Για ένα νέο κόσμο

Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου για τη σεζόν 2014-15, που θα δούμε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο ενθουσιασμός, η φρεσκάδα και η όρεξη για γνώση είναι τα κύρια συστατικά της ΣΟΝΚ, η οποία εντυπωσιάζει σε κάθε νέα της εμφάνιση το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα, σημειώστε, οι συναυλίες της να είναι sold out.

Στη συναυλία, η οποία θα επαναληφθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στη Ρώμη (!), θα ακούσουμε υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας, μαέστρου Γιώργου Κουντούρη, τη γεμάτη χρώματα και συναίσθημα «Συμφωνία αρ. 9» σε μι ελάσσονα «Από τον Νέο Κόσμο» του Antonin Dvorak.

Θα προηγηθεί η ενθουσιώδης εισαγωγή από την όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Gioachino Rossini, η «Κυπριακή Σουίτα» του Άλκη Μπαλτά και η «Tzigane» του Maurice Ravel, έργο υψηλής δεξιοτεχνίας στο οποίο ως σολίστ στο βιολί εμφανίζεται ο Ανδρέας Ζήνωνος, ένα από τα πολλά ταλέντα που αναδείχθηκαν μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Η νέα δύναμη των 80 ταλαντούχων παιδιών της ΣΟΝΚ αξίζει το διάλειμμά μας από την καθημερινότητα.

+ Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Εισιτήρια προς 12 και 6 ευρώ στo ταμείο του θεάτρου (22313010). Πληροφορίες τηλ. 22463144 και www.cyso.org.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

You May Also Like

Ένα μνημείο για την ειρήνη

Ένα κτήριο για το μετα-συγκρουσιακό Αφγανιστάν δημιούργησαν οι Κύπριοι απόφοιτοι Αρχιτεκτονικής Κώστας Νικολάου και ...

“Χαμομήλι”

Σε τρεις αίθουσες τριών πόλεων -Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου- θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες ...

“Πιδκιαύλια και στίχοι”

Ο Χαράλαμπος Δημοσθένους ήταν ποιητής από την Κοντέα, φίλος και ομοϊδεάτης ενός άλλου ποιητή, ...

Rimini Protokoll: Στο θέατρο με headphones

Αναχώρηση από τη Σπηλιά της Φάμπρικας και μετά από μια διαδρομή-παράσταση στην πόλη, τερματισμός ...

Δημήτρης Μυταράς: τα πινέλα κάτω

Δεν μπορούσε να δει στο τέλος της ζωής του ο άνθρωπος που με το ...

Μαργαρίτα Α. Τσαγγάρη

«Οι τόποι ήταν μέσα της ζωγραφιστοί, πράσινοι, άσπροι, πλουμιστοί, μ’ ούλλα τα χρώματά τους», ...

X