Σάββας Καττάμης

Ο Σάββας Καττάμης μιλά με ήχους, όχι λόγια

Tι κάνεις;

Προσπαθώ να περάσω ένα μήνυμα μέσω της πιο εκφραστικής γλώσσας που υπάρχει, του ήχου… και από τον ήχο στη μουσική. Φτιάχνω ηλεκτρονική μουσική μέσω συνεχόμενου πειραματισμού, επηρεασμένη από όλα σχεδόν τα είδη, αναλόγως διάθεσης. Χαρακτηρίζομαι από τη μανία να δίνω πάντα το ατμοσφαιρικό στοιχείο έτσι ώστε να βγαίνει κάτι αλλόκοτα φυσικό, μυστήριο, βαθύ και εξωπραγματικό. Με αυτό τον τρόπο, εύχομαι πως θα δώσω αυτό το ερέθισμα στον ακροατή που θα παραπέμψει τις αισθήσεις του και επομένως τον τρόπο σκέψης του σε ένα νέο επίπεδο, πάνω απ’ την κοινή λογική και στερεοτυπική πραγματικότητα. Τεχνικά, προσπαθώ να το πετύχω μέσα από τη διαδικασία σχεδιασμού και επεξεργασίας του ήχου χάρη σε εξειδικευμένα λογισμικά μουσικής παραγωγής. Αφού επεξεργαστώ τους διάφορους ήχους και τους φέρω στο μουσικό επίπεδο που θέλω, θα δημιουργήσω μελωδίες, πέπλα από ατμόσφαιρες, διάφορα fx, μπάσα, κρουστά και θα τα σμίξω με έναν αυθόρμητο αλλά και σκόπιμο, ταιριαστό τρόπο.

Τι θέλεις;

Θέλω να μπορώ να πω μέσω του ήχου όσα δεν εκφράζονται με λόγια. Να εμπνέομαι από την τέχνη άλλων ανθρώπων και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες ώστε να εξελισσόμαστε. Κάθε φορά, ο ήχος μου να είναι κάτι καινούργιο. Να μην σταματά ποτέ ο πειραματισμός και η αλλαγή, να παραμένει σαν η μοναδικότητα που οι πλείστοι ψάχνουμε.

Πού είσαι;

Μέχρι τώρα έφτιαχνα μουσική και την ανέβαζα σε streaming-sites στο internet όπου υπάρχει χώρος για ανταλλαγή μουσικής από άγνωστους και γνωστούς καλλιτέχνες. Πρόσφατα έλαβα δύο πρώτες προτάσεις από δισκογραφικές στο εξωτερικό για τις οποίες ετοιμάζω ένα ψηφιακό άλμπουμ. Παρ’όλα αυτά νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τη μουσική μου με τον κόσμο. Γι’ αυτό έχω ξεκινήσει να εκπαιδεύομαι και σαν dj. To Φεστιβάλ Ξαρκής μού έχει δώσει την πρώτη ευκαιρία για ένα τέτοιο act και το ευχαριστώ πάρα πολύ.

+ Ο Σάββας Καττάμης συμμετέχει στο μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ξαρκής με το πρότζεκτ ΑΤΕΑ την Παρασκευή 15 Αυγούστου / facebook.com/xarkisfestival

 

You May Also Like

Γιασεμίν

Ποιές είστε; Το Γιασεμίν είναι μια ομάδα νέων δημιουργών που έχουν ως βάση τους ...

Μιχάλης Ελευθερίου

Ο Μιχάλης Ελευθερίου ζει στη Νεκρή Ζώνη και διατυπώνει πολλά “γιατί;” Πού μένεις; Στη ...

Made in Here

Η Αποστολία, η Χλόη, η Κάλια και ο Ματιέ είναι οι Made in Here ...

Νικόλας Γαβριήλ

6.2.2011 Ο Νικόλας Γαβριήλ μετρά διαστάσεις, κόβει ξύλα και κατασκευάζει έπιπλα Τι κάνεις; Ξεκίνησα ...

Έρινα Χαραλάμπους

20.6.2010 Τι κάνεις; Για την ώρα, προσπαθώ να ανακαλύψω τον ορισμό αυτού που έκανα. ...

Κωνσταντίνος Αχιλλέως & Ειρήνη Στυλιανού

17.7.2011 O Κωνσταντίνος και η Ειρήνη θα μας προμηθεύουν σύντομα με μηχανές Lomography Ποιοι ...

X