Νικολίνα Στυλιανού

Η Νικολίνα Στυλιανού παρουσιάζει επιτελέσεις με συμβολισμούς

Τι επιτελείς; Η δουλειά μου είναι ένα είδος εικαστικής τέχνης [performance art]. To performance art χρησιμοποιεί το σώμα ως κύριο αντικείμενο της δράσης. Μαζί με την επιλογή του χώρου αλλά και κάποιων υλικών που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης η δράση παίρνει μορφή και χαρακτήρα, έτσι ώστε να περάσει ένα μήνυμα στον θεατή μέσα από συμβολισμούς.

Τι λες; Οι αισθήσεις είναι το κύριο συστατικό των δράσεών μου, εφόσον πιστεύω πως μέσα από τις αισθήσεις η συνείδηση του θεατή αυξάνεται λόγο του περιορισμού των σκέψεων. Μέσα από συγκεκριμένες εικόνες, ήχους, μυρωδιές, υπάρχει πιθανότητα ο θεατής να ανακαλέσει εμπειρίες και συναισθήματα του παρελθόντος. Αυτή η ανάκληση εμπειριών μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον θεατή, αφού του δίνεται η ευκαιρία να αναθεωρήσει τα συναισθήματά του με βάση το παρόν.

Τι θες; Τα θέλω αλλάζουν συνεχώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να ευαισθητοποιήσω τον θεατή. + Η Νικολίνα θα παρουσιάσει το έργο Growth στις 17 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Ξαρκής, στο χωριό Άρσος.

www.nicolinastylianou.com

You May Also Like

Δήμητρα Νικοδήμου

Η Δήμητρα Νικοδήμου κάνει την καθημερινότητά της έργο τέχνης Τι κάνεις; Κάνω μάλλον τη ...

Νικόλ Δημητρίου

Η Νικόλ Δημητρίου χαράζει αναμνήσεις, εμπειρίες και στιγμές σε ζωντανή επιφάνεια Ποια είσαι; Είμαι ...

Ορέστης Σάββα

Ο Ορέστης Σάββα παίζει μουσική και ανυπομονεί για το καλοκαίρι Τι κάνεις; Παίζω κιθάρα, ...

Στέλιος Καλλιστράτης

Ο Στέλιος Καλλιστράτης περπατά ανάμεσα σε Γη και φεγγάρι Πού είσαι; Επέστρεψα στην Κύπρο ...

SQUARE

Τρεις φίλοι οι Σάββας Σαβουλλής, Παναγιώτης Αντωνίου, Αλέξης Χατζηπροκοπίου δημιούργησαν ένα… τετράγωνο στο κέντρο της ...

Κλειώ Άλφα

Η Κλειώ Άλφα κάνει ό,τι νομίζει Τι κάνεις; Κάτι χαρτιά με κατηγορούν ως σχεδιάστρια ...

X