#Amfipoli

Η Βάλια Καϊμάκη ταξιδεύει χωρίς δίκτυο

Με χιούμορ επικράτησε η Αμφίπολη στα social media, και όσο περνά ο καιρός, αλλά κυρίως οι βαρύγδουπες δηλώσεις των πολιτικών που θεωρούν ότι η Αμφίπολη θα… αναστήσει την Ελλάδα, θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες χιουμοριστικές αναρτήσεις για το όλο θέμα.
Σύμφωνα με σειρά κειμένων στα ελληνικά ΜΜΕ, σε ό,τι αφορά τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης η Αμφίπολη επικράτησε στο twitter [53%], με το facebook και τα μπλογκς να ακολουθούν. Όσο για τις ηλικίες, το θέμα φαίνεται πως συζήτησαν περισσότερο οι 35-50ρηδες, με τους 21-35ρηδες να ακολουθούν παρά πόδας. Τα στοιχεία έδωσε η Monitor, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης, καταγραφής και αξιολόγησης αναφορών και δημοσιευμάτων από το ελληνικό διαδίκτυο και τους χρήστες social media στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια, μέσα σε 20 μέρες [10-20 Αυγούστου] η λέξη Αμφίπολη αναφέρθηκε περισσότερες από 55 χιλιάδες φορές, ενώ απ’ αυτές, οι έξι χιλιάδες διατυπώθηκαν την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον λόφο Καστά.
Απόλυτα προσαρμοσμένοι με την επικαιρότητα, οι χρήστες του διαδικτύου και των social media υπολόγισαν έως και τον… Ενιαίο Φόρο Ακινήτων [ΕΝΦΙΑ] του τάφου, αφού ο ΕΝΦΙΑ είναι θέμα των ημερών στην Ελλάδα. Χρήστης τον υπολόγισε στα 2.400 ευρώ, αφού ο τάφος έχει μέγεθος 1.962 τετραγωνικά μέτρα, είναι ισόγειος με πρώτο όροφο, πάνω από 100 ετών, με πάνω από δύο προσόψεις, καθότι κυκλικός και δεν είναι αγροτικής χρήσης. “Αν βάλουμε ότι ο ένοικος δεν το έχει δηλώσει εδώ και πολλά χρόνια συν τα χρωστούμενα από φόρους, συν τα πρόστιμα, νομίζω με μια πεντακοσάρα χιλιάδες ο Μεγαλέξανδρος τη βγάζει δεν την βγάζει (το ποσό είναι μεγαλύτερο αλλά στα δικαστήρια μάλλον θα του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά). Ευτυχώς μπορεί να κάνει διακανονισμό με 48 δόσεις, οπότε στήνει ένα μαγαζάκι με αναψυκτικά απέξω (21% ΦΠΑ) και σιγά σιγά θα τα καταφέρει. Εκτός βέβαια αν πρέπει να προσλάβει προσωπικό και να πληρώνει ΙΚΑ, οπότε την πάτησε. Μόνη ελπίδα στο τάφο να έχουν χώσει και τίποτε σκλάβους του ηγεμόνα, οπότε με μια προσωρινή άδεια παραμονής θα δουλέψουν αγόγγυστα…”.
Και σε ένα άλλο σχόλιο: “Βρέθηκαν θαμμένες στην Αμφίπολη οι πινακίδες της Φεράρι Χατζηγιάννη”, έγραψε κάποιος την επομένη της είδησης της επ’ αυτοφώρω σύλληψης του τραγουδιστή για ψευδή αναφορά στις αρχές. Τις αντιρρήσεις του για την εθνικότητα του “ιδιοκτήτη” του τάφου εξέφρασε ένας χρήστης γράφοντας:
“Αν ήταν ελληνικός τάφος στην Αμφίπολη, στην είσοδο δε θα είχε σφίγγες, αλλά τσομπανόσκυλα. Κανας Αιγύπτιος εφοπλιστής θα ΄ναι θαμμένος”.

You May Also Like

Τσίλι TV στο YouTube

Τα μάτια της Άρια Σταρκ έχουν κοκκινίσει. Είναι έτοιμη να κλάψει. Μικρά βογγητά βγαίνουν ...

Η μάχη για τη φορολογία του διαδικτύου (Μέρος Α’)

Πόσοι από μας έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει με τον ψηφιακό πόλεμο ΗΠΑ-Γαλλίας; Τι τους ...

Ποιος μένει στα social;

Θυμάστε ένα κείμενο με τίτλο «Ποιος φεύγει από τα social;» που δημοσιεύσαμε πριν από ...

Η απολογία Ζούκερμπεργκ

Σήμερα τη στήλη Social Media δεν τη γράφει άλλος παρά η αυτού εξοχότης, ο ...

Άνθρωπος εναντίον μηχανής

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη | valia@inrec.gr Τη διετία 1995-96 όλος ο κόσμος της τεχνολογίας παρακολουθούσε ...

Το διαδίκτυο των πραγμάτων

@valia_kaimaki Δεν μας έφταναν όλα τα δράματα που περνάμε με τον υπολογιστή μας [μία ...

X