Open Call για το Park in Progress

Ένα «νομαδικό» πρόγραμμα κινητικότητας το οποίο συγκεντρώνει νέους καλλιτέχνες και επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού σε ένα κοινό πρότζεκτ, μεταφέρεται στην Κύπρο για τη φετινή έκδοσή του.

Το πρότζεκτ με τίτλο Park In Progress θα φιλοξενηθεί στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, με εταίρο το Ίδρυμα ARTος.

«Στην καρδιά της πόλης, διεθνείς και Κύπριοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυτό το μέρος [Κήπο] μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση, βασισμένη στον περιβάλλοντα χώρο».

To «Park in Progress» ενώνει οκτώ διαφορετικά μέρη σε επτά διαφορετικές χώρες (Σεν-Κλουντ και Μοντρεάλ στη Γαλλία, Πανονχάλμα στην Ουγγαρία, Νότινγκαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μονς στο Βέλγιο, Χουέσκα στην Ισπανία και Λευκωσία στην Κύπρο).

Σε δύο μέρη

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο ενότητες: ένα σύντομο, επταήμερο Artist Residency [29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου  2014], όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να αναπτύξουν κοινές προτάσεις βασισμένες στη θεματολογία του προγράμματος, «συνάντηση και από κοινού δημιουργία».

Η δεύτερη ενότητα, «Ευρωπαϊκή Νύχτα Νεανικής Δημιουργίας», θα λάβει χώρα στις 5 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις προτάσεις τους με το ευρύ κοινό σε μια περιδιάβαση.

Για αυτό το συγκεκριμένο στάδιο του προγράμματος, μια αίσθηση από τσίρκο θα χρωματίσει το διεπιστημονικό τοπίο των καλλιτεχνικών προτάσεων, συνδέοντάς τις μέσω ενός διαδραστικού και ζωηρού τρόπου.

Οι δράσεις για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Νεανικής Δημιουργίας» θα ξεκινήσουν από νωρίς το απόγευμα και θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ, επιδεικνύοντας μια πληθώρα παραστάσεων, εγκαταστάσεων ήχου και βίντεο, σύγχρονου χορού και μουσικής.

Υποβολή αιτήσεων

Ανερχόμενοι καλλιτέχνες από διάφορους τομείς -εικαστικές τέχνες, sound art, τσίρκο, performing arts, συγγραφείς, μεταφραστές, τεχνικοί ήχου, φωτός, multimedia, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στα διάφορα στάδια δημιουργίας του έργου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοικοι των χωρών που βρίσκονται στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πολιτισμού 2007-2013 και η δουλειά τους να βασίζεται στις τρέχουσες εξελίξεις της σύγχρονης δημιουργίας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε καλλιτέχνες που έχουν ένα φυσικό ενδιαφέρον στη συνεύρεση, οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες στα πλαίσια διεπιστημονικών συμπαραγωγών.

Για τη συγκεκριμένη έκδοση του Park in Progress, έργα με άμεση ή έμμεση σχέση με το τσίρκο θα είναι η προτιμώμενα, χρωματίζοντας το διεπιστημονικό τοπίο των καλλιτεχνικών προτάσεων, και συνδέοντας τα μέσα από ένα διαδραστικό και ζωντανό τρόπο.

Για την υποβολή αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας e.mobility (www.emobility.pro, δείτε ‘Υποβολή Αιτήσεων’ παρακάτω), οι υποψήφιοι καλούνται να περιγράψουν το έργο τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η απόδειξη του κατά πόσο η πρόταση τους είναι εφικτή, υποδεικνύοντας τις ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις και την δέσμευσή τους να συνεργαστούν με άλλους επιλεγόμενους καλλιτέχνες για την πραγματοποίησή της.

To Park in Progress προσφέρει τα εξής:

Artist Residency μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου 2014 και αμοιβή 450 ευρώ ανά έργο.

– Το πρότζεκτ καλύπτει τα έξοδα ταξιδίου και μεταφοράς, εξασφαλίζει τη διαμονή και τα γεύματα κατά τη διάρκεια του Artist Residency, παρέχει μια πλειάδα υλικών τα οποία θα μοιράζονται μεταξύ των καλλιτεχνών και επιδότηση παραγωγής.

Υποβάλετε την αίτησή σας (βιογραφικό σημείωμα, περιγραφή έργου, visuals και τεκμηρίωση κ.λπ.) στην πλατφόρμα e.mobility: www.emobility.pro. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την συμπλήρωση των ηλεκτρονικών έντυπων είναι διαθέσιμες στο e.mobility.

Πρόσθετα έγγραφα ενδέχεται να ζητηθούν μετά το τέλος της προθεσμίας υποβολής.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι 15 Αυγούστου 2014.

+ www.artosfoundation.org | www.parkinprogress.eu

Το «Park in Progress» πραγματοποιείται σε συνεργασία με επτά οργανισμούς:

Pépinières européennes pour jeunes artistes (Μοντρεάλ, Γαλλία) – συντονιστής προγράμματος

Transcultures (Μονς, Βέλγιο)

Moving House Foundation (Βουδαπέστη, Ουγγαρία)

UK Young Artists (Νότινγκαμ, Ηνωμένο Βασίλειο)

Agence Luxembourge oised’ Action Culturelle (Λουξεμβούργο, Λουξεμβούργο)

ARTos Cultural and Research Foundation (Λευκωσία, Κύπρος)

Ayuntamiento de Huesca (Χουέσκα, Ισπανία)

You May Also Like

Ελεύθερη μία από τις Pussy Riot

Την αναστολή της ποινής της μίας εκ των τριών μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy ...

Παρέμβαση ενάντια στη βία κατά των γυναικών στους δρόμους της Χιλής

Μια συγκλονιστική παρέμβαση σε διάφορα σημεία του Σαντιάγκο στη Χιλή, εκατοντάδες γυναίκες τραγουδούσαν και ...

Τα λείψανα 30 ανθρώπων βρέθηκαν στην ακρόπολη Τεοτιχουάκαν του Μεξικού

Τα λείψανα τριάντα ανδρών, γυναικών και παιδιών, καθώς και χιλιάδες αντικείμενα που χρονολογούνται πριν ...

Η νεότερη του λογοτεχνικού βραβείου Οrange

Στην 25χρονη συγγραφέα Τέα Ομπρεχτ για το βιβλίο της The Tiger's Wife απονεμήθηκε το ...

Το ακριβότερο έργο τέχνης ανήκει στον Φράνσις Μπέικον, απεικονίζει τον Λούσιαν Φρόιντ

Το τρίπτυχο του Φράνσις Μπέικον με τίτλο «Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ» έγινε το ...

«Master Photographer» σε διεθνή διαγωνισμό Κύπριος φωτογράφος

Ο Ανδρέας Εύζωνας από την Πάφο είναι ο πρώτος Κύπριος φωτογράφος , που απέσπασε ...

X