Avant Garden Festival 2014

Tο 3o Avant Garden Festival πραγματοποιείται στις 18 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας από τις 4 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, με τέσσερα συγκροτήματα και ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί τέσσερα τοπικά σχήματα στον Δημοτικό Κήπο, ως εξής:

16.00: έναρξη
17.00-18.15 Sometake
18.30-19.45 Trio Frisson
20.00-21.15 Big Band Theory
21.30-23.00 Atout’Α’Λέμε

Ποιοι είναι

   avant_garden4Η μουσική των Sometake είναι επηρεασμένη από τα ιδιώματα της ηλεκτρονικής, της ποστ ροκ και της σινεματικής μουσικής. Από το 2012 παίζουν μουσική σε διάφορους χώρους της Λευκωσίας. Tα μέλη του γκρουπ είναι οι Μάρκος Ιωάννου [τύμπανα], Μέμνων Αρέστης [κιθάρα] και Γιώργος Κωνσταντίνου “The Mighty Scoop” [pads/sampling].

avant_garden5

Το Trio Frisson αποτελείται από τους Jamie Paul, Βύρωνα Αθηνοδώρου και Άλεξ Παπαδόπουλο, οι οποίοι μας συστήνουν ένα νέο ρεύμα ήχων συνδυάζοντας στοιχεία από Groove, Soul και Funk που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ‘hip-soul΄. Το πρωτοεμφανιζόμενο άλμπουμ τους ‘Great Escapes΄ περιέχει 11 αυθεντικά κομμάτια και παίζει σημαντικό ρόλο, αφού εκπροσωπεί όχι μόνο την επίσημη είσοδο των Trio Frisson στη δισκογραφική βιομηχανία, αλλά και μουσική δημιουργημένη από μια νέα μπάντα η οποία επιμένει στην προώθηση καθώς και στην εξέλιξη αυτού του ξεχωριστού είδους μουσικής.

avant_garden3

Οι Big Band Theory ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους το καλοκαίρι του 2013 με έναν ξεκάθαρο σκοπό: Σε κάθε live να γίνεται πάρτι. Με διασκευές σε διάφορα είδη μουσικής και ευχάριστη διάθεση ξεσηκώνουν το κοινό τους! Οι Big band theory είναι οι Αλέξης Καζακόπουλος [φωνή-κιθάρα], Γιώργος Κλεάνθους [πλήκτρα], Αυγή Χατζηπαύλου [φωνή], Μαρίνος Κάσινος [μπάσο], Κωνσταντίνος Κυριάκου [φωνή] και Μάρκος Ιωάννου [τύμπανα].

avant_garden2Η μπάντα Atout’ A’ Λέμε δημιουργήθηκε το 2011 από τους Παναγιώτη, Alexander και Ιωάννη. Σιγά-σιγά προστέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη στην ομάδα. Ο ένας μουσικός καλούσε τον άλλο – γνωρίζοντας τις μουσικές του ικανότητες και την αγάπη για τη μουσική – να συμμετέχει στην προσπάθεια σύστασης μιας Funky μπάντας. Αργότερα, οι εφτά μουσικοί άρχισαν να κινούνται σε πιο Groovy μονοπάτια μέχρι τη σημερινή κατάληξή τους σε Reggae, Balkan και Ska ρυθμούς. Φυσικά, δεν παραλείπουν να grooveάρουν ή να παρασύρουν το κοινό τους σε μια μίξη όλων αυτών των μουσικών ειδών. Όσον αφορά στο όνομα της μπάντας, η λανθάνουσα γλώσσα του Παναγιώτη είναι η κύρια υπεύθυνη. Ο Παναγιώτης, λοιπόν,  φεύγοντας ένα βράδυ από μια συνάντηση με φίλους του, τους αποχαιρέτησε λέγοντας «à tout à λέμε» αντί του γαλλικού χαιρετισμού «à tout à l’heure»! Έτσι, γεννήθηκε το… «Atout’Α’Λέμε»!

+ Στις 18 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, από τις 16:00 μέχρι τις 23:00. Είσοδος ελεύθερη.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν φαγητό & ποτό προς πώληση.
*Ο χώρος διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ

You May Also Like

Νέα έκθεση στην γκαλερί The Office, στη Λευκωσία

Με τον μακρύ, αγγλόφωνο τίτλο To express the feelings of a chair when we ...

Displays: η Κρατική Πινακοθήκη στη διάθεση καλλιτεχνών και ερευνητών

Το Point Centre for Contemporary Art παρουσιάζει σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και ...

Κύπρια 2014 : Οι προτάσεις που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση

Το προκαταρτικό πρόγραμμα του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ «Κύπρια 2014» ανακοίνωσαν χτες οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ...

Ai Weiwei: ο ισχυρότερος καλλιτέχνης στον κόσμο, σύμφωνα με το ArtReview

Τον Άι Γουεϊγουέι ως «τον πλέον ισχυρό καλλιτέχνη στον κόσμο αυτή τη στιγμή» ανακήρυξε ...

Ετήσια έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Αιγαία

Χρώμα, έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την φετινή έκθεση της Σχολής ...

Νέο τραγούδι από τους Monsieur Doumani για τον Ακάμα

Ένα νέο τραγούδι κυκλοφόρησε η μουσική μπάντα Monsieur Doumani, με τίτλο «Οι δράτζοι τ’ ...

X