Είναι η πολιτική οικονομία, ηλίθιε

Ο Ντρεντ Σκοτ καίει λεφτά στη γειτονιά του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κι ας είναι παράνομο [όπως και στην Κύπρο], η ομάδα flo6?8 κάνει ένα flashmob μέσα σε τράπεζα και ο φιλόσοφος Σλάβοϊ Ζίζεκ φωνάζει: «Είναι η πολιτική οικονομία, ηλίθιε»! Αυτόν τον τίτλο υιοθέτησε η διεθνής έκθεση που παρουσιάζει από αύριο ο πολιτιστικός οργανισμός NeMe στον νεοαποκτηθέντα χώρο του, το Κέντρο Τεχνών NeMe [πρώην γκαλερί 50-1], στη Λεμεσό. Στην έκθεση παρουσιάζονται κυρίως βίντεο από διεθνή ονόματα στον χώρο της τέχνης που έχουν έντονη πολιτική δράση μέσα από τη δουλειά τους. Συμμετέχουν, επίσης, τέσσερις Κύπριοι: ο Κρίστοφερ Χρίστου, ο Μάριος Θεοφιλίδης, η Σουζάνα Φιαλά και ο Παύλος Βρυωνίδης, στον οποίο ανήκει και η παρούσα φωτογραφία.

Ενάμιση χρόνο μετά την [μερική;] κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Κύπρο, ο πολιτιστικός οργανισμός NeMe μεταφέρει σε μια γκαλερί την αντίδραση καλλιτεχνών από κάθε γωνιά του πλανήτη, απέναντι στην κρίση, η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και συμπαρέσυρε όλους και όλα.

Η έκθεση εγκαινιάζεται αύριο στις 20:00. Θα προηγηθεί την ίδια μέρα στις 17:00 μια συζήτηση ανάμεσα στους Gregory Sholette, καλλιτέχνη και συγγραφέα, Oliver Ressler, καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή, Αρετή Λεοπούλου, ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια, Αντρέα Παναγιώτου, καθηγητή κοινωνικών επιστημών, επικοινωνίας και πολιτιστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Frederick, και Noel Douglas, καλλιτέχνη, σχεδιαστή, ακτιβιστή, εκπαιδευτικό, συγγραφέα και μουσικό. Ρόλο συντονιστή θα έχει ο καθηγητής Αντώνης Δανός.

Η συζήτηση [στην αγγλική γλώσσα] θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό και είναι ανοιχτή στο κοινό.

You May Also Like

Γουί γκοτ γκας!

Η καθημερινότητα και η πραγματικότητά μας, πλούσιες σε θεματολογία και παράδοξα, έδωσαν όλα όσα ...

Νίκη Μαραγκού

“Ξεκίνησα από την ποίηση για να καταλήξω στην πεζογραφία. Αλλά πάντα ξαναγυρίζω στην ποίηση, ...

Fault Lines

Ο κυπριακής καταγωγής, γεννημένος στη Βρετανία, φωτογράφος Γιώργος Γεωργίου εκθέτει τη νέα του δουλειά ...

Αν και όταν βρεθείτε στην Αγορά του Παλιού Δημαρχείου Λευκωσίας, στην εντός των τειχών ...

Η ποιητική της ύλης

Εικαστικοί προερχόμενοι από διαφορετικές σχολές σκέψης και ύφους συναντιούνται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος ...

Cuprum | Άνθρωποι και γη

Στις 26 Μαΐου εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο Cuprum, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας ...

X