H Nico Sell πρώτη ομιλήτρια στο TEDxLimassol

Η Nico Sell, η «πιο προστατευμένη γυναίκα στον κόσμο» είναι η πρώτη ομιλήτρια στο TEDxLimassol, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Θέμα του TEDxLimassol είναι «Everything you know is wrong».

«Ότι γνωρίζουμε για την ιδιωτική ζωή είναι λάθος: Η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν είναι νεκρή, θέλουν να σε κάνουν να το πιστέψεις αυτό, αλλά η αντίσταση υπάρχει», λέει η Nico Sell, ειδική στην ασφάλεια, χάκερ, εδώ και χρόνια οργανώτρια του Defcon και συν-δημιουργός της δωρεάν εφαρμογής Wickr η οποία προσφέρει στους χρήστες της κρυπτογράφηση κειμένου, εικόνας, ακουστικών και βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων.

Η υψηλή προστασία που προσφέρει το Wickr είναι ισάξια στρατιωτικού επιπέδου καθώς ξεπερνά σε ασφάλεια τα πρότυπα που θέτει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (NSA).

Στόχος της εφαρμογής είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία της ιδιωτικής ζωής, να διατηρήσει την ανωνυμία, και να διασφαλίσει την καταστροφή των διαδικτυακών αρχείων.

Η ομιλήτρια στο πρώτο TEDxLimassol Nico Sell είναι επίσης συνιδρυτής και διευθύντρια της r00tz Asylum, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εκπαιδεύει παιδία στο πώς να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους στο hacking με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 Ενσαρκώνοντας το όραμα της, η Sell περιγράφει τον εαυτό της ως «λογικά παρανοϊκή» και δεν αφήνει πληροφορίες που αφορούν την προσωπική της ζωή να διαρρεύσουν στο διαδίκτυο.

Πριν από το TEDxLimassol η Sell δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενη που με φιλοξενεί το TEDxLimassol με ένα τόσο κατατοπιστικό θέμα ‘Everything you know is Wrong’. Είναι αλήθεια, όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας ως στερεότυπα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι λάθος. Η ιδιωτική ζωή στη ψηφιακή εποχή υπάρχει και μπορεί να διατηρηθεί απρόσβλητη. Η τεχνολογία είναι ευκαιρία για εξέλιξη αντί για επανάσταση και οι άνθρωποι μπορούν να διεκδικήσουν δραστικά τα δικαιώματά τους για την προστασία των διαδικτυακών μηνυμάτων τους παρά το υφιστάμενο status quo».

 Το TEDxLimassol δεν θα μπορούσε να φιλοξενεί ομιλητές διεθνούς εμβέλειας χωρίς τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Κορυφαίος υποστηρικτής είναι η Wargaming.net και μεγάλοι χορηγοί η Prestigio και η ΜΤΝ. Luxury partner: Four Seasons και Travel partner η Xenos Travel. Στηρίζουν ο Δήμος Λεμεσού και η V+O Communication Cyprus, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Green Olive Films.

Το TEDxLimassol, ανήκει στη μεγαλύτερη διεθνής εκδήλωση προαγωγής νέων ιδεών.

Η διοργάνωση TEDx Limassol αποσκοπεί να συμβάλει στην τοποθέτηση της πόλης ως επίκεντρο επιστημονικών, τεχνολογικών αναζητήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας τη διεθνή της εικόνα αλλά και τη στρατηγική της θέση σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο.

Για ό,τι νέο:

Ιστοσελίδα: www.tedxlimassol.com

facebook: https://www.facebook.com/TEDxLimassol

twitter: https://twitter.com/tedxlimassol

+ Προπώληση εισιτηρίων σύντομα από την ιστοσελίδα του TEDxLimassol

You May Also Like

Η πρώτη φορά… του Κέβιν Σπέισι

«Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο, σαν αυτό που ένιωσα με τον Ριχάρδο Γ’ ...

Έμπνευση από τον Τριφό για την αφίσα της Βενετίας

Η τελευταία σκηνή από την ταινία του Φρανσουά Τριφό «400 χτυπήματα» (1959) έδωσε την ...

Λευκωσία Loop Festival 2016 / 05 & 06 Ιανουαρίου

Το Λευκωσία Loop Festival συμπληρώνει φέτος μια τετραετία παρουσίας στα μουσικά δρώμενα του νησιού. ...

Fill the Museum with your Voice

“Και τώρα πια ήρθ’ η στιγμή / Θεά Αφροδίτη, να μιλήσουμε / Σαν ίσος ...

Drifting Clouds – Έκθεση εικαστικών βιβλιων

Εγκαινιάστηκε και θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου η έκθεση εικαστικών βιβλίων με ...

Ο Μιχάλης Σιγανίδης στην Αξιοθέα

Πρωτοπόρος της ελληνικής αβάντ γκαρντ και της αυτοσχεδιαστικής πειραματικής τζαζ, ο Μιχάλης Σιγανίδης μετρά ...

X