Αναδρομική έκθεση του Στέλιου Βότση

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την οικογένεια του καλλιτέχνη Στέλιου Βότση, οργανώνουν αναδρομική έκθεση του έργου του με τίτλο «Μνήμη Στέλιου Βότση – Μία διαδρομή στην καλλιτεχνική του πορεία».

Η έκθεση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό μνημόσυνο στη μεγάλη καλλιτεχνική μορφή του τόπου μας που έφυγε αδόκητα στις 9 Νοεμβρίου 2012.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ.  Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Ο Στέλιος Βότσης γεννήθηκε το 1929 στη Λάρνακα. Σπούδασε ζωγραφική στο Saint Martin’s School of Art, το Sir John Cass College of Art και στη Royal Academy στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από το Slade School of Art του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1955.

Εκπρόσωπος της γενιάς των Κύπριων καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο την περίοδο μετά την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ο Στέλιος Βότσης ενσάρκωσε, με εκπληκτική ενάργεια, μέσω του ρηξικέλευθου έργου του, τον προσανατολισμό της κυπριακής τέχνης προς τις κατακτήσεις του παγκόσμιου εικαστικού γίγνεσθαι και τη συνακόλουθη, αναπόφευκτη ρήξη της με τις τότε παραδεδεγμένες αξίες.

Ο Βότσης υπήρξε από τους πρώτους Κύπριους καλλιτέχνες που ενστερνίστηκαν οργανικά τα διδάγματα της Αφηρημένης Τέχνης, αφού σε αυτό το εικαστικό ρεύμα διείδε την ταύτιση με τη δική του κοσμοθεωρία για την κοσμική Αρμονία που συνέχει το Σύμπαν.

You May Also Like

Ο Μιχάλης Κουλουμής στην Κύπρο για συναυλίες

Ο διεθνούς φήμης βιολιστής Μιχάλης Κουλουμής θα δώσει τρεις συναυλίες στην Κύπρο, με τις οποίες ...

Ομαδική Έκθεση: «Λευκαρίτικο Κέντημα: Τρόποι και Μετατροπίες»

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και ο Δήμος Λευκάρων θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, 30 ...

16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού/ Μέρα 1η

Την πρώτη μέρα της 16ης Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού παρουσίασαν δουλειά τους οι .pelma.lia haraki,Julia ...

Μπομπ Ντίλαν: Το Νόμπελ είναι «κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ»

Στην απουσία του Μπομπ Ντίλαν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η τελετή απονομής των ...

Εγκαινιάστηκε το νέο Θέατρο ΘΟΚ

Εγκαινιάστηκε επίσημα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το νέο Θέατρο ΘΟΚ, στην παρουσία του προέδρου ...

Τρεις δίσκοι από τέσσερις μεγάλους

Νέο άλμπουμ από τον Nick Cave και τους Bad Seeds Ένα νέο άλμπουμ από ...

X