Για ένα νέο κόσμο

Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου για τη σεζόν 2014-15, που θα δούμε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο ενθουσιασμός, η φρεσκάδα και η όρεξη για γνώση είναι τα κύρια συστατικά της ΣΟΝΚ, η οποία εντυπωσιάζει σε κάθε νέα της εμφάνιση το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα, σημειώστε, οι συναυλίες της να είναι sold out.

Στη συναυλία, η οποία θα επαναληφθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στη Ρώμη (!), θα ακούσουμε υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας, μαέστρου Γιώργου Κουντούρη, τη γεμάτη χρώματα και συναίσθημα «Συμφωνία αρ. 9» σε μι ελάσσονα «Από τον Νέο Κόσμο» του Antonin Dvorak.

Θα προηγηθεί η ενθουσιώδης εισαγωγή από την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Gioachino Rossini, η «Κυπριακή Σουίτα» του Άλκη Μπαλτά και η «Tzigane» του Maurice Ravel, έργο υψηλής δεξιοτεχνίας στο οποίο ως σολίστ στο βιολί εμφανίζεται ο Ανδρέας Ζήνωνος, ένα από τα πολλά ταλέντα που αναδείχθηκαν μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Η νέα δύναμη των 80 ταλαντούχων παιδιών της ΣΟΝΚ αξίζει το διάλειμμά μας από την καθημερινότητα.

+ Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Εισιτήρια προς 12 και 6 ευρώ στo ταμείο του θεάτρου (22313010). Πληροφορίες τηλ. 22463144 και www.cyso.org.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

You May Also Like

The Berengaria Project

Εικαστικοί, συγγραφείς, γραφίστες, σχεδιαστές, ακόμη και ψυχολόγοι και σεφ συμμετέχουν στο The Berengaria Project, ...

Μάγια Αγγέλου 1928-2014

Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί [απόσπασμα] Το ελεύθερο πουλί σκέφτεται / Το ...

Η Κύπρος σε χαρακτικά

Την Κύπρο μέσα από μια σπουδαία συλλογή χαρακτικών παρουσιάζει το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, διοργανώνοντας ...

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, βλάκα

Τις νύχτες ο Στράτος δουλεύει σε αρτοποιείο, με το φως της μέρας όμως είναι ...

Standchen

“Καμία σύμβαση δεν είναι αρκετή για να μιληθεί ένας άνεμος ή μία πλημμύρα, μια ...

Δείτε το πρώτοι!

Το πόστερ του φεστιβάλ Φέγγαρος ετοιμάστηκε και είναι το… πέμπτο και καλύτερο της -γνωστής ...

X