Ανδρέας Νεοφύτου

Η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε την παγωμένη Πρωτοχρονιά του 2013, από τη γέφυρα Golden Jubilee, στο Westminster του Λονδίνου. Φυσικά το κατά προσέγγιση σημείο από το οποίο θα λαμβανόταν η φωτογραφία προεπιλέχθηκε διαδυκτιακά μέρες πριν το οικογενειακό μας ταξίδι (τόσα πολλά να φωτογραφήσεις και πάντα τόσο λίγος χρόνος). Είναι μια μέθοδος που πάντα χρησιμοποιώ πριν από τα ταξίδια μου στο εξωτερικό. Γνώριζα επίσης ότι θα ήταν νυκτερινή φωτογραφία (αφού σαν τέτοια τη φαντάστηκα) και ότι με βάση τις αποστάσεις θα λαμβανόταν με τη χρήση υπερευρυγώνιου φακού. Είχα κάνει λοιπόν τη μελέτη μου.
Χτύπησε το ξυπνητήρι, σηκώθηκα από το κρεβάτι και μετά από 20 λεπτά έστηνα τριπόδι στην παγωμένη γέφυρα. Το φουσκωτό περίπολο της Ναυτικής Αστυνομίας με τους πολύχρωμους φάρους και ο χρόνος που χρειαζόταν να ταξιδέψει από τη γέφυρα προς το “Μάτι” ήταν η μεταβλητή που έπρεπε να λάβω υπόψη. Μετά από υπολογισμούς και υπομονή λίγων ωρών, τα 118 δεύτερα μού έδωσαν τη λύση, έναν “οδηγό” στο κυρίως θέμα μου και λίγο ενδιαφέρον στο προσκήνιο του καρέ μου.
Κλικ, μία λήψη. Κοίταξα στο πίσω μέρος της μηχανής και ήξερα ότι είχα κάτι καλό. Ώρα λοιπόν για λίγο ζεστό αγγλικό τσάι. Πίσω στο ξενοδοχείο όπου όλοι ακόμα κοιμούνται.
Είναι η καλύτερή μου φωτογραφία; Όχι, την καλύτερή μου φωτογραφία ευτυχώς δεν την έβγαλα ακόμα! Εξάλλου, οι 10.000 πρώτες μας φωτογραφίες είναι χάλια, είπε κάποτε ένας μεγάλος δάσκαλος. Μου έμαθε όμως ότι χρειάζεται υπομονή, επιμονή, αγάπη και κάποτε λίγη τύχη. Κάθε κλικ σε κάνει καλύτερο.
Φωτογραφίζω ό,τι θεωρώ ενδιαφέρον, ψηφιακά ή αναλογικά, με όποιον εξοπλισμό μού είναι προσβάσιμος και όσο περισσότερο έχω τη δυνατότητα να το κάνω. Το να μπορείς να κλείσεις μια στιγμή σε ένα φωτογραφικό καρέ για πάντα, είναι κάτι μοναδικό, δεν συμφωνείτε;

+ www.flickr.com/photos/antros/

Ημ.γέννησης: 19/07/1982

Εργασία: Φωτογράφος Σκηνών Εγκλημάτων για την Αστυνομία Κύπρου

Eπιρροές: Αλλωνών τα κλικ, κινηματογράφος, βιβλία, καθημερινές στιγμές

High point: Το να έχω την τιμή να είμαι μέλος στη Φωτογραφική παρέα του Group Seven

Low point: To να εξελίσσεται μπροστά μου μια φωτογραφικά υπέροχη στιγμή και να μην μπορώ να την “παγώσω”

Tip: Πάντα κουβάλα μαζί σου το όπλο σου, την φωτογραφική μηχανή σου…

You May Also Like

Buket Ozatay

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2011 σε ένα χωριό στην Κούβα. Φεύγοντας από το χωριό, ...

Αντρέας Τσονίδης

«Μάριος και Γιώργος», 2014. Η εικόνα αυτή είναι μέρος της σειράς ‘the space between’ ...

Στάθης Ευσταθίου

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 26.5.2011 στην Ελλάδα και είναι από τον διεθνή ...

Πέτρος Καρατζιάς

Φωτορεπόρτερ στο πρακτορείο AP Η μητέρα [κέντρο] του Μoχάμεντ Άμπντελ Αλ, αγωνιστή της ισλαμικής ...

Κωστής Φωκάς

H φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε πριν μια εβδομάδα στα Χανιά της Κρήτης. Είναι η πρώτη ...

Χρίστος Χατζηχρίστου

Αύγουστος στο Αμβούργο, βόλτα με ποδήλατο, εισερχόμενος σε ένα από τα πολλά πάρκα αρχίζω ...

X