιμέλεια της τεχνοκριτικού Μαργαρίτας Κουνναφή, η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις τις οποίες η ίδια η εικαστικός ονομάζει «σκιαγάλματα» και με τις οποίες πραγματεύεται την υπόσταση – ορμή – διάρκεια που μπορεί να δώσει ο ανθρώπινος νους σε μια στιγμή (momentum).

Παράλληλα η Σιμόνη Συμεωνίδου, μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις της σύγχρονης κυπριακής παραγωγής τέχνης, αναδεικνύει σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ζωής και εμβαθύνει στα πολυσύνθετα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας: ο έρωτας, η μοναξιά, ο φόβος, η γαλήνη, η σιωπή, η άρνηση του να ακολουθήσει κανείς την προδιαγεγραμμένη πορεία του κοινωνικού συστήματος, σκιαγραφούνται στις εγκαταστάσεις της εικαστικού.

Τα «σκιαγάλματα» της Συμεωνίδου, τα οποία αποτελούνται από γύψινα γλυπτά που φωτίζονται και αποκτούν νέα μορφή, είναι τοποθετημένα για τους σκοπούς της έκθεσης σε ένα χώρο της παλιάς Λευκωσίας ο οποίος παλιά εξυπηρετούσε ως ξυλαποθήκη. «Ο χώρος της έκθεσης δεν είναι χώρος φιλοξενίας των έργων αλλά αποτελεί προέκταση και ’σκηνικό’ τους, γι’ αυτό δεν υπέστη τροποποιήσεις παρά μόνο συντηρήθηκε στην αρχική του κατάσταση», σημειώνεται σχετικά με την επιλογή του χώρου, επί της οδού Άρεως, παράλληλης της οδού Τρικούπη στην καρδιά της Λευκωσίας.

simoni_symeonidou2

Ποια είναι

Η Σιμόνη Συμεωνίδου γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1983 και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Η επαφή της με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία καθώς διδάχθηκε ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική και γλυπτική στο εργαστήρι του πατέρα της, Χρίστου Συμεωνίδη, ΧΡΙΣΙΜΟΥ. Το 2001 βρέθηκε στην Αθήνα όπου επιδίωξε καλλιτεχνική, τεχνική και πνευματική σπουδή σε καλλιτεχνικά εργαστήρια. Το 2003 σπούδασε Καλές Τέχνες στο Bristol School of Creative Arts σε επίπεδο Bachelor’s και Master’s. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Λευκωσία όπου και διατηρεί το προσωπικό της εργαστήρι και τη σχολή Καλών Τεχνών Παντεχνείο – Art Inn.

+ Η έκθεση Momenta παρουσιάζεται μέχρι τις 11 Ιουνίου σε χώρο της οδού Άρεως 17, κοντά στο τέμενος Ομεριέ. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-22:00, Σάββατο-Κυριακή: 10:00-13:00 και 16:00-21:00. Πληροφορίες τηλ. 99170083 και www.simonisymeonidou.com.

You May Also Like

«Έφυγε» ο κριτικός κινηματογράφου Ρότζερ Έμπερτ

Σε ηλικία 70 ετών και έπειτα από μακρά και άνιση μάχη με τον καρκίνο, ...

Rosemarie : Τα γυρίσματα

Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Άδωνι Φλωρίδη “Rosemarie”.Περισσότερα εδώ:http://parathiro.wpengine.com/?p=35092 ...

Φεστιβάλ Βενετίας: Δεν έπεισε η Επικίνδυνη Μέθοδος

Αποστολή: Ιάκωβος Γωγάκης Το σημείο τριβής των γκουρού της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ και Κάρλ ...

Σκιτσογράφοι δηλώνουν #JeSuisCharlie

Σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν την αντίδρασή τους στην δολοφονία 12 ανθρώπων, μεταξύ ...

Άριστος «Αμφιτρύων» που θα δούμε και στα Κύπρια

Με την προτροπή «Μην το χάσετε», η Μυρτώ Λοβέρδου από το αθηναϊκό «Βήμα» έδωσε ...

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός καλλιτέχνης Κριστιάν Μπολτάνσκι σε ηλικία 76 ετών

Φωτογράφος, γλύπτης και σκηνοθέτης, έγινε γνωστός από τις εγκαταστάσεις του που συνδυάζουν άγχος, συναισθήματα ...

X