«Ου…Πατσιά…Ρα»: νέα σύνθεση του Άντη Σκορδή

Σε πρώτη εκτέλεση θα ακούσουμε τον ερχόμενο Νοέμβριο τη νέα σύνθεση του πολυβραβευμένου Κύπριου συνθέτη Άντη Σκορδή, η οποία φέρει τον τίτλο «Ου…Πατσιά…Ρα».

Μερικοί από τους πιο ταλαντούχους νέους μουσικούς του νησιού θα παρουσιάσουν, παρέα με τον ίδιο τον συνθέτη, τη νέα δουλειά του Άντη Σκορδή, τον ερχόμενο Νιόβρη.

Τη σύνθεση με τίτλο «Ου…Πατσιά…Ρα» (που αν και σε μας ακατανόητη, στη διάλεκτο του Μπαλί της Ινδονησίας θα πει, πολύ απλά, τελετή), θα παρουσιάσει η δισκογραφική εταιρεία Λουβάνα Δίσκοι στο πλαίσιο του θεσμού της Contemporary Series.

Θα δοθούν τέσσερις συναυλίες στις 13, 14, 15 και 16 Νοεμβρίου στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λευκωσία.

Andys_Skordis_Poster

Ου…Πατσιά…Ρα

Η σύνθεση του 31χρονου Άντη Σκορδή, του πολυβραβευμένου σε Κύπρο και εξωτερικό συνθέτη σύγχρονης μουσικής, παραπέμπει σε μια γλύπτρια που ερωτεύεται ένα δικό της δημιούργημα, το οποίο απέκτησε μορφή σύμφωνα με τη δική της έμπνευση και τέχνη. Το έργο «μάς τοποθετεί μέσα στο νοητικό ταξίδι που βιώνει η γλύπτρια, σε έναν κόσμο όπου το γλυπτό αποκτά ζωή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Λουβάνα Δίσκοι και «σκοπεύει να μην καθηλώσει τον ακροατή σε μια καρέκλα, αλλά να τον συμπεριλάβει σ’ αυτή την ‘τελετή’ όπου θα δημιουργήσει τον δικό του παράλληλο κόσμο, στην ίδια διάσταση με αυτόν της γλύπτριας».

Visuals και ηλεκτρονικά στοιχεία θα ‘ντύσουν’ τη μουσική που συνέθεσε και θα διευθύνει ο Άντης Σκορδής, μεταφέροντας τη γοητεία της κλασικής μουσικής στη σύγχρονη καθημερινότητά μας. Για τέσσερις μόνο παραστάσεις, εννέα μουσικοί επί σκηνής, δύο visual artists και μια sound designer θα παρουσιάσουν στο κοινό τη δική τους προσέγγιση στο “Ου…Πατσιά…Ρα”. Δεν πρόκειται απλώς για μια συναυλία, αλλά «για μια ενδιαφέρουσα οπτικοακουστική εμπειρία, έντονη και ίσως πρωτόγνωρη», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Ποιος είναι

O Άντης Σκορδής γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε στο Berklee College of Music και στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Έχει μελετήσει καρνατική μουσική με τον Rafael Reina στην Ολλανδία και Gamelan στο ISI Denpasar στην Ινδονησία. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στη σύνθεση στην οποία έχει διακριθεί κερδίζοντας βραβεία και επαίνους στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στο “2nd Contemporary Series” της Λουβάνα Δίσκοι παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα μουσικό έργο με πολλές ιδιαιτερότητες, το οποίο θα μας ξενίσει, θα μας γοητεύσει και ίσως να μας ενθουσιάσει, όχι μόνο λόγω της καλλιτεχνικής του αξίας αλλά και χάρη της θεματολογίας του.

Στις συναυλίες στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο συμμετέχουν οι Άντης Σκορδής (μαέστρος / ηλεκτρονικά), Έλλη Αλωνεύτου και Σόφη Φετοκάκη (σοπράνο), Δημήτρης Γιασεμίδης (φλάουτο / τρομπόνι), Χάρις Κωνσταντίνου (κλαρίνο), Νικόλας Μελής (πλήκτρα), Δώρος Ζήσιμος (τσέλο), Νικόλας Τρύφωνος (κοντραμπάσο), Αντρέας Τραχωνίτης (κρουστά), Στέφανος Μελετίου (κρουστά), Aντρέας Πέτρου και Αγγελική Κουτσοδημητρόπουλου (visuals), Μικαέλα Τσαγγάρη (ήχος / sound design). Ο Σωφρόνης Σωφρονίου επιμελήθηκε κείμενο (λιμπρέττο) του Σκορδή.

Πριν από δύο χρόνια, τον Απρίλιο 2012, ο Άντης Σκορδής παρουσίασε στην Καστελιώτισσα το έργο του με τίτλο ‘The deeper you go…the deeper you go…the deeper you go… deeper you go…you go…you?’.

+ Παραστάσεις στις 13-16 Νοεμβρίου στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 20:30. Εισιτήρια προς 15 ευρώ. Προπώληση στο Πρόζακ Καφενείο και Crepaland Μακεδονίτισσας. Πληροφορίες στο www.louvana.com.cy και τηλ. 70007610.

To ΠΑΡΑΘΥΡΟ είναι χορηγός επικοινωνίας των παραστάσεων.

 

You May Also Like

Ζητούνται άτομα για ταξιθέτηση και άλλες εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί όσους έχουν τα προσόντα και ενδιαφέρονται για μερική απασχόληση ως ...

Η Αξιοθέα και ο κόσμος της τίμησαν τον Μιχάλη Πασιαρδή

Στις 28 Σεπτεμβρίου, το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου υποδέχτηκε με πολλή συγκίνηση και ...

ΕΚΔΟΣΗ| Κατάλογος Εκθεμάτων του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, το λεύκωμα «Θεατρικό Μουσείο Κύπρου: Κατάλογος Εκθεμάτων» ...

Ανδρέας Χριστοδουλίδης: «Για ένα δίκαιο σχέδιο»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Ένα Ανδρέας Χριστοδουλίδης κλήθηκε από τον «Π» να σχολιάσει ...

Ανοιχτή και τα βράδια Δευτέρας η Λεβέντειος

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο πλαίσιο της Προσωρινής Έκθεσης «Απεικονίσεις και Αναπλάσεις – Οι Πρωτοπόροι ...

3ο Cyprus Jazz & World Music Showcase 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το ...

X