Μάριος Γρηγορίου

Όσλο, 11.10.2011: Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των Εθνικών ομάδων Νορβηγίας και Κύπρου στο στάδιο Ullevaal για τα προκριματικά του Euro 2012. Πρωταγωνιστές, ο Carew και ο Πάρπας. Τα στοιχεία της “εναέριας μονομαχίας”, της προσπάθειας, της διαφορετικότητας, της τοποθέτησης των παικτών και της μπάλας και γενικά της σύνθεσης, καθιστούν αυτή την εικόνα μια από τις αγαπημένες μου με θέμα την αθλητική φωτογραφία.

Δεν είναι η καλύτερή μου, γιατί την καλύτερή μου θα την τραβήξω ΑΥΡΙΟ! Αυτό είναι το μότο μου. Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια καλύτερη και μοναδική εικόνα. Με συναρπάζει η αθλητική φωτογραφία γιατί περιέχει ένα κράμα από δράση, στιγμές αγωνίας, αλλαγή συναισθημάτων, άπειρες εκφράσεις προσώπων και πολλά απρόοπτα που έχω την ευκαιρία να απαθανατίσω και να μεταφέρω. Λατρεύω επίσης να φωτογραφίζω θέματα από τη φύση και την καθημερινότητα.

Ημερομηνία γέννησης: 20 Mαρτίου 1971

Σπουδές: Οικονομικά και τουριστικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοδίδακτος στη φωτογραφία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας και επιμορφωτικά σεμινάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνοντας μέχρι το επίπεδο του HND Diploma in Photography. Μέλος του International Sports Press Association.
Επιρροές: Από παντού. Σάκης Σαββίδης – κοντά του έμαθα πολλά ως φωτογράφος αθλητικών. Αλεξόπουλος Γιώργος – κοντά του αγάπησα τη φωτογραφία σαν τέχνη. Marina Cano, Max Rossi, John Shaw, Jack Dykinga.

High: Η γνωριμία με άλλους φωτογράφους που είναι φίλοι μου και είμαστε μέλη – συνεργάτες της οικογένειας / ομάδας Ch. Savvides Sports Photographers που με βοήθησαν και με βοηθούν να δημιουργήσω και να αναπτύξω τις γνώσεις και ικανότητές μου με καινούργιες ιδέες-εφαρμογές. Κορυφαίες στιγμές η παρουσία μου σε μεγάλα, φημισμένα γήπεδα και σε μοναδικές αθλητικές στιγμές. Πιο συγκινητική, πέρσι τον Νοέμβριο, όπου βρισκόμενος στο στάδιο Οlimpico της Ρώμης μπροστά σε 3.000 φίλους του Απόλλωνα, αυτοί αυθόρμητα -προς δική μου έκπληξη και των Ιταλών συναδέλφων- ξεκίνησαν χειροκροτώντας να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά μου σε ένδειξη αγάπης και εκτίμησης στον χώρο του επαγγέλματος.

Low: Η υποτίμηση και μη αναγνώριση της προσωπικότητας, δουλειάς και προσπάθειας που καταβάλλουμε. Η βία κάθε μορφής που ζούμε γενικά και ειδικά στους χώρους εργασίας.

Tip: Πάντα να ξέρεις ότι η κατάλληλη στιγμή είναι η καλύτερη! Κάθε μάτι πίσω από μια φωτογραφική μηχανή βλέπει διαφορετικά. Σεβασμός στη διαφορετικότητα!

You May Also Like

Ανθή Αλεξάνδρου

Light on the Meteora ©ΑΝΘΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, 2012 Ταξίδι με γκρουπ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο ...

Μαριάννα Κωνσταντή

Day dreaming, έγχρωμη φωτογραφία, 2012 Αυτή η φωτογραφία είναι από τις αγαπημένες μου αυτήν ...

Ο Ανδρέας Κούτας ή η αναζήτηση της τελειότητας

Της Άννας Μαραγκού / Φωτογραφία ©Τεύκρος Ολύμπιος * Η σελίδα του HOTSHOT, ενός πρότζεκτ ...

Άγγελος Τζωρτζίνης

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά μου “Little left to lose”, η οποία ...

Δέσπω Πασιά

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2010 και είναι μέρος μιας μελέτης των κομμωτηρίων της Λευκωσίας ...

Γιώργος Καπλανίδης

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στη Νέα Υόρκη τον περασμένο ...

X