Avant Garden Festival 2014

Tο 3o Avant Garden Festival πραγματοποιείται στις 18 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας από τις 4 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, με τέσσερα συγκροτήματα και ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί τέσσερα τοπικά σχήματα στον Δημοτικό Κήπο, ως εξής:

16.00: έναρξη
17.00-18.15 Sometake
18.30-19.45 Trio Frisson
20.00-21.15 Big Band Theory
21.30-23.00 Atout’Α’Λέμε

Ποιοι είναι

   avant_garden4Η μουσική των Sometake είναι επηρεασμένη από τα ιδιώματα της ηλεκτρονικής, της ποστ ροκ και της σινεματικής μουσικής. Από το 2012 παίζουν μουσική σε διάφορους χώρους της Λευκωσίας. Tα μέλη του γκρουπ είναι οι Μάρκος Ιωάννου [τύμπανα], Μέμνων Αρέστης [κιθάρα] και Γιώργος Κωνσταντίνου “The Mighty Scoop” [pads/sampling].

avant_garden5

Το Trio Frisson αποτελείται από τους Jamie Paul, Βύρωνα Αθηνοδώρου και Άλεξ Παπαδόπουλο, οι οποίοι μας συστήνουν ένα νέο ρεύμα ήχων συνδυάζοντας στοιχεία από Groove, Soul και Funk που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ‘hip-soul΄. Το πρωτοεμφανιζόμενο άλμπουμ τους ‘Great Escapes΄ περιέχει 11 αυθεντικά κομμάτια και παίζει σημαντικό ρόλο, αφού εκπροσωπεί όχι μόνο την επίσημη είσοδο των Trio Frisson στη δισκογραφική βιομηχανία, αλλά και μουσική δημιουργημένη από μια νέα μπάντα η οποία επιμένει στην προώθηση καθώς και στην εξέλιξη αυτού του ξεχωριστού είδους μουσικής.

avant_garden3

Οι Big Band Theory ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους το καλοκαίρι του 2013 με έναν ξεκάθαρο σκοπό: Σε κάθε live να γίνεται πάρτι. Με διασκευές σε διάφορα είδη μουσικής και ευχάριστη διάθεση ξεσηκώνουν το κοινό τους! Οι Big band theory είναι οι Αλέξης Καζακόπουλος [φωνή-κιθάρα], Γιώργος Κλεάνθους [πλήκτρα], Αυγή Χατζηπαύλου [φωνή], Μαρίνος Κάσινος [μπάσο], Κωνσταντίνος Κυριάκου [φωνή] και Μάρκος Ιωάννου [τύμπανα].

avant_garden2Η μπάντα Atout’ A’ Λέμε δημιουργήθηκε το 2011 από τους Παναγιώτη, Alexander και Ιωάννη. Σιγά-σιγά προστέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη στην ομάδα. Ο ένας μουσικός καλούσε τον άλλο – γνωρίζοντας τις μουσικές του ικανότητες και την αγάπη για τη μουσική – να συμμετέχει στην προσπάθεια σύστασης μιας Funky μπάντας. Αργότερα, οι εφτά μουσικοί άρχισαν να κινούνται σε πιο Groovy μονοπάτια μέχρι τη σημερινή κατάληξή τους σε Reggae, Balkan και Ska ρυθμούς. Φυσικά, δεν παραλείπουν να grooveάρουν ή να παρασύρουν το κοινό τους σε μια μίξη όλων αυτών των μουσικών ειδών. Όσον αφορά στο όνομα της μπάντας, η λανθάνουσα γλώσσα του Παναγιώτη είναι η κύρια υπεύθυνη. Ο Παναγιώτης, λοιπόν,  φεύγοντας ένα βράδυ από μια συνάντηση με φίλους του, τους αποχαιρέτησε λέγοντας «à tout à λέμε» αντί του γαλλικού χαιρετισμού «à tout à l’heure»! Έτσι, γεννήθηκε το… «Atout’Α’Λέμε»!

+ Στις 18 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, από τις 16:00 μέχρι τις 23:00. Είσοδος ελεύθερη.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν φαγητό & ποτό προς πώληση.
*Ο χώρος διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ

You May Also Like

Ο Ρομέο Καστελούτσι τοποθετείται

Αντίλογος της Λευκωσίας, 2 Οκτωβρίου 2019 Eίμαστε αναγκασμένοι να παραιτηθούμε από την παράσταση, εξαιτίας ...

Το έκτακτο επίδομα στήριξης καλλιτεχνών θα καταβληθεί τις επόμενες μέρες

Το έκτακτο επίδομα στήριξης καλλιτεχνών και άλλων εργαζομένων στον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας θα ...

Για το πρόγραμμα θεατρικής γραφής PLAY

Σε σχέση με τις παρουσιάσεις, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, θεατρικών έργων Κυπρίων συγγραφέων, ο ...

«Μ. Τζάκσον Αθάνατος»: άλμπουμ μετά θάνατον

«Αθάνατος» [The Immortal] είναι ο τίτλος του άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον που θα κυκλοφορήσει ...

Αποσύρθηκε το «άγαλμα» του Ερντογάν από φεστιβάλ τέχνης στο Βισμπάντεν

Η πόλη του Βισμπάντεν απέσυρε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, εξαιτίας της πολεμικής που ...

Αποκαλύψεις για την Ερήμη την Εποχή του Χαλκού

Σημαντική γνώση και ευρήματα έφερε στο φως η ανασκαφική έρευνα στην Ερήμη [θέση Λαόνιν ...

X