Bella Kotak

Ο τίτλος της φωτογραφίας είναι “Μαγεμένος κήπος”, την έβγαλα μέσα στο καλοκαίρι, το μοντέλο είναι η φίλη μου Camille Prestwich.
Ένα βράδυ εξερευνούσαμε ένα χωριό στην ύπαιθρο του Oxfordshire ψάχνοντας για τοποθεσία για φωτογράφηση. Μετά από το οδήγημα ένιωσα την ανάγκη να σταματήσω και αυθόρμητα στάθμευσα στην άκρη του δρόμου. Βγήκα από το αυτοκίνητο και έριξα μια ματιά τριγύρω, τα μάτια μου έπεσαν πάνω στο πιο παράξενο θέαμα… κρυμμένη σε κάποιο κήπο ήταν μια γιγαντιαία τριανταφυλλιά! Μια γλυκιά κυρία φρόντιζε τον κήπο και ήταν περισσότερο από ευτυχής να με αφήσει να ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά.
Αποδείχθηκε ότι πριν πολλά χρόνια ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε φυτέψει μια μηλιά και μια τριανταφυλλιά, τη μια δίπλα στην άλλη, και καθώς ο χρόνος περνούσε, τα δυο φυτά μεγάλωναν μαζί και μπλέκονταν το ένα μέσα στο άλλο. Τα τριαντάφυλλα κυριαρχούσαν στην εικόνα και ρώτησα εάν η μηλιά είχε πεθάνει. “Όχι, καθόλου!” μου απάντησε, “είναι πολύ ζωντανή… την άνοιξη λάμπει με άνθη μηλιάς, το καλοκαίρι έχω τα τριαντάφυλλα και το φθινόπωρο είναι γεμάτο μήλα! Ήμουν καταγοητευμένη και ρώτησα αν μπορώ να βγάλω φωτογραφίες, εκείνη απάντησε “φυσικά και ναι!”, σαν να ήταν απόλυτα φυσιολογικό και συνέχισε την κηπουρική της, ενώ εγώ ανέμελα μετέτρεψα την Camille σε ένα πλάσμα με μπλε χαίτη. Αργότερα μιλούσαμε και ανακαλύψαμε ότι είναι φίλη της μαμάς ενός φίλου και ξέρει αρκετά καλά έναν από τους καλύτερους φίλους μου! Σοβαρά… τι παράξενος κόσμος!

Ημερομηνία γέννησης: προτιμώ να το κρατήσω μυστικό

Σπουδές: Αρχιτεκτονική

Επιρροές: Tim Walker, Steve McCurry, τα παραμύθια, φύση, χρώματα. Ελληνική μυθολογία, καλλιτέχνες, πίνακες της Αναγέννησης

High: Η γνωριμία μου με τον σύντροφο μου! Η δουλειά του είναι να επεξεργάζεται φωτογραφίες και γνωριστήκαμε μέσω της φωτογραφίας! Είχα πολλές καταπληκτικές εμπειρίες στην φωτογραφική μου πορεία, φωτογράφισα εξώφυλλα βιβλίων, γάμους στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Κύπρο, έζησα στο Μπαλί για ένα μήνα με άλλους δημιουργικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τίποτε όμως δεν ξεπερνά την στιγμή που γνώρισα τον σύντροφό μου.

Low: Η διαπίστωση του πόσο δύσκολο είναι να στηρίξεις τον εαυτό σου οικονομικά μόνο με τη φωτογραφία, το να αντιμετωπίζεις στιγμές ανασφάλειας και δημιουργικής σταλούρας.

Tip: Ακολούθα το πάθος σου! Επένδυσε σ’ αυτό, δώσε του χρόνο, μην φοβάσαι την αποτυχία, μάθε από άλλους που είναι ήδη επιτυχημένοι στον τομέα τους και μπες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Ποτέ δεν θα αλλάξεις τη ζωή σου αν δεν αλλάξεις κάτι που κάνεις κάθε μέρα. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην καθημερινή σου ρουτίνα” – John C. Maxwell

You May Also Like

Γιάννος Δημητρίου

Ένα κυριακάτικο απόγευμα του Μάη του 2003 πήγαμε οικογενειακώς στην παραλία των Φοινικούδων στη ...

Μενέλαος Πίττας

«Μισό άδειο μισό γεμάτο/Half empty half full » Φωτογραφημένη σε φιλικό σπίτι στη Λευκωσία. ...

Alinne Rezende

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Παρίσι, στο La Defense, το 2011. Όταν ζούσα στο ...

Aντώνης Φαρμακάς

«20 Ιουλίου 1994, ο ΘΟΚ, στο πλαίσιο της επετείου 20 χρόνων από την τουρκική ...

Κάτια Ιωάννου

«Εξερευνητής του βυθού» Με ονειρικό τοπίο μοιάζει η Αλυκή της Λάρνακας αυτές τις μέρες. ...

Ανίκητος Χατζηχαραλάμπους

Eκκλησία Αγίου Μάμα, Μόρφου, 2004 Η φωτογραφία αυτή είναι μέρος μιας συνολικής προσπάθειας την ...

X