#Amfipoli

Η Βάλια Καϊμάκη ταξιδεύει χωρίς δίκτυο

Με χιούμορ επικράτησε η Αμφίπολη στα social media, και όσο περνά ο καιρός, αλλά κυρίως οι βαρύγδουπες δηλώσεις των πολιτικών που θεωρούν ότι η Αμφίπολη θα… αναστήσει την Ελλάδα, θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες χιουμοριστικές αναρτήσεις για το όλο θέμα.
Σύμφωνα με σειρά κειμένων στα ελληνικά ΜΜΕ, σε ό,τι αφορά τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης η Αμφίπολη επικράτησε στο twitter [53%], με το facebook και τα μπλογκς να ακολουθούν. Όσο για τις ηλικίες, το θέμα φαίνεται πως συζήτησαν περισσότερο οι 35-50ρηδες, με τους 21-35ρηδες να ακολουθούν παρά πόδας. Τα στοιχεία έδωσε η Monitor, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης, καταγραφής και αξιολόγησης αναφορών και δημοσιευμάτων από το ελληνικό διαδίκτυο και τους χρήστες social media στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια, μέσα σε 20 μέρες [10-20 Αυγούστου] η λέξη Αμφίπολη αναφέρθηκε περισσότερες από 55 χιλιάδες φορές, ενώ απ’ αυτές, οι έξι χιλιάδες διατυπώθηκαν την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον λόφο Καστά.
Απόλυτα προσαρμοσμένοι με την επικαιρότητα, οι χρήστες του διαδικτύου και των social media υπολόγισαν έως και τον… Ενιαίο Φόρο Ακινήτων [ΕΝΦΙΑ] του τάφου, αφού ο ΕΝΦΙΑ είναι θέμα των ημερών στην Ελλάδα. Χρήστης τον υπολόγισε στα 2.400 ευρώ, αφού ο τάφος έχει μέγεθος 1.962 τετραγωνικά μέτρα, είναι ισόγειος με πρώτο όροφο, πάνω από 100 ετών, με πάνω από δύο προσόψεις, καθότι κυκλικός και δεν είναι αγροτικής χρήσης. “Αν βάλουμε ότι ο ένοικος δεν το έχει δηλώσει εδώ και πολλά χρόνια συν τα χρωστούμενα από φόρους, συν τα πρόστιμα, νομίζω με μια πεντακοσάρα χιλιάδες ο Μεγαλέξανδρος τη βγάζει δεν την βγάζει (το ποσό είναι μεγαλύτερο αλλά στα δικαστήρια μάλλον θα του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά). Ευτυχώς μπορεί να κάνει διακανονισμό με 48 δόσεις, οπότε στήνει ένα μαγαζάκι με αναψυκτικά απέξω (21% ΦΠΑ) και σιγά σιγά θα τα καταφέρει. Εκτός βέβαια αν πρέπει να προσλάβει προσωπικό και να πληρώνει ΙΚΑ, οπότε την πάτησε. Μόνη ελπίδα στο τάφο να έχουν χώσει και τίποτε σκλάβους του ηγεμόνα, οπότε με μια προσωρινή άδεια παραμονής θα δουλέψουν αγόγγυστα…”.
Και σε ένα άλλο σχόλιο: “Βρέθηκαν θαμμένες στην Αμφίπολη οι πινακίδες της Φεράρι Χατζηγιάννη”, έγραψε κάποιος την επομένη της είδησης της επ’ αυτοφώρω σύλληψης του τραγουδιστή για ψευδή αναφορά στις αρχές. Τις αντιρρήσεις του για την εθνικότητα του “ιδιοκτήτη” του τάφου εξέφρασε ένας χρήστης γράφοντας:
“Αν ήταν ελληνικός τάφος στην Αμφίπολη, στην είσοδο δε θα είχε σφίγγες, αλλά τσομπανόσκυλα. Κανας Αιγύπτιος εφοπλιστής θα ΄ναι θαμμένος”.

You May Also Like

Ο νέος είναι ωραίος

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη | valia@inrec.gr Το δίλημμα, παλιό ή καινούργιο, δεν είναι πρόσφατο. ...

Η νέα “Le Monde” και το διαδίκτυο

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη Πριν από μέρες, η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, η οποία ...

Από τον καουμπόη του Marlboro στους Instagram Influencers

Την περασμένη εβδομάδα στην πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας κυριάρχησε ...

Ποιος δολοφονεί τις εφημερίδες;

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη Θυμάμαι πριν από πάρα πολλά χρόνια, πριν φανταστώ καν ότι ...

Ψηφιακή γκαλερί

Η καινούργια ιδέα μας έρχεται από το Λονδίνο και ονομάζεται Fair Αrt Fair, δηλαδή ...

Μια από τα ίδια στις αμερικανικές κάλπες

Την ερχόμενη Τρίτη οι Καλιφορνέζοι θα προσέλθουν στις κάλπες. Θα ψηφίσουν για το εάν ...

X