Για ένα νέο κόσμο

Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου για τη σεζόν 2014-15, που θα δούμε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο ενθουσιασμός, η φρεσκάδα και η όρεξη για γνώση είναι τα κύρια συστατικά της ΣΟΝΚ, η οποία εντυπωσιάζει σε κάθε νέα της εμφάνιση το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα, σημειώστε, οι συναυλίες της να είναι sold out.

Στη συναυλία, η οποία θα επαναληφθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στη Ρώμη (!), θα ακούσουμε υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας, μαέστρου Γιώργου Κουντούρη, τη γεμάτη χρώματα και συναίσθημα «Συμφωνία αρ. 9» σε μι ελάσσονα «Από τον Νέο Κόσμο» του Antonin Dvorak.

Θα προηγηθεί η ενθουσιώδης εισαγωγή από την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Gioachino Rossini, η «Κυπριακή Σουίτα» του Άλκη Μπαλτά και η «Tzigane» του Maurice Ravel, έργο υψηλής δεξιοτεχνίας στο οποίο ως σολίστ στο βιολί εμφανίζεται ο Ανδρέας Ζήνωνος, ένα από τα πολλά ταλέντα που αναδείχθηκαν μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Η νέα δύναμη των 80 ταλαντούχων παιδιών της ΣΟΝΚ αξίζει το διάλειμμά μας από την καθημερινότητα.

+ Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Εισιτήρια προς 12 και 6 ευρώ στo ταμείο του θεάτρου (22313010). Πληροφορίες τηλ. 22463144 και www.cyso.org.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

You May Also Like

To θαυμαστό νησί και οι σύγχρονοί του καλλιτέχνες

Ίσως η πιο πλήρης χαρτογράφηση της σύγχρονης κυπριακής εικαστικής σκηνής έχει μόλις κυκλοφορήσει σε ...

Πίτουρα – Πούπουλα

Το περιορισμένης έκδοσης χειροποίητο έντυπο “Πίτουρα – Πούπουλα” της χαράκτριας και εικονογράφου Σιμώνης Φιλίππου ...

Η διπλή ζωή ενός κατάσκοπου της Stasi

Ο καταξιωμένος Γερμανός σκηνοθέτης Andreas Dresen [δεξιά] επιστρέφει στο σύγχρονο παρελθόν της χώρας του ...

Αφιέρωμα στον Μπέργκμαν

Με την προβολή επτά ταινιών του και ενός ντοκιμαντέρ για τον ίδιο, τέσσερις πολιτιστικοί ...

Η Αϊσέ πάει διακοπές

“Αν δει το πλάσμαν τα σύκα να ψήννουνται εποχήν που ‘εν ένει του τζιαιρού ...

Ρένος Ευρυβιάδης Wideson

Η φωτογραφία ανήκει στον Λαρνακέα Ρένο Ευρυβιάδη Wideson [ο πατέρας του, καθότι αρθρογράφος σε ...

X