Πάει καλά η προπώληση για τα ΚΥΠΡΙΑ

Σε ικανοποιητικό βαθμό κινείται η προπώληση των εισιτηρίων για τις φετινές παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια ενώ η διαδικτυακή προπώληση έχει αγγίξει τα ίδια ποσοστά με τη διάθεση των εισιτηρίων στα σημεία προπώλησης.

Αυτό σημαίνει πως το κοινό της Κύπρου στρέφεται σιγά-σιγά στο διαδίκτυο και μάλιστα έγκαιρα, για την απόκτηση εισιτηρίων που προνοούν «καλές θέσεις».
Απόλυτα ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα προπώληση των εισιτηρίων δηλώνει η Χριστίνα Πατσαλίδου, από την οποία ζητήσαμε στοιχεία σχετικά με το μέχρι τώρα ενδιαφέρον για το Φεστιβάλ Κύπρια αλλά και ένα σχόλιο σχετικά με τη «νέα τάξη πραγμάτων» στην προπώληση εισιτηρίων.

Πολύ καλή αρχή

«Δεδομένου ότι η πλειοψηφία του κόσμου απουσίαζε λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, η προπώληση πάει πολύ καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Π» η Χριστίνα Πατσαλίδου, διευθύντρια της soldouttickets, της εταιρείας η οποία ανέλαβε τη διάθεση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φεστιβάλ στο διαδίκτυο και σε σημεία προπώλησης παγκύπρια.

Σύμφωνα με την ίδια, «με το που ανακοινώθηκαν οι παραγωγές και ξεκίνησε η προπώληση, το κοινό άρχισε να αγοράζει τα εισιτήριά του». Μάλιστα, υπάρχουν παραστάσεις για τις οποίες επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οδεύουν στον δρόμο της εξάντλησης των εισιτηρίων. Για αυτές, «σίγουρα οι ’καλές θέσεις’ έχουν ήδη φύγει», επισημαίνει η κ. Πατσαλίδου.

Πρώτιστο ενδιαφέρον

Η παραγωγή του κλασικού μπαλέτου «Giselle» και η θεατρική παραγωγή «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέχρι τώρα ενδιαφέρον του κοινού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προπώληση των εισιτηρίων.
Στην πρώτη τριάδα βρίσκεται και η «Ομήρου Ιλιάδα» αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για το θέατρο.

Πάντως, σε ό,τι αφορά την προτίμηση στην παραγωγή Giselle, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη αφού και στην περσινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κύπρια, η παραγωγή κλασικού μπαλέτου «Η λίμνη των κύκνων» ήταν η πρώτη της οποίας τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν! Έτσι, άλλωστε, το κοινό εκπαιδεύεται να αγοράζει νωρίς τα εισιτήριά του, όταν το πάθημα γίνεται μάθημα.

Σε ό,τι αφορά τις πόλεις, όπως ήταν αναμενόμενο, οι παραστάσεις στη Λευκωσία συγκεντρώνουν μέχρι τώρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Με φόρα το ίντερνετ

Πλάι-πλάι κινούνται οι αριθμοί σχετικά με τη διαδικτυακή προπώληση και εκείνη στα κατά τόπους καθορισμένα σημεία. «Προς το παρόν οι αριθμοί δείχνουν πως το κοινό χρησιμοποιεί περισσότερο το διαδίκτυο από πέρυσι, για την αγορά των εισιτηρίων του», επισημαίνει η κ. Πατσαλίδου, σχολιάζοντας ότι όχι μόνο οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία νιώθουν, πια, άνετα να αγοράζουν τα εισιτήριά τους online.

«Ο κόσμος είδε πως το διαδίκτυο είναι ένας ασφαλής και εύκολος τρόπος αγοράς εισιτηρίων», λέει η κ. Πατσαλίδου, τονίζοντας ότι ακόμη και συνταξιούχοι έχουν καταφύγει στο διαδίκτυο το οποίο τους διευκολύνει.

+ Αναλυτικό πρόγραμμα στο www.kypria.org.cy. Εισιτήρια προς 10 και 5 ευρώ στην soldouttickets.com.cy και στα περίπτερα So Easy παγκύπρια και Time Out Πάφου. Και με τους δύο τρόπους μπορείτε να επιλέξετε τις θέσεις σας. Πληροφορίες τηλ. 70002212.

You May Also Like

Display 2 | Η αγορά έργων της Κρατικής Συλλογής Σύγχρονης Τέχνης

Μετά το επιτυχημένο πρώτο Display στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point, το εκθεσιακό και ερευνητικό ...

Πολιτιστική κληρονομιά: Τα πρωτοσέλιδα του 2019

Αρνητικό πρόσημο είχαν οι ειδήσεις για την πολιτιστική κληρονομιά που βρέθηκαν στα διεθνή πρωτοσέλιδα ...

Απεβίωσε ο αρχαιολόγος, φιλόλογος και ερευνητής Στυλιανός Αλεξίου

Απεβίωσε στα 92 του χρόνια ο Στυλιανός Αλεξίου, Κρητικός αρχαιολόγος, φιλόλογος, εκδότης κειμένων και ...

Ανακοίνωση Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΠΚ για το θάνατο του Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη

Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζουν ...

Ίδρυμα Πολιτισμού στα σκαριά στην Πάφο

Γράφει ο Κώστας Νάνος Δύο σχεδόν χρόνια μετά την παράδοση του τίτλου της Πολιτιστικής ...

Και το Θεατρικό Μουσείο γιορτάζει στις 18 Μαΐου

Με ένα βιωματικό εργαστήρι γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, το ...

X