Έκθεση της Χριστίνας Δράκου στη Zmart Gallery

H Χριστίνα Δράκου [EFIAP – RISF3] παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Ζωή είναι ταξίδι…» από τις 8 Νοεμβρίου στη Zmart Gallery του Μουσείου Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2014 και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα «Σ’αγαπώ» για τα παιδιά, με σκοπό τη στήριξη του προγράμματος «Ελεύθερα χέρια» στη Λεμεσό.

Η Χριστίνα Δράκου μάζεψε το υλικό της από τα ταξίδια της σε διάφορες χώρες του κόσμου. Για την έκθεσή της με τίτλο «Η ζωή είναι ταξίδι» η καλλιτέχνης αναφέρει:

«Όπως κάθε μορφή τέχνης, η φωτογραφία δημιουργεί τη δική της πραγματικότητα. Καθηλώνει την ένταση της στιγμής με μια μοναδική αμεσότητα, ζωντάνια και αυθορμητισμό.

Περιδιαβαίνοντας τον κόσμο, αυτή τη φορά φωτογράφησα τη φύση και το μεγαλείο της σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Από την Παταγονία μέχρι το Περού, από τον Καναδά μέχρι την Βιρμανία, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή. Όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ταξίδι, ακόμη και τίποτα».

nic_maple_tree

Ποια είναι

Η Χριστίνα Δράκου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Οικονομικά στη Νίκαια της Γαλλίας και Τουριστικά στο Παρίσι. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 60 χώρες στον κόσμο και έχει εργαστεί στην Βόρειο Αμερική και στη Βραζιλία. Φωτογραφίες της Χριστίνας έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις της F.I.A.P. (Διεθνής Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας) και σε χώρες όπως η Αυστρία, Σλοβακία, Αυστραλία, Γιουγκοσλαβία, Βραζιλία, Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Σκοτία και Κίνα.

Για τη συμβολή της στη φωτογραφία, της απονεμήθηκε ο τίτλος του Εξαίρετου Φωτογράφου ΕFIAP από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς όπως στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας και τη φινλανδική Μπιενάλε, και έχει διακριθεί με επαίνους.

Στην Κύπρο, η Χριστίνα Δράκου λαμβάνει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως και διαγωνισμούς φωτογραφίας που διοργανώνει η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου.

Το 2000, κέρδισε την πρώτη εύφημο μνεία στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας. Το 2003, της απονέμεται ξανά διάκριση στον ίδιο διαγωνισμό με δύο ξεχωριστές φωτογραφίες σε ασπρόμαυρη και έγχρωμη εκτύπωση.

Φωτογραφίες με καφενεία από προηγούμενη δουλειά της Χριστίνας έχουν εκδοθεί στο ένθετο, συνοδευτικό του δίσκου της Νένας Βενετσάνου «Καφέ Γκρέκο» που κυκλοφόρησε το 2003 στην Αθήνα.

Από το 2001 μέχρι το 2014, έχει παρουσιάσει το έργο της σε δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Αθήνα, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Μπολόνια). Φωτογραφίες της Χριστίνας βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε πολλές χώρες του κόσμου.

+ Εγκαίνια στις 8 Νοεμβρίου στις 17:00 στη Zmart Gallery του Μουσείου Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, στην Παλλουριώτισσα. Πληροφορίες τηλ. 22456093.

You May Also Like

Η συναυλία των Iced Earth σε εικόνες

Η συναυλία του αμερικανικού metal powerhouse συγκροτήματος Iced Earth πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου στο ...

Πέθανε στα 47 του ο Robert Miles

Στην ηλικία των 47 ετών έφυγε την Τετάρτη 10 Μαϊου από τη ζωή ο ...

5ο Συνέδριο ICTVC | Τυπογραφία «Ενάντια στη Λήθη»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής ...

Ο Γούντι Άλεν σκηνοθετεί όπερα στη Σκάλα του Μιλάνου

Ο Γούντι Άλεν σκηνοθετεί όπερα: η Σκάλα του Μιλάνου υποδέχεται από τις 6 έως ...

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της Γεροσκήπου

Σε καταγγελία στην Κομισιόν για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από την ...

Κλιμάκιο της ΣΟΝΚ στο Musikverein της Βιέννης

Να θεσμοθετήσει την παρουσία κλιμακίου της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στο Musikverein (Μουζίκ-φεράϊν) της Βιέννης, ...

X