Πάμε πόλεμο;

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Λείπεις για μια εβδομάδα, κι όμως τίποτα δεν αλλάζει. Οι οικοδομές στο ίδιο σημείο, η θερμοκρασία ξεχασμένη σε κάποιον άλλο μήνα και η πλατεία Ελευθερίας λάκκος. Η τοπική αυτοδιοίκηση φωνάζει πως θα ξεδοντιαστεί [τη στιγμή που οι πλείστες δημοτικές αρχές δεν είχαν δαγκώσει και ποτέ ιδιαίτερα], ο Νικόλας θέλει να παίξει τον ρόλο του Τσίπρα και έχει ζητήσει να δανειστεί το DVD του «Catastroika» από τον Περδίκη, το Κυπριακό κάπου αντέχει, αντιστέκεται και επιμένει, ενώ η κοινωνία έντρομη ανακαλύπτει πως, ναι, πολιτικοί πάνε στις πουτάνες.

Κι όμως άλλαξε κάτι, αλλά δεν το πήρε κανένας χαμπάρι. Μόλις την Πέμπτη το βράδυ ο Ντέιβιντ Κάμερον, χωμένος μέχρι πάνω στην προεκλογική του, προσπαθώντας να κλείσει τις πληγές του κόμματός του προς τα δεξιά, επισκέφθηκε τα βρετανικά εδάφη [δεν τα λέμε ποτέ βάση του ΝΑΤΟ, ούτε οι ποδά ούτε οι ποτζεί] των Βάσεων για να επισκεφθεί τους πιλότους που κατευθύνονται προς το Ιράκ για ορισμένα πολύ χρήσιμα photo ops.

Με άλλα λόγια, είτε μας αρέσει είτε όχι, και είτε μας το είπαν είτε όχι, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ως, σε όλα εκτός από το όνομα, βάση [ασφαλείας] του ΝΑΤΟ. Και οι πρόσφυγες από τη Συρία που, μέχρι σήμερα μας απέφευγαν για να είμαστε ειλικρινείς, μια και δεν είμαστε και η καλύτερη επιλογή λόγω απουσίας προοπτικής και προσβάσεων στην υπόλοιπη Ευρώπη, έφτασαν κι εδώ για να μας θυμίσουν [ίσως] πως ζούμε στη Μέση Ανατολή και πως όχι, δεν συνορεύουμε με την Ελβετία, τη Νορβηγία και τη Γηραιά Αλβιόνα.
Εμείς όμως ασχολούμαστε ακόμα με το αν το National Geographic [όπως πληροφόρησε την κοινή γνώμη ο Γιώργος Περδίκης μέσω ερώτησης στη Βουλή] τόλμησε να τοποθετήσει γραμμή στη μέση της Κύπρου, που παραπέμπει σε σύνορο σε χάρτη θέματος που αφορά τους Σύρους πρόσφυγες στην περιοχή μας. Δεν μας ενοχλεί η ύπαρξή της, δεν μας ενοχλεί που συχνά δεν έχουμε επιλογή για τη χρήση του εδάφους μας [δίκαιη ή άδικη], είτε αυτό κατέχεται από Τούρκους είτε είναι βάση Βρετανών. Δεν μας ενοχλεί που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορά μας και τη μοίρα μας στην περιοχή. Μας ενοχλεί όταν αυτό καταγράφεται.

You May Also Like

Οι ξερόκκελλοι τζαι οι ανίκανοι

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Το να ακουστούν μετά που μισόν αιώνα ελληνικά, τζαι μάλιστα ...

Νονά Ελίτα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Τώρα τελευταία σε εκπομπές τύπου Ελίτας εμφανίζονται -εκτός από γκρούπις ...

#Nai #Oxi

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Κυριολεκτικά δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί το κοινό ανακοινωθέν [η συζήτηση ...

Denksexnoland

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Πριν από ορισμένο καιρό, το “Παράθυρο” είχε ρωτήσει τους αναγνώστες ...

Πλανήτης Βρυξέλλες

Στους δρόμους γύρω από το Συμβούλιο, την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άνθρωποι μιλούν ...

Πραξικόπημα DIY

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Καθόμαστε που λέτε με τις μπίρες σε ένα μπαρ που ...

X