Με τη βούλα του LV

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

* Άλλο σκοπό είχε η ερώτηση του Γιώργου Περδίκη στη Βουλή και αλλού κατέληξε. Ο βουλευτής των Οικολόγων ρώτησε στις 14 Ιανουαρίου 2013 γιατί ο κατάλογος για την έκθεση «Κύπρος μεταξύ Βυζαντίου και Δύσης, 4ος – 16ος αιώνας» στο Λούβρο κυκλοφόρησε μόνο στα γαλλικά και όχι και στα ελληνικά, όπως αναμενόταν. * Ο κ. Περδίκης εισέπραξε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό, τουτέστιν τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, ένα χρόνο και εννέα μήνες αργότερα: στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 [γιατί τόσο χρειάζεται για μια τόσο περίπλοκη ερώτηση]. * Όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, ο λόγος που η ελληνική έκδοση δεν κυκλοφόρησε ήταν τα λεφτά. Έλα, δεν το πιστεύω.
* «Το τμήμα Αρχαιοτήτων είναι έτοιμο να προχωρήσει στην ετοιμασία του ελληνικού καταλόγου μόλις εξευρεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις».
* Πώς εκδόθηκε ο γαλλικός κατάλογος όμως; * Ταράμ ταράμ…………..: με τη χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.
* Και ολόκληρη η έκθεση ήταν κατορθωτό να γίνει με… ταράμ ταράμ………: τη χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και… ταράμ ταράμ……….: της Luis Vuitton.
* Πάει τόσο καλά το κατάστημα στη Λευκωσία; Δεν το ’ξερα.
* Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που «ξένοι» σπονσάρουν την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό.
* Τις προάλλες παρουσιάστηκε μια πραγματικά υπέροχη έκδοση για την Κύπρο και την κουζίνα της. Όχι μόνο: ολόκληρη η -ελεύθερη- Κύπρος παρελαύνει στις σελίδες μιας ογκώδους έκδοσης η οποία κυκλοφορεί στη γερμανική και αγγλική έκδοση. * Έγινε από Γερμανούς, με λεφτά των Γερμανών και άλλα που μαζεύτηκαν μέσω εκστρατείας στο διαδίκτυο. Και τα γραφεία του εκδοτικού οίκου είναι στη Φρανκφούρτη, απέναντι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
* Πώς τα φέρνει η ζωή. Ε, Χάρη Γεωργιάδη; * Ο υπουργός Οικονομικών ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου και ήταν πανευτυχής για το αποτέλεσμα.
* Εγώ θα ντρεπόμουν.
* Σε άλλες ειδήσεις: πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
* Η στήλη δεν ήταν δυνατό να μάθει τα αποτελέσματα αφού η έκδοση κλείνει νωρίτερα. Ελπίζουμε πάντως το αποτέλεσμα να ευνοεί ώστε να δούμε λίγο girl power: θέσεις διεκδικούσαν η Αθηνά Κάσιου, η Λέα Μαλένη, η Μαρία Καρσερά αλλά και ο Μηνάς Τίγκιλης.
* Σχετικά με άλλα θέματα του θεάτρου, αμφιβάλλω αν πρέπει να αγγίξουμε τη μεγάλη κοτρόνα που λέγεται ΘΟΚ. * Μαθαίνουμε, όμως, ότι ο οργανισμός προβληματίζεται έντονα σχετικά με τα βραβεία ΘΟΚ. Τόσο έντονα, ώστε προς στιγμή λέχθηκε πως δεν θα ανακοινωθεί η κριτική επιτροπή που θα τα επιλέξει. Κάποιος μάλλον τους υπενθύμισε πως είναι παράνομο και συνετίστηκαν. * Η έκδοση της ερχόμενης Κυριακής, 12 Οκτωβρίου, θα κυκλοφορήσει με ένα ειδικό θέμα, σχετικά με τον αφορισμό τριών εκπαιδευτικών το 1931 στην Κύπρο: του ποιητή Τεύκρου Ανθία εξαιτίας του ποιητικού του έργου «Δευτέρα Παρουσία», του εκδότη του έργου Παταπίου Χριστοδούλου και του Προκόπη Παπαλοΐζου. Οι στήλες θα επανέλθουν στις 19 Οκτωβρίου.

You May Also Like

Από το Άλεφ στο “σεβαστόν”

Γράφει η Λίζα Σολωμού * Τη βδομάδα που μας πέρασε επισκέφθηκα την έκθεση “Η ...

Αξία ανεκτίμητη

* “Μια μέρα η τέχνη θα μας ενώσει όλους με μυστηριακή ένωση, χωρίς να ...

Γελοιότητες, ξανά

Κάθε συνεδρία της Βουλής είναι και μια περιπέτεια. Μία από αυτές ζήσαμε την Παρασκευή ...

Προβλήματα στον παράδεισο

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Το πόσο αστείοι -για να μην πω γελοίοι- μπορεί ...

Πάφος και πολιτισμός

«Δεν υπάρχει καθαρή απάντηση» στο ερώτημα για τη χρησιμότητα της όπερας που πραγματοποιεί ετήσια ...

“Κοίτα από μακριά εσύ την ειρήνη και η ειρήνη εσένα”

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Με όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Κραν Μοντανά, αναρωτιέμαι ...

X