Για ένα νέο κόσμο

Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου για τη σεζόν 2014-15, που θα δούμε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο ενθουσιασμός, η φρεσκάδα και η όρεξη για γνώση είναι τα κύρια συστατικά της ΣΟΝΚ, η οποία εντυπωσιάζει σε κάθε νέα της εμφάνιση το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα, σημειώστε, οι συναυλίες της να είναι sold out.

Στη συναυλία, η οποία θα επαναληφθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στη Ρώμη (!), θα ακούσουμε υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας, μαέστρου Γιώργου Κουντούρη, τη γεμάτη χρώματα και συναίσθημα «Συμφωνία αρ. 9» σε μι ελάσσονα «Από τον Νέο Κόσμο» του Antonin Dvorak.

Θα προηγηθεί η ενθουσιώδης εισαγωγή από την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Gioachino Rossini, η «Κυπριακή Σουίτα» του Άλκη Μπαλτά και η «Tzigane» του Maurice Ravel, έργο υψηλής δεξιοτεχνίας στο οποίο ως σολίστ στο βιολί εμφανίζεται ο Ανδρέας Ζήνωνος, ένα από τα πολλά ταλέντα που αναδείχθηκαν μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Η νέα δύναμη των 80 ταλαντούχων παιδιών της ΣΟΝΚ αξίζει το διάλειμμά μας από την καθημερινότητα.

+ Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Εισιτήρια προς 12 και 6 ευρώ στo ταμείο του θεάτρου (22313010). Πληροφορίες τηλ. 22463144 και www.cyso.org.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

You May Also Like

Έκθεση φωτογραφίας στον «Πολίτη»

Tα πρώτα βήματά της στην τέχνη της φωτογραφίας θα παρουσιάσει η Δάφνη Γεωργιάδη, σε ...

“Εις το Κολόσσιν και εις τα καστελλία”

“Ο θησαυρός του Ιακώβου Ζαπλάνα στο καστέλλιν του Κολοσσίου” Έργο της Γιώτας Ιωαννίδου από ...

“Το Ζεν του Στιβ Τζομπς”

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να κυκλοφορήσει το κόμικ “Το Ζεν του Στιβ Τζομπς”, ...

Πολύτιμο δώρο στην Πινακοθήκη του Λονδίνου

Η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο πέτυχε προσφορά ύψους 22 εκατομμυρίων στερλινών για να αποκτήσει ...

Το μουσείο του Κατάρ

Εγκαινιάστηκε στις 27 Μαρτίου το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, ένα μουσείο το οποίο -προς ...

«Δωμάτια» της Χαριτίνης Κυριάκου

«Για την πέμπτη της ατομική έκθεση, αυτο-αποκλεισμένη από τα γήινα, η Χαριτίνη Κυριάκου χρησιμοποιεί ...

X