Μάριος Σπύρου

Ο Μάριος Σπύρου ακούει δίσκους από τις δεκαετίες του ’30 έως ’60 κι αυτό εξηγεί πολλά

Τι κάνεις; Μόλις έχω τελειώσει τις μουσικές μου σπουδές από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τώρα προσπαθώ όσο μπορώ να ζω τη ζωή του τζαζ μουσικού. Μελετώ καθημερινά το όργανό μου το οποίο είναι τα ντραμς, παίζω όσο πιο συχνά γίνεται με άλλους τζαζ μουσικούς και ακούω δίσκους τζαζ μουσικής που μ’ αρέσουν και με εμπνέουν. Τα βράδια παίζω σε διάφορα μαγαζιά σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό.

Τι ακούς;
Ακούω μόνο τζαζ μουσική έτσι ώστε το παίξιμό μου να ακούγεται αυθεντικό. Ακούω δίσκους από τις δεκαετίες του ’30, του ’40, του ’50 και του ’60 της τζαζ μουσικής. Αγαπημένοι μου καλλιτέχνες είναι οι Lester Young, Coleman Hawkins, Charlie Parker, Bud Powell, Thelonious Monk, Hank Mobley, Dexter Gordon, Sonny Rollins, Philly Joe Jones, Max Roach και Art Blakey.

Τι ακούμε;
Είμαι μέλος του τζαζ συγκροτήματος Mood indigo, με το οποίο παίζουμε παραδοσιακή αμερικανική τζαζ μουσική [http://moodindigomusic.com/]. Επίσης θα με ακούσετε να παίζω ορχηστρική τζαζ μουσική με διάφορους Κύπριους και ξένους μουσικούς όπως τον σαξοφωνίστα Χάρη Ιωάννου, τον μπασίστα Greg Makamian, τον πιανίστα Δημήτρη Μίαρη και πολλούς άλλους. Την ερχόμενη Παρασκευή θα παίξουμε στο Academy 32 με τον παγκοσμίου φήμης Αμερικανό σαξοφωνίστα Chris Byars και τον Ιάπωνα Yuichi Nukui, με ρεπερτόριο από τη μουσική του γνωστού σε όλους θρύλου της τζαζ Sonny Rollins με αφορμή τα 84α γενέθλιά του που ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου!

You May Also Like

Toy Wars

Ο Χρίστος και ο Στάθης είναι πίσω από το Toy Wars Τι κάνετε; Δημιουργήσαμε μια ...

Γιώργος Αλεξάνδρου

6.6.2010 Ποιος είσαι; Είμαι ο Γιώργος Αλεξάνδρου και είμαι απόφοιτος του BA (Hons) Animation ...

Ιωάννα Λαμπροπούλου

13.3.2011 Η Ιωάννα Λαμπροπούλου κάνει πρόβες στο Σατιρικό Τι κάνεις; Πρόβες για τη γαλλική ...

Δέσποινα Θεοχαρίδου

H Δέσποινα Θεοχαρίδου δεν έχει σταματημό Τι κάνεις; Διοργάνωση, εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις και συνήθως ...

Arshak Sarkissian

Ο Arshak Sarkissian δίνει ζωή στους ήρωες των έργων του Τι κάνεις; Είμαι καλλιτέχνης. ...

Eυαγγελία Mελά

Ποια είσαι; Oνομάζομαι Eυαγγελία Mελά, κατάγομαι από τη Λάρνακα (Aθηένου) και είμαι 21 χρονών. ...

X