H Nico Sell πρώτη ομιλήτρια στο TEDxLimassol

Η Nico Sell, η «πιο προστατευμένη γυναίκα στον κόσμο» είναι η πρώτη ομιλήτρια στο TEDxLimassol, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Θέμα του TEDxLimassol είναι «Everything you know is wrong».

«Ότι γνωρίζουμε για την ιδιωτική ζωή είναι λάθος: Η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν είναι νεκρή, θέλουν να σε κάνουν να το πιστέψεις αυτό, αλλά η αντίσταση υπάρχει», λέει η Nico Sell, ειδική στην ασφάλεια, χάκερ, εδώ και χρόνια οργανώτρια του Defcon και συν-δημιουργός της δωρεάν εφαρμογής Wickr η οποία προσφέρει στους χρήστες της κρυπτογράφηση κειμένου, εικόνας, ακουστικών και βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων.

Η υψηλή προστασία που προσφέρει το Wickr είναι ισάξια στρατιωτικού επιπέδου καθώς ξεπερνά σε ασφάλεια τα πρότυπα που θέτει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (NSA).

Στόχος της εφαρμογής είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία της ιδιωτικής ζωής, να διατηρήσει την ανωνυμία, και να διασφαλίσει την καταστροφή των διαδικτυακών αρχείων.

Η ομιλήτρια στο πρώτο TEDxLimassol Nico Sell είναι επίσης συνιδρυτής και διευθύντρια της r00tz Asylum, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εκπαιδεύει παιδία στο πώς να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους στο hacking με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 Ενσαρκώνοντας το όραμα της, η Sell περιγράφει τον εαυτό της ως «λογικά παρανοϊκή» και δεν αφήνει πληροφορίες που αφορούν την προσωπική της ζωή να διαρρεύσουν στο διαδίκτυο.

Πριν από το TEDxLimassol η Sell δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενη που με φιλοξενεί το TEDxLimassol με ένα τόσο κατατοπιστικό θέμα ‘Everything you know is Wrong’. Είναι αλήθεια, όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας ως στερεότυπα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι λάθος. Η ιδιωτική ζωή στη ψηφιακή εποχή υπάρχει και μπορεί να διατηρηθεί απρόσβλητη. Η τεχνολογία είναι ευκαιρία για εξέλιξη αντί για επανάσταση και οι άνθρωποι μπορούν να διεκδικήσουν δραστικά τα δικαιώματά τους για την προστασία των διαδικτυακών μηνυμάτων τους παρά το υφιστάμενο status quo».

 Το TEDxLimassol δεν θα μπορούσε να φιλοξενεί ομιλητές διεθνούς εμβέλειας χωρίς τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Κορυφαίος υποστηρικτής είναι η Wargaming.net και μεγάλοι χορηγοί η Prestigio και η ΜΤΝ. Luxury partner: Four Seasons και Travel partner η Xenos Travel. Στηρίζουν ο Δήμος Λεμεσού και η V+O Communication Cyprus, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Green Olive Films.

Το TEDxLimassol, ανήκει στη μεγαλύτερη διεθνής εκδήλωση προαγωγής νέων ιδεών.

Η διοργάνωση TEDx Limassol αποσκοπεί να συμβάλει στην τοποθέτηση της πόλης ως επίκεντρο επιστημονικών, τεχνολογικών αναζητήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας τη διεθνή της εικόνα αλλά και τη στρατηγική της θέση σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο.

Για ό,τι νέο:

Ιστοσελίδα: www.tedxlimassol.com

facebook: https://www.facebook.com/TEDxLimassol

twitter: https://twitter.com/tedxlimassol

+ Προπώληση εισιτηρίων σύντομα από την ιστοσελίδα του TEDxLimassol

You May Also Like

«Αναμνήσεις από την Ασίζη» του Κωνσταντίνου Ζαννέτου

Στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο ...

Φιλμογραφία χωρίς ταινίες από τη Finos Film

Μέσω σάιτ διαθέτει τη φιλμογραφία της -όχι όμως και τις ταινίες της- η Finos ...

Λύση στο Παλαιστινιακό αναζητεί ο Ρότζερ Γουότερς

Τη συμμετοχή του στην επιτροπή του Δικαστηρίου Ράσελ για την Παλαιστίνη ανακοίνωσε ο Ρότζερ ...

Το Φεστιβάλ των Καννών τιμά τους Φελίνι και Μαστρογιάννι

Φεντερίκο Φελίνι και Μαρτσέλο Μαστρογιάννι τιμούνται στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το ...

Ένας Μπάνκσι στο Τόκιο; Ο δήμος διενεργεί έρευνα

Η πόλη του Τόκιο προσπαθεί να εξακριβώσει αν το έργο που δείχνει έναν ποντικό ...

Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη στο Καλλινίκειο Μουσείο Αθηένου

Επτά ιστορίες σύγχρονης τέχνης συνοδεύουν αφηγήσεις ανθρώπων της Αθηένου οι οποίες ζωντανεύουν τη δημιουργία ...

X