Έκθεση του Σταύρου Λοΐζου Πάου στην IsNotGallery

Η IsNotGallery παρουσιάζει τον καλλιτέχνη Σταύρο Λοΐζου Πάου, στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος της φετινής εικαστικής χρονιάς.

Ο Σταύρος Λοΐζου Πάου επεξεργάζεται, κατ’ ακρίβειαν «δουλεύει» το σίδερο για να καταφέρει να το αποδώσει ως έργο τέχνης.

Κάποια έργα του είναι σε μικρή κλίμακα και κάποια άλλα σε μεγαλύτερες κλίμακες.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί από μικρές βίδες που μαζεύει από παντού μέχρι χαλασμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων για να καταφέρει στο τέλος να μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο έργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση για την έκθεση, «ο Σταύρος Λοΐζου εκφράζει την άποψη ότι από τη φύση, την οποία θεωρεί την υπέρτατη δύναμη, ο άνθρωπος ανέκαθεν έπαιρνε τα υλικά της και τα μετέτρεπε στο πέρασμα των αιώνων σε εργαλεία, μηχανήματα, συσκευές, αντικείμενα τα οποία βοήθησαν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Αυτά τα συγκεκριμένα αντικείμενα-μηχανήματα, μετά το τέλος της ηλικιακής τους χρήσης, ο καλλιτέχνης τα διαλύει και τα ξανασυνθέτει με τον μοναδικό δικό του τρόπο, σε έργα τέχνης.

Θεωρεί ότι κανένα άχρηστο αντικείμενο ή εργαλείο είτε συσκευή δεν πρέπει να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων, αφού όλα μπορούν να τα επαναπροσδιορίσουμε μ’ έναν δικό μας καλλιτεχνικό τρόπο.

Θεωρεί, επίσης, ότι το οφείλουμε στη φύση να ανακυκλώνουμε, είτε αυτό είναι ένα παιδικό πλαστικό παιχνίδι ή μια ηλεκτρονική πλακέτα απο τον άχρηστο πλέον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή».

Και οι διοργανωτές της έκθεσης αναφέρουν:

«Ως IsNotGallery υποστηρίζουμε πέραν της καλλιτεχνικής αξίας την έκθεση αυτή και τον τρόπο σκέψης του καλλιτέχνη. Υποστηρίζουμε πλήρως το θέμα ανακύκλωση, επειδή το οφείλουμε στην αυριανή κοινωνία, αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς.»

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 19:30 στην IsNotGallery.

Την έκθεση υποστηρίζει το κίνημα Οικολόγων.

Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

+ Η IsNotGallery βρίσκεται στην οδό Οδυσσέως 11 στην Χρυσαλινιώτισσα [έναντι του πολυεργαστηρίου Χρυσαλινιώτισσας], στην παλιά Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-12:45 και 17:00-20:00. Πληροφορίες τηλ. 22343670.

You May Also Like

H «Ειρήνη» διεκδικεί το Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize 2017

Μετά το πρώτο βραβείο της γκαλερί Saatchi Λονδίνου και το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016» ...

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Εσμέ» απόψε και αύριο βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου θα βρίσκεται απόψε 9 και αύριο 10 Ιουλίου η καλοκαρινή ...

Αρχαιολόγοι κατά Γιωρκάτζη για την δημιουργία χώρων στάθμευσης στην Τάφρο

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, απέστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Αρχαιολόγων ...

Αναβάλλεται το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» από το Θέατρο Ένα

Αναβολή παίρνει η νέα παραγωγή του Θεάτρου Ένα με το έργο «Το πορτρέτο του ...

Ανοικτό κάλεσμα για το InterSpace / Γενάρης-Μάρτης 2020

Η Στέγη Χορού Λευκωσίας ανακοινώνει την συνέχεια της λειτουργίας του InterSpace, ενός ανοιχτού καλλιτεχνικού ...

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ

Απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 29 Μαΐου τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος ...

X