Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Όπερα στην Πάφο

Η οργανωτική επιτροπή του Pafos Aphrodite Festival έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για την όπερα «Έτσι κάνουν όλες» με στόχο την καλύτερη οργάνωση, ενώ οι συντελεστές της παραγωγής θα βρίσκονται στην Κύπρο από την ερχόμενη εβδομάδα.

Το φυσικό σκηνικό που θα προσφέρει η επιβλητική σκιά του Κάστρου της Κάτω Πάφου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, θα συμπληρώσει μια άλλη διάσταση και σε συνδυασμό με την αγνή ομορφιά, την τελειότητα και το βάθος της μουσικής του έργου «Έτσι κάνουν όλες» του μουσουργού A. Mozart στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, θα χαρίσουν στους θεατές «ανάταση ψυχής», ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων [ΚΥΠΕ] η Διευθύντρια του Pafos Aphrodite Festival, Στέλλα Σιέππη.

Η κ. Σιέππη σημείωσε πως η συγκεκριμένη παραγωγή ανήκει στο λυρικό οργανισμό Opera Futura Verona με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, τη λυρική χορωδία του Pafos Aphrodite Festival και της χορωδίας «Amintore Galli» της πόλης Ρίμινι στην Ιταλία, προσθέτοντας πως την ορχήστρα θα διευθύνει ο γνωστός Κύπριος μαέστρος Άγις Ιωαννίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Pafos Aphrodite Festival και Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας  εξέφρασε στο ΚΥΠΕ τη βεβαιότητα πως όσοι τιμήσουν με την παρουσίαση τους την όπερα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό θέαμα. Τόσο ο σκηνοθέτης όσο και οι συντελεστές του φετινού φεστιβάλ είναι ενθουσιασμένοι με το χώρο αλλά με την οργάνωση που γίνεται, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως για πρώτη φορά ανεβαίνει όπερα του A. Mozart και ανακοίνωσε πως από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας όλοι οι συντελεστές της όπερας θα βρίσκονται στην Κύπρο προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόβες.

Η ζήτηση των εισιτηρίων ειδικά για την πρεμιέρα -όπως είπε- είναι πολύ μεγάλη.

Κάλεσε παράλληλα το κοινό να στηρίξει ένα φεστιβάλ που έχει κάνει την Πάφο και την Κύπρο γνωστές στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης και όχι μόνο.

Εξέφρασε τέλος το ενδιαφέρον του για την αναβάθμιση του θεσμού ώστε να αποτελέσει -όπως είπε-  την αιχμή του δόρατος μέχρι το 2017 οπότε η Πάφος θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η κ. Σιέππη ανέφερε πως το θέμα της εύθυμης αυτής όπερας είχε θεωρηθεί ιδιαιτέρως τολμηρό για την εποχή της, καθώς αναφερόταν σε μια ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων.

Παρόλο που το έργο στην πρεμιέρα του στο Burgtheater της Βιέννης στις 26 Ιανουαρίου του 1970, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος το αποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, για τον επόμενο μισό αιώνα απουσίαζε από το ρεπερτόριο ή στην καλύτερη περίπτωση παρουσιαζόταν σε λογοκριμένη εκδοχή.

+ Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων στη διεύθυνση www.pafc.com.cy και στο τηλ. 26822218.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

You May Also Like

Τα Όνειρά μου Γεννούν Εικόνες – Έκθεση/αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό

Μετά τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στην Αθήνα και ...

Ακρόαση στην ΕΘΑΛ

H ΕΘΑΛ πραγματοποιεί ακροάσεις για άντρες ηθοποιούς με ιδιαίτερη δεξιότητα στο τραγούδι, για τις ...

Σηκώνουν αυλαία οι Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2014

Με τις ταινίες Omar και On My Way σε Λεμεσό και Λευκωσία αντίστοιχα, σηκώνει ...

Θέατρο Versus: «Το κυπριακό θέατρο αντιμέτωπο με την απραγία των υπευθύνων»

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά την παραγωή του με το ...

‘Ενα σπάνιο πρόγραμμα της ταινίας “Μετρόπολις”

Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας “Μετρόπολις”  στα πλαίσια της έκθεσης “ΣΚΙΕΣ|Ο Γερμανικός ...

WHERE HAVE YOU BEEN? / ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ;

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] παρουσιάζει την έκθεση «Where Have ...

X